علیپور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا افزود: لایحه حمایت از محیط بانها تقدیم مجلس شده است و باید به تصویب برسد. یکی از مهمترین نیازهای حمایتی محیط بانها در این استان، حمایتهای قضایی از آنهاست.
وی اظهار کرد: محیط بانها متقاضی آن هستند که هرگونه حمایتی از ماموران نیروی انتظامی میشود از آنها نیز حمایت شود.
وی در ادامه تصریح کرد: حمایتهای معیشتی از دیگر نیازهای محیط بان های این استان است، بطوریکه حقوق محیط بان های این استان از یک میلیون ۵۰۰ هزار تومان تا سه میلیون میرسد اما با توجه به گرانی و تورمی که اکنون در جامعه وجود دارد حقوق یک میلیون و ۵۰۰ برای آنها کفاف نمیدهد.
پیش از آن علی اصغر مطهری مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا اظهار کرده بود: هم اکنون در مناطق مختلف استان با کمبود محیط بان مواجه هستیم.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت نیروهای موتوری در امر حفاظت و کشیک، عنوان کرد: استاندارد جهانی به لحاظ استفاده از نیروی محیط بان در مناطق دشتی و کوهستانی به ازای هر ۱۰۰ هکتار یک نفر محیطبان یا جنگلبان است.
وی یادآور شد: این استاندارد در سطح استان به ازای هر سه هزار هکتار یک نفر است و این در حالیست که این شاخص در مناطق دشتی و مناطق پرشیب و مرتفع متفاوت است.
مطهری با بیان اینکه تا پایان تیرماه سال جاری ۳۲ نفر شکارچی غیرمجاز در حوزه شکار و صید در استان دستگیر شده اند، گفت: بسیاری از شکارچیان نیز با مشاهده محیطبان اقدام به فرار از منطقه میکنند.
خردادماه ۹۷، معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیستاز تصویب کلیات لایحه حمایت از محیطبانان در کمیسیونهای اصلی و فرعی مجلس خبر داد و گفت: این لایحه به زودی به صحن علنی میرسد.
کریم شافعی در گفتوگو با ایسنا، در مورد لایحه حمایت از محیطبانان اظهار کرد: کمیسیونهای فرعی لایحه حمایت از محیطبانان را تصویب کرده بودند. این لایحه در کمیسیون قضایی هم به عنوان کمیسیون اصلی حدود دو هفته پیش مطرح بود که کلیات آن در این کمیسیون نیز تصویب شد.
وی ادامه داد: قرار شد کارگروهی متن لایحه حمایت از محیطبانان را بازنویسی و در واقع این لایحه را کاملتر کند. بعد از این مرحله، این لایحه به صحن علنی مجلس برای بررسی میرسد.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش که آیا در بازنویسی لایحه حمایت از محیطبانان تغییر خاصی در مواد ایجاد خواهد شد، گفت: ماهیت لایحه تغییری نکرده و همان است اما در نگارش عبارتها دقت بیشتری میشود تا متن کاملتر و گویاتر باشد.
۱۶ اردیبهشت ماه ۹۶، لایحه حمایت از محیط بانان و جنگلبانان که اخیراً در هیات دولت بررسی و تصویب شده بود، برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از روابط عمومی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور روز چهارشنبه طی نامهای این لایحه را برای هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ارسال کرد.
متن کامل این لایحه نیز که در هشتم اسفندماه ۱۳۹۵ در هیات وزیران به تصویب رسید، به شرح زیراست:
ماده واحده- ماموران اجرائی محیط زیست (محیط بانان) و جنگلبانان از حیث مسئولیت جزایی و مدنی دیه و خسارات وارده به اشخاص ثالث و همچنین جبران خسارات وارده به آنان در قبال صدمات جانی و ضرر و زیان مالی که در جهت انجام وظیفه متحمل میشوند و کمک مالی به آنان و خانواده شان در دوران تعقیب و بازداشت و بعد از آن، مشمول مواد (۱۲) تا (۱۵) قانون بکارگیری سلاح توسط نیروهای مسلح در موارد ضروری- مصوب ۱۳۷۳- و در مورد بیمه عمر و حوادث و انواع بیمههای متداول دیگر و نحوه تامین حق بیمه مشمول قانون بیمه عمر و حوادث پرسنل، بازنشستگان و وظیفه بگیران نیروهای مسلح، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان تابعه یا وابسته به آنها –مصوب ۱۳۷۶- و اصلاحات بعدی خواهند بود.
تبصره ۱- دادگاهها و دادسراها مکلفند پرونده آن دسته از محیط بانان و جنگلبانان را که در حین انجام وظیفه و هنگام کشف و تعقیب جرایم زیست محیطی در درگیری با مجرمین و متخلفان و مهاجمان، کشته، مجروح و مصدوم گردیده یا تهدید به قتل و جرح و ضرب میشوند، سریعاً و خارج از نوبت رسیدگی کنند.
تبصره ۲- سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است همه ساله اعتبارات مورد نیاز این قانون را به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی در لوایح بودجه سنواتی پیش بینی نماید.
انتهای پیام