صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / رای منفی مجلس به ۲ پیشنهاد شهریه‌ای دانشگاه علمی کاربردی

رئیس دانشگاه علمی کاربردی خبرداد

رای منفی مجلس به ۲ پیشنهاد شهریه‌ای دانشگاه علمی کاربردی

رئیس دانشگاه علمی کاربردی از عدم تصویب نهایی طرح پرداخت بخشی از شهریه دانشجویان مهارتی مناطق محروم توسط دولت به دلیل محدودیت‌های بودجه‌ای سال ۹۸ در مجلس خبر داد.

صحن مجلس

دکتر محمد حسین امید در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی در قانون برنامه ششم توسعه تاکید کرده است که تا پایان این برنامه باید ۳۰ درصد از دانشجویان کشور در رشته‌های مهارتی تحصیل کنند، این در حالی است که برای این طرح مجلس هیچ اعتباری پیش بینی نشده است، یعنی آموزش‌های مهارتی در کشور توسط بخش خصوصی ارائه می‌شوند و همه دانشجویان این دوره‌ها شهریه پرداز هستند.

وی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه با شرایط فعلی دستیابی به اهداف برنامه ششم توسعه در کشور در زمینه آموزش‌های مهارتی امکان پذیر نیست، تصریح کرد: دولت باید با پرداخت بخشی از شهریه دانشجویان مهارتی، آنها را برای گرایش به سمت این نوع آموزش‌ها تشویق کند چرا که در حال حاضر هزینه تحصیل در این دوره‌ها بسیار بالا است.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی خاطر نشان کرد: دولت برای هر دانشجوی نظری در دوره کارشناسی سالیانه حدود ۱۰ میلیون تومان هزینه پرداخت می‌کند. اما دانشجویان مهارتی هزینه صفر تا صد دوره تحصیلی را از جیب خود پرداخت می‌کنند. بنابراین لازم است دولت توجه خاصی به این دانشجویان داشته باشد.

دکتر امید گفت: ما به مجلس شورای اسلامی دو پیشنهاد ارائه دادیم؛ پیشنهاد اول این است که صندوق رفاه دانشجویان به دانشجویان علمی کاربردی تسهیلات ۷۵ درصدی پرداخت کند، به این صورت که حدود ۷۵۰ هزار تومان از هزینه یک ترم تحصیلی در این دانشگاه که حدود یک میلیون تومان است بر اساس این پیشنهاد در قالب وام از سوی صندوق پرداخت شود تا بعد از اتمام تحصیل و ورود به بازار کار بازپرداخت کنند.

به گفته وی، طرح دوم پیشنهادی به مجلس از سوی دانشگاه علمی کاربردی پرداخت بخشی از هزینه شهریه دانشجویان مهارتی در مناطق کمتر توسعه یافته و رشته‌های مورد نیاز مناطق از سوی دولت بود که البته این طرح در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به تصویب رسید اما به دلیل محدودیت‌های بودجه‌ای سال ۹۸ به تصویب نهایی نرسید و این کمک منتفی شد. اما مجدد سال آینده این موضوع را برای بودجه سال ۹۹ پیشنهاد می‌دهیم.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

«افزایش سن بازنشستگی» از فروردین ۱۴۰۳/ با قانون جدید چگونه می‌توان زودتر از موعد بازنشسته شد؟

به گزارش کسب و کار نیوز، محمد محمدی با اشاره به موافقت شورای نگهبان با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.