به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از ایسنا، خبرگزاری رویترز اعلام کرد، شرکت هوانوردی داسو و ایرباس فرانسه این جنگنده را میسازند تا در سال ۲۰۲۴ جایگزین رافال و یوروفایترهای آلمان شود. این دو فعالیت خود را برای طراحی برنامه ساخت جنگندههای جدید آغاز میکنند.
این قرارداد به دو کشور این امکان را میدهد تا به صورت مساوی و در یک بازه زمانی دو ساله در ساخت این جنگندهها سرمایهگذاری کنند که به عنوان نخستین اقدام از برنامهای مشترک در طراحی نسل جدید جنگندههای ضربتی در نظر گرفته میشود.
انتظار میرود این کمپانیها تا اواسط ۲۰۱۹ ساخت موتور و بدنه هواپیما را آغاز کنند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نخستین بار در ژوئیه ۲۰۱۷ این برنامه را درباره سیستم جدید ضربت آینده هوایی (FCAS) اعلام کردند که شامل یک جت جنگنده و یکسری تسلیحات وابسته شامل پهپاد میشود.
پس از گذشت نزدیک به دو سال از کارهای اولیه از سوی کمپانیها، توافق امروز و امضای آن برنامه را به سمت اجرایی شدن پیش میبرد.
کمپانیهای ایرباس و داسو منتظر امضای قراردادهای اولیه برای آغاز کار بر روی این پروژه جدید بودهاند.
کمپانیهای Safran فرانسه و MTU Aero Engines آلمان نیز برای ساخت موتور هواپیمای جدید در این کار شرکت خواهند کرد و کمپانی الکترونیکی فرانسوی Thales و کمپانی موشکسازی اروپایی MBDA نیز در این عملیات حضور دارند.
فلورانس پارلی، وزیر نیروهای مسلح فرانسه و اورسولا فون در لاین، همتای آلمانی وی قرار است در مراسم امضای این قرارداد در سایت Safran در شمال شرق پاریس که امروز صورت میگیرد، حضور داشته باشند.
آلمان هفته گذشته با برداشتن بزرگترین مانع بر سر راه این قرارداد به امضای آن کمک شایانی کرده؛ برلین به درخواستهای پاریس پاسخ داد و جنگنده رادارگریز اف -۳۵ کمپانی آمریکایی لاکهید مارتین چندین میلیارد یورویی را که قرار بود جایگزین جنگندههای تورنادو کند، از لیست خود خارج کرد.
پاریس به عنوان نزدیکترین شریک اروپایی آلمان، هشدار داده بود که خرید اف -۳۵ باعث منحرف شدن برنامه ساخت جنگندههای جدید آلمان – فرانسه تا ۲۰۴۰ میشود چون این جنگنده رقیب بالقوه برای پروژه مذکور خواهد بود.
فرانسه و آلمان قرار است در تابستان سال جاری میلادی اسپانیا را به عنوان شریک کامل خود در این برنامه بگنجانند.
انگلیس نیز که قرار است در مارس سال جاری میلادی از اتحادیه اروپا خارج شود، برنامه ساخت جنگنده خود را رونمایی کرده که “توفان” نام دارد.
مدیران صنایع و ارتش اروپا میگویند که این دو برنامه باید در نهایت با توجه به نیازهای رقابتی در حوزه بینالمللی ادغام شوند و برای ساخت یک جنگنده جدید چندین میلیارد دلار صرف میشود. یکی منبع در ارتش فرانسه گفته که پاریس و برلین آماده پیوستن کشورهای دیگر اروپایی به این برنامه هستند.
انتهای پیام