به گزارش کسب و کار نیوز، سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر تا هفتم اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.
در همین حال به نظر می رسد تاکنون سازوکارهای برگزاری این دوره از جشنواره نسبت به سال های گذشته با نظم، هماهنگی و جدیت بیشتری پیش رفته است. جشنواره امسال را می توان جشنواره ای متمایز دانست که در مقایسه با سال های پیشین از مولفه های بیشتری برای مبدل شدن به یک رویداد سینمایی مهم در عرصه جهانی برخوردار است.
از جمله این مولفه ها می توان به افزایش شمار کشورهای شرکت کننده در جشنواره سی و ششم و حضور شخصیت های ویژه از سینمای جهان در این رویداد بزرگ هنری اشاره کرد.
** تعداد فیلم ها و بخش های جشنواره امسال
در سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، میهمانانی از ۷۸ کشور حضور دارند. در جشنواره امسال بیش از ۱۳۰۰ فیلم توسط مشاوران دیده شده، که از بین آنها با نظر و انتخاب مستقیم دبیر جشنواره حدود ۱۲۰ فیلم برای بخشهای مختلف جشنواره جهانی فیلم فجر انتخاب شده است. این فیلم ها برای ۱۲ بخش اصلی و جنبی جشنواره امسال که شامل «سینمای سعادت»، «جلوه گاه شرق»، «جام جهان نما»، «نمایش فیلم های کلاسیک مرمت شده»، «مستند زیر ذرهبین»، «نمایش های ویژه» (بهترین کشورها و دنیای ما)، «فانوس خیال»، «زیتون های زخمی»، «مروری بر آثار سینمای ایتالیا»، «مروری بر آثار سینمای گرجستان»، «زنگ سینما» و «جشنواره فیلم کوتاه آلمان» هستند، انتخاب شده و به نمایش در خواهند آمد.
** داوران سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر
طبق گزارش های رسمی ، امسال، فیلم های حاضر در بخش های رقابتی سی و ششمین جشنواره، توسط ۲۱ داور ایرانی و خارجی مورد ارزیابی قرار می گیرند.
در جشنواره جهانی امسال در بخش «بینالملل» ۵ داور خارجی و ۲ داور ایرانی، در بخش «جلوهگاه شرق» ۴ داور خارجی و یک داور ایرانی، در بخش «بین الادیان» ۲ داور خارجی و یک داور ایرانی و در بخش «جایزه نت پک» ۲ داور خارجی و یک داور ایرانی حضور خواهند داشت.
داوران بخش «بین الملل» شامل «یوآنا کوز کراوزه» (فیلمساز) از لهستان، «میلچو مانچفسکی» (فیلمساز) از مقدونیه، «دیمیتریس آتانیتیس» (فیلمساز) از یونان، «آدور گوپالاکریشنان» (فیلمساز) از هند، «جیووانی اسپانیولتی» (منتقد و مدرس) از ایتالیا، «محمود کلاری» (فیلمبردار) از ایران و «مریلا زارعی» (بازیگر) از ایران هستند.
همچنین داوران بخش «جلوه گاه شرق» را هنرمندانی چون «عمار جمال» (فیلمبردار) از عراق، «فرهاد اصلانی» (بازیگر) از ایران، «سالومه دموریا» (بازیگر) از گرجستان، «احمد بویاجی اوغلو» (منتقد و تهیه کننده) از ترکیه و «سوهان پانشا» (تهیه کننده) از مالزی را در بر می گیرند.
داوران بخش «نت پک» نیز «آندریاس اونگربوک» (منتقد) از اتریش، «رامان چاولا» (برنامه ریز جشنواره) از هند، «حبیب احمدزاده» (نویسنده) هستند.
در بخش داوران بخش «بین الادیان» اسامی چون «والری دِمارناک» (منتقد) از فرانسه، «توماس کرول» (مدرس) از آلمان و حجت الاسلام و المسلمین «محمدرضا زائری» (مدرس) از ایران به چشم می خورند
** جلوه ای از تقویت دیپلماسی فرهنگی
تعداد کشورهای حاضر در این دوره از جشنواره رشد چشمگیری داشته است؛ اتفاقی که نشان از تلاش متولیان برای تقویت دیپلماسی فرهنگی دارد. در دوره قبلی جشنواره جهانی فیلم فجر میهمان هایی از ۶۶ کشور جهان حضور یافتند که این رقم امسال به ۷۸ کشور رسیده است. افزون براین از ۴۵ کشور جهان فیلم های بلند و کوتاه در جشنواره حضور دارند.
به گفته دست اندرکاران جشنواره سی وششم، این رویداد بزرگ هنری امسال میزبان بیش از ۳۰۰ میهمان خارجی شامل مدیران و برنامه ریزان جشنوارههای مختلف، خریداران فیلم، غرفه داران، فیلمسازان حاضر در بخش دارالفنون، داوران و است .
** میهمانان ویژه
یکی از رویدادهای مهم در سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، حضور میهمانان ویژه و برجسته در آن است. در این زمینه تاکنون نام هنرمندان شناخته شده ای چون «اولیویه مگاتون» کارگردان دو قسمت از فیلم سینمایی «ربوده شده»، «کارن شاخنازاروف» تهیه کننده، نویسنده و کارگردان روس و «توماس ماخ» فیلمبردار آثار ورنر هرتزوگ اعلام شده است.
از دیگر میهمانان ویژه این جشنواره می توان به «اولیور استون» فیلمساز برجسته آمریکایی و «فرانکو نرو» بازیگر مشهور ایتالیایی اشاره کرد.
همچنین «لری اسمیت» فیلمبردار مطرح انگلیسی که فیلمبرداری و نورپردازی آثار «استنلی کوبریک» را بر عهده داشته، در جشنواره جهانی امسال کارگاه آموزشی برگزار می کند.
از سوی دیگر، «نیکولا پیووانی» که برای بیش از ۱۳۰ فیلم موسیقی متن ساخته و برای فیلم «زندگی زیباست» به کارگردانی «روبرتو بنینی» برنده اسکار بهترین موسیقی متن شده است، از جمله میهمانان ویژه سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر خواهد بود.
همچنین پیووانی آهنگساز و رهبر ارکستر سرشناس ایتالیایی که سابقه همکاری با فیلمسازان نامداری چون «فدریکو فلینی»، برادران «تاویانی» و «مارکو بلوکیوم را دارد، پنجم اردیبهشت ماه در تالار وحدت اجرایی زنده خواهد داشت و در این کنسرت منتخبی از قطعاتی که پیش از این برای تعدادی از فیلم های سینمایی ساخته است، اجرا می کند. کنسرت پیووانی در یک نوبت اجرا ویژه میهمانان جشنواره و مدعوین است.
** تقویت بخش علمی جشنواره جهانی فیلم فجر
تقویت بخش علمی جشنواره جهانی فیلم فجر نیز رخدادی ارزشمند در این دوره از جشنواره است. به
به اعتقاد دست اندرکاران جشنواره ، سال گذشته فدراسیون بین المللی هنر عکاسی (فیاپ) بر این باور بود که تعداد کارگاه ای آموزشی و سمینارهای جشنواره جهانی فیلم فجر ستودنی بوده و امسال هم از استادان درجه یکی برای این بخش دعوت شده است.
جشنواره فیلم فجر یکی از قدیمی ترین جشنواره های قاره کهن است که در حال حاضر به سی و ششمین دوره خود رسیده و امسال چهارمین دوره استقلال جشنواره جهانی از بخش ملی را شاهد خواهیم بود .
امید است جشنواره امسال که با حضور نمایندگان سینمایی از ۷۸ کشور جهان برگزار می شود، فرصت مغتنمی برای تعامل و نزدیکی هرچه بیشتر فرهنگی میان جامعه هنری ایران با دیگر کشورها باشد؛ تعاملی که بتواند راهگشای سینمای ایران برای حضور بیشتر در عرصه های جهانی و به تبع آن جذب سرمایه گذار و موفقیت های روزافزون اقتصادی برای سینما باشد.
پژوهشم**۹۲۸۲**۱۶۰۱**
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و پژوهش های خبری ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شوید.