سوسن نیکذات در حاشیه سفر به تایباد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: نخستین موزه بینالمللی و سیار سفیران فرهنگ صلح مدت ۱۰ سال است که مجوز رسمی از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور کسب کرده و پنج سال است که به صورت سیار به اکثر شهرهای خراسان رضوی، ایران و بسیاری از کشورهای جهان، سفر کرده است.
وی شعار اصلی این موزه را قاشقکها، عروسکها و قاصدکها اعلام کرد و افزود: در این طرح از قاشقهای ساده که در هر کجا در دسترس بوده عروسکهایی با مضامین مختلف که نماد فرهنگهای اصیل ایرانی است ساخته میشود و با هدف این که هیچ کودکی در دنیا نباید بدون عروسک باشد در مسیرهای انتخاب شده حرکت میکند و پیام صلح و دوستی را به تمام کودکان جهان میرساند.
نیکذات بیان کرد: مخاطبان اصلی این کارگاهها کودکان ۵ تا ۱۲ سال هستند اما والدین بیشتر استقبال کرده و نقش خود را به زیبایی ایفا میکنند؛ عروسکهای صلح و دوستی قصههای تاریخی، ملی و بینالمللی را به کودکان سراسر جهان به ویژه مناطق محروم منتقل میکنند و این گونه تمام افراد در دنیا با فرهنگهای یکدیگر آشنا خواهند شد.
وی با اشاره به انتخاب مسیرهای حرکت، اظهار کرد: این موزه تمام شهرستانهای خراسان رضوی، شهرهای داخل کشور و خارج از کشور را پوشش میدهد اما هدف اصلی آن شناسایی روستاها و شهرستانهای مسیر جاده ابریشم است تا به این وسیله پیشینه و تاریخ جاده ابریشم و نیز تعاملات و مراودات ایران با سایر کشورها را از طریق این عروسکها به سایر دنیا منتقل کند.
مدیر و بنیانگذار نخستین موزه بینالمللی و سیار سفیران فرهنگ صلح در خراسان رضوی و ایران، گفت: تاکنون اولین قطار حامل سفیران فرهنگ صلح در مسیر مشهد – تبریز، اولین هواپیما از فرودگاه امام خمینی(ره) به مقصد کشور تفلیس و اولین کشتی صلح مسیر بنادر جنوبی شامل جزیره خارک، بندر بوشهر و جزیره شیف را طی کرده و فرهنگ ایرانی را به این نقاط انتشار داده است.
وی عنوان کرد: همچنین در این مدت سفیران صلح به ۳۵ کشور سفر کرده و عروسکهایی با عنوان فرهنگ آریایی و ایرانی را برای موزههای نقاط مختلف اهدا کردند.
موزه سیار سفیران فرهنگ صلح با ۱۵ نفر در تیم اجرایی، اولین موزه سیار خراسان رضوی و ایران و عضو رسمی ایکوم (شورای جهانی موزهها) است و تاکنون ۱۴ سال پیدرپی در مسابقات صلح در بخش آموزگاری رتبه برتر را کسب کرده است.
انتهای پیام