صفحه اصلی / اقتصادی / ارتباطات و فناوری اطلاعات / اینترنت اشیا و طبابت دیجیتالی
اینترنت اشیا و طبابت دیجیتالی

دنیای اتصالات را بیشتر بشناسیم (4)

اینترنت اشیا و طبابت دیجیتالی

زمانی که بحث سلامت، بیمارستان، جراحی و مواردی از این دست به میان می آید، گاه ثانیه ها اهمیت حیاتی پیدا می کنند؛ فناوری اینترنت اشیا در این زمینه هم کمک می کند.

به گزارش کسب و کار نیوز، اینترنت اشیا یعنی وصل کردن وسیله ها به یکدیگر از طریق اینترنت و اجازه دادن به آنها تا با ما و نرم افزارها و با دیگر وسایل ارتباط برقرار کنند. این فناوری از ۲۰ سال قبل به این سو به حوزه های مختلفی نفوذ پیدا کرده است.
سلامت و پزشکی از حوزه های مهمی در دنیا است که با کمک اینترنت اشیا دچار تحول بسیار زیادی شده است. پیشرفت هایی که به این واسطه رقم خورده است، اغلب باعث نجات جان انسان ها و سهولت زندگی بیماران می شود.
انتظار کشیدن پشت درهای اورژانس برای یافتن تخت خالی، داروخانه به داروخانه دویدن برای پیدا کردن یک دارو، در دسترس نبودن پزشکی که نیاز است بیمار را درمان کند، از رخدادهای مساله سازی است که ممکن است برای هر کسی اتفاق بیافتد و اینترنت اشیا راه حل آن است.

**حضور دیجیتالی
گاه پیش می آید که پزشکان به دلایلی مانند سفر نمی توانند در یک لحظه حساس که وجودشان حیاتی است، در بیمارستان یا حین یک جراحی فوریتی حضور پیدا کنند. اما امروزه اینترنت اشیا در دنیایی که امکان اتصال ابزار و وسایل به یکدیگر و به انسان ها را می دهد، موجب شده است که پزشک بتواند از راه دور وضعیت بیمار و نیازهای درمانی اش را تشخیص دهد و دستورالعمل های لازم را به همکارانش اعلام کند.
آموزش های پزشکی جزو مسائلی است که اگر فردی آموخته باشد، در سطح اولیه به واسطه آنها می تواند به بیمار کمک شایانی کند. افراد در مناطق محروم به دلیل نبود و یا کمبود امکانات برای برگزاری آموزش های حضوری، معمولا نمی توانند آموزش های لازم را فراگیرند. این در حالی است که با کمک اینترنت اشیا می توان دوره های آموزش مسائل بهداشت و سلامتی را از راه دور، بدون این که نیازی به حضور در کلاس های آموزشی فیزیکی باشد، برگزار کرد. این آموزش ها می تواند برای بیماران یا افرادی که در مناطق محروم زندگی می کنند و به هر دلیلی نمی توانند در مراکز آموزشی حضور پیدا کنند، مفید باشد. آن ها با قرار گرفتن پشت رایانه می توانند تمام آموزش های لازم را ببینند.

**جلوگیری از خطر
اینترنت اشیا همچنین به واسطه سنسورهایی که علائم حیاتی فرد را چک می کنند، می تواند وضعیت بیمار را به پزشک اطلاع دهد. برای بیمار بستری در بیمارستان و یا حتی ورزشکاری که به واسطه رشته ورزشی اش باید مدام تحت نظر باشد، این تکنولوژی کمک شایانی است. علائم حیاتی مدام از طریق سنسورها چک می شود تا از خطرات احتمالی جلوگیری به عمل آید.
علاوه بر این، یکی از مشکلاتی که همیشه سر راه بیماران قرار دارد، تهیه داروست. با این که در حال حاضر سامانه گویا و سایتی برای اطلاع از موجودی داده ها در داروخانه ها وجود دارد، از طریق سیستم های مجهز به اینترنت اشیا می توان با سرعت بیشتری موجودی و نوع داروهایی را که در داروخانه ها وجود دارد، رصد و برای دریافت آن ها اقدام کرد.
همچنین پیدا کردن تخت خالی در بیمارستان زمان بر است و اغلب به مراجعات حضوری نیاز دارد. اینترنت اشیا در این زمینه هم مفید واقع می شود. یافتن سریع تخت خالی در بخش اورژانس، بیمارستان ها و بهبود عملکرد دستگاه های پزشکی یکی دیگر از تحولات در دنیای اتصالات است.

**کمک به بهبود زندگی معلولان
پیشرفت و هوشمندسازی تجهیزات پزشکی تنها به حوزه بیماران و پزشکان محدود نمی شود. هویت دیجیتالی اشیا، منجر به بهبود زندگی معلولین شده است. ساخت ویلچرهای دارای حسگر که به وسیله معلولین کنترل می شود یا پروتزهای دست و پا که معلولین می توانند برای بهبود عملکرد خودشان از آن استفاده کنند و به زندگی عادی ادامه دهند، از دستاوردهای این تکنولوژی است. در گذشته چرخاندن چرخ های ویلچر، کنترل سرعت حرکت و مسائلی از این دست گاهی اوقات باعث بروز حادثه و سختی افراد می شد، اما در حال حاضر ویلچرهای هوشمند، با قابلیت هایی که دارند کمی زندگی این افراد را ساده کرده اند.

**کاشت تراشه ها
پیشرفت تکنولوژی اینترنت اشیا باعث شده در جراحی ها هم پیشرفت زیادی حاصل شود؛ کاشت تراشه ها در بدن از مصادیق این پیشرفت ها است. کاشت تراشه های مختلف حوزه بسیار عجیب و گسترده ای است و باعث می شود پزشکی با سرعت هر چه بیشتر به قله پیشرفت برسد.
این تراشه ها به پزشکان کمک می کند که بیماری های غیرقابل تشخیص شناسایی شوند و پس از شناسایی حتی بتوان برای درمان آن نیز تلاش کرد. تراشه هایی که در بدن کار گذاشته می شوند، می توانند با مغز ارتباط برقرار و هدف تمام دستوراتی را که در مغز صادر می شود، تحلیل کرده و سپس به اعضای دیگر ارسال کنند. این کار به درمان بیماری ها کمک کرده و دردها را تسکین می دهد. گسترش ساخت تراشه های مختلف و کاشت آن در بدن انسان ها از جمله تحقیقاتی است که در حال حاضر اغلب کشورها روی آن کار می کنند.

**ذخیره خاطرات
آلزایمر یکی از بیماری های شایع و بدون درمان عصر حاضر است. بیماری که وقتی به جان انسان ها می افتد، علاوه بر جسم و جان، بی رحمانه به سمت خاطراتش هجوم می برد و آن ها را یکی یکی محو می کند. تا جایی که گاهی اگر فرد در آینه نگاه کند، ممکن است خودش را هم نشناسد.
دستگاه های اینترنت اشیا این امکان را به وجود می آورند که تمام خاطرات فرد بیمار روی یک قطعه کامپیوتری ذخیره شود، تا اگر فرد در خلال این بیماری تمام حافظه اش را از دست داد، فرصتی داشته باشد تا دوباره آن ها را به خاطر بیاورد. همچنین ردیابی بیماران سرگردان، نظارت بر فعالیت افراد سالخورده در خانه سالمندان و بیمارستان از جمله کاربردهای حوزه اشیا در سلامت سالمندان است.

**دقیق و کم هزینه
گاهی اوقات برای به نتیجه رساندن پروژه های بزرگ پزشکی، نیاز است اطلاعات افراد زیادی جمع آوری شود. اینترنت اشیا کمک بسزایی در کاهش زمان و خطاها دارد. مواردی مانند قند خون، قد، وزن، فشار خون می توانند با استفاده از تجهیزات مبتنی بر اینترنت اشیا به آسانی اندازه گیری شوند.
تهیه اطلاعات دقیق در خصوص سلامت و میزان آلودگی مواد غذایی به طور معمول نیاز به یک آزمایشگاه مجهز دارد، با کمک دستگاه هایی که به اینترنت متصل هستند می توان این اطلاعات را در سطح مصرف کننده به دست آورد و از آن استفاده کرد. نتایج این آزمایش های طی یک آزمون چند دقیقه ای به دست آمده و به تلفن همراه کاربر ارسال می شود. موارد ذکر شده فقط گوشه ای از کاربرد اینترنت اشیا در حوزه پزشکی است و این مقوله هر روز گسترده تر از قبل کار خود را ادامه خواهد داد.
مرجع: مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
علمی*م.ش*۲۰۱۷

همچنین مطالعه کنید:

جزئیات حق گمرکی واردات انواع آیفون اعلام شد

به گزارش کسب و کار نیوز ، محاسبات گمرکی گوشی تلفن همراه اپل ۱۴ و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.