صفحه اصلی / اقتصادی / ارتباطات و فناوری اطلاعات / لزوم قطع وابستگی به نرم افزار ها و پایگاه های داده شرکت های آمریکایی
لزوم قطع وابستگی به نرم افزار ها و پایگاه های داده شرکت های آمریکایی

لزوم قطع وابستگی به نرم افزار ها و پایگاه های داده شرکت های آمریکایی

وزیر اسبق ارتباطات با بیان این که درگیر جنگ نرم و تحریم هستیم گفت: باید به سرعت به سمت قطع وابستگی به نرم افزار ها و پایگاه های داده شرکت های آمریکایی برویم.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم، رضا تقی پور با اشاره به اینکه از قبل، برخی اقدامات برای مقابله با تحریم های فناوری اطلاعات آغاز شد، افزود: باید به فعالیت های بومی سازی از جمله در حوزه نرم افزارها از جمله سیستم عامل، سرعت ببخشیم.
وی با بیان اینکه درگیر جنگ نرم و تحریم هستیم، اضافه کرد: مسئولان باید توجه کنند که این جنگ، جدی و واقعی است.
وی با تاکید بر اینکه نباید اشتباهاتمان را تکرار بلکه باید از تولیدات داخلی حمایت کنیم، افزود: به سرعت باید به سمت قطع وابستگی به نرم افزار ها و پایگاه های داده شرکت های آمریکایی برویم. حسین میرزاپور کارشناس سیاستگذاری در فضای مجازی هم گفت: در اپلیکیشن های فضای مجازی به نسبت، وضع ما بد نیست و سهم اپلیکیشن های داخلی، خوب است.
وی ادامه داد: یکی از مهم ترین ویژگی های انقلاب صنعتی چهارم، سرعت تحول بالاست و بیشتر دولت ها در این زمینه احساس خطر کرده و از سرعت تحولات، شگفت زده شده اند.
میرزاپور گفت: باید به تولیدکننده های داخلی اعتماد و فضا را تسهیل کنیم و اجازه دهیم رقابت بومی شکل بگیرد پیش از آنکه فناوری های خارجی سهم بازار ما را در اختیار خود بگیرد.
وی افزود: باید به هر ایرانی که می تواند در این زمینه کاری کند اعتماد کرد و این مسئله باید از حالت سیاسی خارج شود و از همه تولیدکنندگان داخلی حمایت کنیم اما اکنون نه تنها حمایت نمی شوند بلکه در برخی مواقع، موانعی بر سر راه آنان ایجاد و در عوض شرکت های خارجی بازار ما را پر می کنند.
محمد شریف خانی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف هم تاکید کرد: باید باور کنیم که موضوع استقلال و بومی سازی فناوری های اطلاعات جزو امنیت ملی ماست و باید اراده کنیم تا آن را انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه جلسات شورای عالی فضای مجازی، نامنظم برگزار می شود، افزود: آیا دولت مردان ما در مقابل حذف بدون اجازه برخی از اپلیکیشن ها از گوشی های همراه ایرانی ها از سوی شرکت های آمریکایی، موضع گیری داشتند؟
شریف خانی تاکید کرد: باید برنامه ریزی و عمل کنیم.

سید احسان قاضی زاده هاشمی رئیس فراکسیون فضای مجازی مجلس شورای اسلامی هم گفت: جنگ تجاری و امنیتی میان آمریکا و چین بر سر شرکت چینی هوآوی، زنگ خطر جدی است.
وی ادامه داد: این جنگ، فراتر از اپلیکیشن ها و بر سر سیستم عامل فضای اینترنت است.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه اینترنت ملی و شبکه ملی اطلاعات همیشه مورد مطالبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده است، گفت: این موضوع در دستور کار مجلس قرار دارد.
وی افزود: باید بتوانیم به کمک کشورهای دوست خود، جبهه جهانی جدیدی در عرصه فناوری فضای مجازی ایجاد کنیم و سیستم عاملی داشته باشیم که بتوانیم با آن کار کنیم.
قاضی زاده هاشمی افزود: دولت و همه دست اندرکاران باید کمک کنند تا بتوانیم این فضا را پیش ببریم.

چین چراغ خاموش در حال فتح دنیای فناوری است

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف افزود: شرکتهای آمریکایی سهم زیادی از بازار فضای مجازی و فناوری اطلاعات جهان دارند اما چین در این میان به دور از سیطره آمریکا، سهم بزرگی از فضای مجازی را در خود نگاه داشته است.
محمد شریف خانی با بیان اینکه جستجوگرها، پیام رسانها، پلت فرمهای اشتراک ویدئو و عکس و موسیقی مانند یوتیوب بخشی از فضای مجازی شمرده می شوند افزود: با ربوده شدن گوی سبقت توسط آمریکایی ها، حتی اروپائیها هم در حوزه فضای مجازی عقب افتاده اند.
در این بین چین با مهره ای بنام هو آوی توانسته است در دنیای تکنولوژی از کمپانی صاحب نام اپل پیشی بگیرد و بخش زیادی از بازار را به خود اختصاص دهد.
میرزاپور پژوهشگر سیاستگذاری در حوزه فضای مجازی نیز گفت: اندیشکده بزرگ غربی در متن گزارشهایشان آورده اند که اینترنت نسل پنجم بهانه ای شده برای رشد چین از پنجره نگاه کمپانی هو آوی در بازار تکنولوژی و دنیا. آنها معتقدند چرا باید بزرگترین شرکت چینی که مشکوک به اتصال به حزب کمونسیتی چین است در متن توسعه فناوری جهان باشد.
شریف خانی گفت: بحث حذف هوآوی از زیر ساختهای تکنولوژیک آمریکا به سالهای قبل برمی گردد، پس هوآوی از مدتهای قبل تحریم شده بود به حدی که هیچ گوشی هوآوی در آمریکا نیست و سوئیچرها و روترهای آمریکا از قطعات و سخت افزارهای هوآوی استفاده نمی کنند.
اگر هوآوی بعنوان ابداع کننده اینترنت نسل پنجم بتواند در فضای مجازی و فناوری اطلاعات حکمرانی کند همه سیطره وهیمنه آمریکا در فضای مجازی زیرسوال خواهد رفت پس آمریکا تصمیم گرفته است همه راهکارهایی که برای چین فرصت پیشرفت و رشد را فراهم می کند از میان بردارد.
یکی از این راهکارها، تحریم قطعات الکترونیکی است شرکتهای آمریکایی طرف قرارداد با هوآوی چین، بدلیل چنین تحریمی با افت قیمت سهام و زیانی حدود ۱۱ میلیارد دلار مواجه شده اند.
محمد صادق امامیان کارشناس فضای مجازی نیز گفت: آمریکا و بطور کلی دنیای غرب، شعارهای دموکراسی و لیبرال دموکرات خود را کنار گذاشتند و جایی که منافع حیاتی شان در میان باشد از همه مبانی ذاتی و حقوقی خودش عبور می کند تا منافعش را تثبیت کند.
او با بیان اینکه فشارهای آمریکا، بسیاری از کشورهای اروپایی را تحت شعاع قرار داده است افزود: خوشبختانه درکشوری زندگی می کنیم که بسیاری از نرم افزارها و اپلیکیش های موبایلی دارای اساس و پایه ایرانی است و وابستگی به آمریکا و غربی ها نداریم.

همچنین مطالعه کنید:

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از ۲۰۶ همت گذشت

به گزارش کسب و کار نیوز، این تسهیلات را ۹۵۱ هزار و ۱۲۷ نفر از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.