به گزارش کسب و کار نیوز، در این رابطه عنوان میکند: این مجموعه توسط روانشاد «پشوتن جی مارکار» برای ارتقای سطح فرهنگ و علم مردم یزد ایجاد شده و اکنون نیز در این مسیر فعالیت دارد.
وی میگوید: این مجموعه تا سال ۵۷ به عنوان پرورشگاه شبانهروزی فعالیت میکرد و براساس خواسته موسس آن، کودکان و فرزندان بی سرپرست و بیبضاعت که برای تحصیل به مدرسه می رفتند، در این محل ساکن بودند و مخارج آنها تامین می شد.
وی اضافه میکند: این مجموعه به دنبال وقوع جنگ تحمیلی به عنوان پذیرشگاه جنگزدگان زرتشتی مورد استفاده قرار گرفت و پس از جنگ نیز مدتی در قالب مسافرخانه استفاده میشد، البته در حاشیه آن نیز فعالیتهای دینی و فرهنگی زرتشتیان در آن انجام میشد.
وی به بازسازی این مجموعه در سال ۸۶ اشاره و عنوان میکند: شادروان برادران زرتشتی، در سال ۸۶ این مجموعه را بازسازی کردند که پس از آن به عنوان «پردیس دانش مارکار» معرفی شد و هماکنون فعالیتهای علمی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی در این مجموعه به صورت مداوم در حال انجام است.
منوچهری در این رابطه خاطرنشان میکند: مجموعه مارکار در حال حاضر محلی برای برگزاری کلاسهای دینی دانشآموزان پسر زرتشتی مقطع متوسطه است و علاوه بر آن نیز به دلیل دارا بودن زمین ورزش چمن طبیعی و پیست اسکیت و سایر ورزش ها مورد استفاده است، ضمن این که برخی از مراسمهای زرتشتیان نیز در این مکان برگزار میشود.
مدیر مجموعه مارکار در مورد کتابخانه این مجموعه نیز بیان می کند: مجموعه مارکار دارای کتابخانه ای غنی از کتب تاریخی و قدیمی است که پژوهشگران می توانند هر روزه از ساعت ۱۴ تا ۲۱، بدون پرداخت حق عضویت و در همان مکان از کتابهایش استفاده کنند.
منوچهری موزه مارکار را یکی از ۱۴ موزه برتر کشور میخواند و تصریح میکند: موزهای که در مجموعه مارکار توسط یکی از خیرین زرتشتی(خانواده روانشاد شاه جهان گودرز) ایجاد شده شامل آثاری قدیمی است و در بخش دیگری از این موزه نیز مجموعهای از نمادهای دینی و آیینی زرتشتی برای بازدید عموم طراحی شده است.
وی اضافه میکند: دبیرستان مارکار در سال تحصیلی ۹۶ به دبیرستان «ماندگار مارکار» تغییر نام پیدا کرده و هماکنون مورد استفاده کلیه دانشآموزان یزدی است.
این مسئول با اشاره به مرمت مدرسه مارکار و سالن اجتماعات این دبیرستان توسط میراث فرهنگی، از نیاز به ترمیم در و پنجرههای این مجموعه می گوید و اضافه می کند: در و پنجره های قدیمی این مجموعه به دلیل قرارگیری در معرض پدیدههای طبیعی به مرور زمان دچار رنگخوردگی و آسیب شده که خواستار مرمت آن از سوی میراث فرهنگی هستیم.
منوچهری در پایان با اشاره به این که مجموعه مارکار به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری استان یزد محسوب میشود، بیان می کند: این مجموعه تاریخی در ایام نوروز سال جاری میزبان حدود شش هزار بازدیدکننده و گردشگر بود که البته نسبت به آمار گردشگران شهر جهانی یزد، رقم زیادی نیست ولی این مجموعه پتانسیل جذب گردشگر بیشتری متناسب با قدمت و تاریخچه آن است و اگر در تورهای گردشگری معرفی شود میتواند گردشگران بیشتری را جذب کند.
انتهای پیام