به گزارش کسب و کار نیوز، تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران بار دیگر عنوان نخست آسیا را از آن خود کردند که در این میان هر چند تعداد مدالهای طلای آزادکاران بیشتر بود اما قهرمانی کشتی فرنگی با توجه به حضور چهرههای عنواندار جهان و المپیک در این رقابتها با سختی بیشتری همراه بود.
قهرمانی کشتی آزاد ایران با ۷ مدال طلا هر چند رکورد در تاریخ کشتی ایران نبود اما در شرایطی که ورزش ایران حال و روز خوبی ندارد، این قهرمانی بازتاب فراوانی داشت تا رهبر انقلاب و رییس جمهور نیز پیام تبریک صادر کردند.
بازگشت رضا یزدانی
اما مهمترین اتفاق خوشایند در کنار این قهرمانی بازگشت خوب رضا یزدانی با کسب سومین مدال طلای آسیا پس از ۲ سال دوری از میادین رسمی بود. یزدانی پس از نمایش قابل قبول در جام دانکلوف، این بار نیز بر سکوی نخست آسیا ایستاد. هر چند قهرمانی در آسیا ارزش آنچنانی برای یزدانی ندارد اما بطور قطع میتواند باعث افزایش انگیزه او در راه رقابتهای جهانی و المپیک باشد ضمن اینکه یزدانی کاملاً متوجه است که در مسابقات جهانی وضعیت با مسابقات آسیایی بسیار متفاوت است و باید آمادگی اش را بسیار بیشتر کند.
طلسم شکنی اطری
رضا اطری نیز در سبک وزن بالاخره مدال طلا گرفت. اطری علیرغم تجربه سالها حضور در تیمهای ملی همواره در کسب نتیجه مطلوب ناکام بود اما با آمدن غلامرضا محمدی این بار توانست مدال طلای آسیا را در حضور برخی چهرههای نامدار بگیرد و طلسم ناکامیها را بشکند. قطعاً از این پس انگیزه اطری چند برابر خواهد شد تا به سکوهای جهانی نیز فکر کند.
نخودی نمره قبولی گرفت/ بازگشت موفق احسانپور
از دیگر نکات مثبت کشتی آزاد ایران اعزام محمد نخودی نوجوان به این رقابتها بود. نخودی چند ماه پیش برای تیم ملی نوجوانان در رقابتهای جهانی کشتی گرفت اما در رسیدن به مدال ناکام بود، با این وجود مورد اعتماد کادر فنی قرار گرفت و مدال با ارزش برنز بزرگسالان آسیا را بر گردن آویخت. نخودی هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد اما با کسب این مدال نشان داد میتواند در وزن ۷۴ کیلوگرم به چهرهای قابل اتکا برای سالهای آتی تبدیل شود، آن هم در وزنی که کشتی ایران ضعف دارد.
نکته مثبت دیگر در تیم ملی کشتی آزاد ظهور دوباره بهنام احسانپور پس از مدتها افت بود. احسانپور نیز پس از حضور در وزن ۶۵ کیلوگرم بار دیگر به وزن ۶۱ کیلوگرم بازگشت و مدال طلای دو سال قبل خود را تکرار کرد. احسانپور هر چند کیلوهای زیادی کم میکند اما اگر بتواند به تدریج و نه شب مسابقه کاهش وزن داشته باشد، میتواند در ۶۱ کیلوگرم مهره قابل اتکایی داشته باشد. البته محمدباقر یخکشی سال قبل به عنوان پنجم این وزن رسید اما مدت زیادی است که مسابقه نداده و خبری از وضعیت او در دسترس نیست.
کسب مدال برنز وزن ۶۵ کیلوگرم توسط پیمان بیابانی نیز که مدتها دچار برخی حواشی شده بود میتواند زمینه را برای ادامه موفقیتهای این کشتیگیر فراهم کند. بیابانی در دیدار مقابل باجرانگ هندی و نفر دوم جهان ۶ بر صفر شکست خورد و نتوانست راهی فینال شود. ۶۵ کیلوگرم نیز یکی از اوزانی است که کشتی ایران به شدت با کمبود مواجه است.
بهمن تیموری جای پای خود را محکم کرد
بهمن تیموری نیز در ادامه روند رو به جلوی خود و پس از قهرمانی در جام تختی، اینبار در آسیا به قهرمانی رسید و مدال برنز دو سال پیش خود را به مدال طلا تبدیل کرد تا در وزن ۷۹ کیلوگرم خود را به عنوان مدعی اصلی دوبنده تیم ملی مطرح کند.
یونس امامی نیز در دومین تجربه آسیایی پس از پنجمی سال قبل، اینبار به مدال برنز وزن ۷۰ کیلوگرم رسید هر چند توانایی این کشتیگیر بیش از اینهاست.
یدالله محبی در سنگین وزن نیز باز هم به طلای آسیا رسید تا با توجه به حضور پرویز هادی در این وزن، خیال کادر فنی را بیش از پیش آسوده کند.
نتیجه فرنگی بسیار بهتر از سال قبل
اما تیم ملی کشتی فرنگی ایران با اختلاف ۲ امتیازی توانست عنوان قهرمانی را از ازبکستان بگیرد و بر سکوی نخست آسیا بایستد.
تعیین قهرمان آسیا به آخرین کشتی این رقابتها کشیده شد، جاییکه کشتیگیر ازبک نتوانست بر حریف خود غلبه کند تا ایران با ۴ طلا و ۳ برنز عنوان قهرمانی تیمی را از آن خود کند و تیم ملی با آمدن محمد بنا عنوانی به مراتب بهتر از سال گذشته را بدست بیاورد. سال قبل تیم فرنگی با هدایت علی اشکانی ۲ طلا و یک نقره در ۱۰ وزن گرفت که اصلاً نتیجه خوبی نبود اما امسال تیم ملی فرنگی با کادر فنی جدید در آسیا رشد قابل توجهی داشت.
بازگشت خوب سعید عبدولی
بازگشت خوب سعید عبدولی با کسب مدال طلای آسیا در کنار مدالهای طلای محمدرضا گرایی، حسین نوری و امیر قاسمی منجزی از اتفاقات شیرین کشتی فرنگی ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا بود تا تیم ملی ایران در نهایت با قهرمانی آسیا با انگیزه و امید بیشتری در راه کسب موفقیت در رقابتهای جهانی به کار خود ادامه دهد.
سعید عبدولی که همواره با مربیان قبلی تیم ملی دچار اختلاف نظر بود و در اردوهای تیم ملی شرکت نمیکرد، با بازگشت محمد بنا به یک کشتی گیر مطیع تبدیل شده و در واقع تنها محمد بنا است که میتواند سعید عبدولی را مجاب به ماندن در اردوها کند تا از او یک کشتیگیر آماده بسازد. عبدولی هم وقتی که آماده باشد، بدون شک یک مهره خطرناک برای مدعیان جهانی خواهد بود.
تکرار طلا توسط نوری و حرکت رو به جلوی محمدرضا گرایی
محمدرضا گرایی برادر کوچکتر محمد علی گرایی به روند رو به رشد خود ادامه داد و با قهرمانی در وزن ۷۲ کیلوگرم آسیا نشان داد چشم به سکوهای مهمتری دارد. همچنین حسین نوری مدال طلای سال قبل خود در آسیا را تکرار کرد تا نشان دهد روند با ثباتی دارد و میتواند یک مهره مطمئن برای وزن ۸۷ کیلوگرم تیم ملی در مسابقات جهانی باشد.
از مهدی علیاری نیز که تنها مدال آور کشتی فرنگی ایران در مسابقات جهانی بود، چیزی جز کسب مدال طلا انتظار نمیرفت اما در نیمه نهایی برابر کشتیگیر قزاق با مدال برنز بازیهای آسیایی ۷ بر ۵ شکست خورد و در نهایت به مدال برنز رسید.
شکستهای قابل تعمق محمدعلی گرایی و علیاری
اما با وجود این قهرمانی ارزشمند، نمیتوان از نمایش نه چندان چشمگیر چهرههای اصلی تیم ملی همچون محمدعلی گرایی و مهدی علیاری غافل شد. البته گرایی در نیمه نهایی به سد محکم کیم هیون وو قهرمان سابق جهان و المپیک از کرهجنوبی خورد و ۸ بر صفر باخت اما از این کشتیگیر انتظار میرفت برابر جدیترین رقیب خود نمایش بهتری داشته باشد. جدا از سالتو باراندازهای استثنایی گرایی که هر حریفی را میتواند به دردسر بیاندازد، اما این کشتیگیر براحتی نیز مقابل حریفان سرسخت امتیاز از دست میدهد که میتواند برای او در میادین بزرگ دردسرساز شود و کادر فنی باید برای دفاع در خاک گرایی چارهای بیاندیشد.
مهرداد مردانی با تجربه نیز در سبک وزن در همان مبارزه نخست وزن ۶۰ کیلوگرم به فومیتا نفر دوم جهان از ژاپن که در این رقابتها برنز گرفت با نتیجه نزدیک ۳ بر ۲ باخت و حذف شد تا در جایی که خدری نیز در ۵۵ کیلوگرم به پنجمی رسید، نگرانیها از عملکرد کشتیگیران سبک وزن در رویدادهای بینالمللی بیش از پیش شود.
در واقع مسابقات آسیایی فرصت خوبی برای مربیان جدید تیمهای ملی کشتی بود تا نقاط ضعف و قوت تیمهای خود را بهتر بشناسند ضمن اینکه بنا و محمدی به خوبی میدانند کار در رقابتهای جهانی قزاقستان که سهمیه المپیک هم دارد، بسیار سختتر از میدان آسیایی است و باید ضعفها را به حداقل برسانند.
انتهای پیام