به گزارش کسب و کار نیوز و به نقل از دیلیمیل، چندی پیش ناسا از مرگ و پایان فعالیت تلسکوپ فضایی کپلر خبر داد. این تلسکوپ تقریباً ۱۰ سال پس از راه اندازی به فعالیتهای خود اتمام بخشید.
مأموریت ۶۰۰ میلیون دلاری کپلر در ماه مارس ۲۰۰۹ با هدف کمک به شناخت سیارههای مشابه با زمین در سراسر کهکشان راه شیری راهاندازی شد.
کپلر طی مأموریت خود، به طور پیوسته ۱۵۰ هزار ستاره را زیر نظر گرفت و دادههایی را جمعآوری کرد که منجر به شناسایی بیش از دو هزار و ۶۰۰ سیاره فراخورشیدی شد که ممکن است در برخی از آنها حیات فرازمینی نیز وجود داشته باشد.
در ابتدا قرار بود مأموریت کپلر ۳ سال و نیم به طول انجامد ولی استفاده دقیق این تلسکوپ از سوخت باعث شد که مأموریت آن ۹ سال و ۷ ماه و ۲۳ روز ادامه پیدا کند.
“آلیسون هاوکس“( Alison Hawkes) یکی از محققان ناسا اظهار کرد، تلسکوپ کپلر در آخرین رصد خود در جهت صورت فلکی دلو بوده است.
صورت فلکی دلو یا آبریز یکی از صورتهای فلکی منطقهالبروج است.
این صورت فلکی نمایشگر مرد یا پسری است که از کوزهای آب میریزد که شکلی باستانی در آسمان است و تحت نامهای گوناگون شناخته میشود.
کپلر در آخرین رصد خود نگاهی اجمالی به ستاره “تراپیست ” (TRAPPIST-۱) و ۷ سیاره سنگی آن انداخته است که احتمالاً ۳ سیاره از میان آنها سیارههای با شرایط جوی معتدل هستند.
“تراپیست ” یک ستاره کوتوله فراسرد است که در فاصله ۳۹ سال نوری از زمین قرار دارد. جرم این ستاره کوچک ۸ درصد جرم خورشید بوده و در مقیاس ستارهای اندکی پرجرم تر از مشتری بهشمار میرود. این ستاره در راستای صورت فلکی دلو قرار دارد و بسیار کمسو است.
هدف رصدی بعدی کپلر سیستم ستارهای ” GJ ۹۸۲۷” بوده که ستارهای درخشان و میزبان یک سیاره دیگر است.
کپلر پیش از بازنشستگی خود ویدئویی از ” TRAPPIST-۱” گرفت و دو سیستم ستارهای دیگر موسوم به ” K۲-۱۳۸” و ” GJ ۹۸۲۷” را نیز بررسی کرد.
تیم تحقیقاتی تلسکوپ کپلر اظهار کردند که کپلر توانست مأموریت آخر خود را هم با موفقیت انجام دهد و دادههای حاصل از آن را به زمین بازگرداند.
این اطلاعات آرشیو و دسترس عموم مردم قرار خواهند گرفت.
انتهای پیام