غلامحسین شافعی روز پنجشنبه در نشست شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت در محل استانداری خراسان رضوی در مشهد افزود: تفاهمنامه بین وزارت کشور و اتاق بازرگانی ایران هفته گذشته نهایی شد.
وی ادامه داد: اجرای این تفاهمنامه منجر به همکاری مطلوب و کسب نتیجه بهتر از اقدامات اقتصادی در استانها می شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران همچنین در ادامه همچنین گفت: اختصاص منابع مالی برای اشتغالزایی اشتباه است. باید منابع مالی به سمتی سرازیر شود که بهره اقتصادی داشته باشد و منجر به اشتغال شود.
وی بدون توضیح بیشتر افزود: نگران اتلاف منابع مالی هستیم که ازسوی دولت به اشتغال روستایی اختصاص یافته است.
* اجرای ۵۳ درصد مصوبات شورای گفت و گو
رئیس دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: پارسال ۱۲ نشست کامل بین دولت و بخش خصوصی در قالب شورای گفت و گوی استان برگزار شد که ۹۶ مصوبه در پی داشت.
علی اکبر لبافی افزود: ۵۳ درصد این مصوبات اجرایی شد، هفت درصد اجرایی نشد و اجرا ۴۰ درصد مصوبات دارای ماهیت پیگیری مستمر و فرآیند اجرا، به وقت بیشتری نیاز دارد.
وی ادامه داد: از کل مصوبات شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت در خراسان رضوی پارسال ۲۶ درصد ماهیت ملی داشت که برخی از آنها در شورای مرکزی گفت و گوی بخش خصوصی و دولت مطرح شد، ۷۴ درصد مصوبات این شورا نیز ماهیت استانی داشت.
رئیس دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: ۲۳۷ موضوع در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی مطرح شد که عمده آنها مربوط به مسائل مالیاتی، بیمه ای، موازیکاری دستگاههای اجرایی، موارد مالی و برداشتهای سلیقه ای بود.
وی افزود: نتیجه عملکرد این شورا در سال گذشته باعث شد در ارزیابی وزارت کشور، شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت به عنوان یکی از سه شورای برتر کشور شناخته شود.
او همچنین به چالشهای شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت در خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: مقاومت برخی دستگاهها برای اجرای توافقها در خصوص موارد مخل فضای کسب و کار در جلسات دبیرخانه و شورا، عدم حضور منظم نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی در جلسات شورا، فاصله اطلاعاتی بین مدیران دستگاههای اجرایی با کارشناسان خود برخی از چالشهای سال گذشته بودند.
لبافی ادامه داد: پارسال ۹۰ درصد پیشنهادات مطرح شده در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی مربوط به بخش خصوصی بود در حالی که مسئولان دولتی اشراف بیشتری در خصوص رفع معضلات فضای کسب و کار داشتند و می توانستند پیشنهادات بیشتری دهند.
سرپرست حوزه امور اقتصادی و سرمایه گذاری معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: امسال براساس قانون ابلاغ شده همه مالیاتهای پرداختی شرکتهای اقتصادی این استان به خراسان رضوی بازمی گردد.
علی رسولیان افزود: همه بنگاههای اقتصادی خراسان رضوی موظف هستند سهم مالیات و مالیات بر ارزش افزوده خود را پرداخت کنند و دیگر مالیات پرداختی هیچ بنگاه اقتصادی به خارج از استان انتقال نمی یابد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: اینکه تنها هفت درصد از مصوبات شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت در خراسان رضوی اجرا نشده بسیار فوق العاده است.
رضا شیران خراسانی افزود: با اینکه خراسان رضوی در سرمایه گذاری صنعتی طی سال گذشته رتبه نخست کشور را بدست آورد اما در رشد صنعتی نیم درصد از متوسط کشوری کمتر بود.
وی همچنین گفت: ورزش حرفه ای خراسان رضوی از استعدادهای بالقوه برخوردار است. ورزش در این استان به شدت در تنگنای مالی قرار دارد و اتاق بازرگانی می تواند با در اختیار گرفتن تبلیغات محیطی تیمهای ورزشی به عنوان حامی مالی به ورزش خراسان کمک شایانی کند.
۷۴۸۹/۱۸۵۸