به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این بلوک منطقهای جدید قرار است خود را به عنوان جایگزینی برای بلوک موسوم به “اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی”(اوناسور) شود با این تفاوت که در “پروسور” کشور ونزوئلا عضو نیست. طرح تشکیل این بلوک جدید با تلاشهای دولتهای کلمبیا و شیلی مطرح شد و آنها بلوک “اوناسور” را متهم به کوتاهی در برخورد با دولت ونزوئلا کرده بودند.
سباستین پینهرا، رییس جمهور شیلی، ایوان دوکو، رییس جمهور کلمبیا، مائوریسیو ماکری، رییس جمهور آرژانتین، ژایر بولسونارو، رییس جمهور برزیل، لنین مورنو، رییس جمهور اکوادور، مارتین ویزکارا، رییس جمهور پرو و ماریو آبدو، رییس جمهور پاراگوئه و همچنین نمایندهای از گویان بیانیه پایانی این نشست سانتیاگو را امضا کردند.
اروگوئه و بولیوی نیز که نمایندگانشان را به این نشست فرستاده بودند، از امضای این بیانیه امتناع کردند.
سباستین پینهرا که میزبان این نشست بود پس از امضای این بیانیه، اظهار کرد: امروز روز خوبی برای همکاری، گفتوگو، درک متقابل و همگرایی آمریکای جنوبی است، چرا که بیش از پنج سال است که روسای جمهور این منطقه نتوانسته بودند گردهم آیند.
در بیانیه پایانی این نشست آمده است: این سازمان به تدریج شکل خواهد گرفت و دارای ساختاری انعطاف پذیر، کم هزینه و با قوانین اجرایی شفاف و یک مکانیسم ساده برای تصمیم گیری است و این اجازه را خواهد داد تا در توافقات و برنامههای مربوط به آمریکای جنوبی تصمیم بگیرد.
این در حالی است که در این بیانیه عنوان شده، از شرایط اصلی عضویت در این سازمان معتبر بودن کامل دموکراسی، دستورات مختلف قانون اساسی، احترام به اصل تفکیک قوا،احترام به تضمین حقوق بشر و آزادیهای اساسی و همچنین حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها مطابق با قوانین بینالملل است.
این در حالی است که سران کشورهای امضا کننده این بیانیه مدعی هستند که دولت نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلاغیر قانونی است و شرایط عضویت در این بلوک را ندارد.
اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی، اوناسور در سال ۲۰۰۸ به ابتکار هوگو چاوز، رییس جمهور فقید ونزوئلا و لوییز ایناسیو لولا دا سیلوا رئیس جمهور سابق برزیل تشکیل شده بود.
انتهای پیام