به گزارش کسب و کار نیوز، نورالله اسعدی بمناسبت فرارسیدن ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی اظهار کرد: بندر خرمشهر به عنوان یکی از قدیمیترین و بزرگترین بنادر ایران، در شمال غربی خلیجفارس و در جنوب غربی ایران و در همسایگی جنوب شرقی عراق در محل تلاقی رودخانههای اروندرود و کارون قرار دارد.
وی ادامه داد: این بندر با کشور عراق دارای مرز مشترک بوده و حلقه طلایی ارتباط تجاری کشور با کشورهای حاشیه خلیجفارس است.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر خاطرنشان کرد: این بندر سابقه طولانی در امر تجارت دریایی داشته و ساخت و بهرهبرداری از اسکلههای ویژه پذیرش کشتیهای اقیانوسپیما در بندر خرمشهر از ابتدای سال ۱۳۰۰ شمسی شروع شده و این فعالیتها در زمان جنگ جهانی دوم و پس از آن به اوج خود رسید.
اسعدی تصریح کرد: در سالهای قبل از انقلاب اسلامی بندر خرمشهر با داشتن ۱۰ اسکله یکی از بزرگترین بنادر کشور بهحساب میآمد؛ به طوری که در سال ۱۳۵۶ چهار میلیون تن کالا از طریق این بندر به کشور وارد میشد.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر با اشاره به اینکه پس از وقوع جنگ تحمیلی ۸ ساله، بخش زیادی از زیرساختها و تأسیسات این بندر خسارت دید، افزود: پس از جنگ تحمیلی علاوه بر اینکه زیرساختهای قبل از جنگ اعم از اسکلهها، انبارها و محوطهها با هدف ارتقا و بهبود خدمات بندری و دریایی بازسازی شد، این بندر در حوزههای مختلف شاهد توسعه و افزایش ظرفیت اسمی تخلیه و بارگیری کالا و همچنین سرمایهگذاری در بخشهای مختلف بوده است.
وی در خصوص مقایسه ظرفیتها و زیرساختهای بندر خرمشهر با دوران قبل از انقلاب اسلامی گفت: تمام زیرساختهای بندر خرمشهر که قبل از جنگ تحمیلی و انقلاب وجود داشته است کاملاً بازسازی شده و علاوه بر آن امکانات و ظرفیتهای جدیدی نیز به آن افزوده شده است.
اسعدی یکی از شاخصترین این امکانات، ایجاد اسکلههای کانتینری و تجهیز آن به تجهیزات مدرن عنوان کرد و اظهارکرد : احداث محوطههای نگهداری کانتینر (cy) و تجهیز آن، بنحوی که بصراحت میتوان ادعا کرد بندر خرمشهر قبل از انقلاب فاقد کارکرد کانتینری بوده و در حال حاضر با داشتن ترمینال کانتینر استاندارد دارای ظرفیت تخلیه وبارگیری حداقل ۲۵۰ هزار TEU در سال است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مهمترین اقدامات صورت گرفته برای توسعه بندر خرمشهر، احداث پایانه مدرن مسافری دریایی بوده است که ظرفیت جابجایی دو هزار مسافر در روز را دارد. این پایانه مجهز، با داشتن دو پست اسکله، ظرفیت پهلودهی همزمان دوکشتی کاتامارا را داراست.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر خاطرنشان کرد: پایانه مسافری دریایی خلیجفارس به عنوان یکی از بزرگترین و مدرنترین ترمینالهای دریایی کشور و منطقه، نقش عمدهای در توسعه مناسبات تجاری بندر با سایر بنادر منطقه دارد.
اسعدی گفت: اگر چه ظرفیت اسمی این پایانه جابهجایی روزانه ۲ هزار نفر است، اما فعلاً تنها یک مسیر دریایی خرمشهر- کویت و بالعکس در این بندر فعال است اما از سوی دیگر امکان مسافرت دریایی به عتبات عالیات از طریق پایانه خلیجفارس بندر خرمشهر فراهم شده است.
وی افزود: البته برای ایجاد مسیرهای دریایی در خرمشهر به تأمین زیرساختهای لازم در کشور مقصد نیاز است.
اسعدی در ادامه تصریح کرد: بندرخرمشهر همچنین با بهرهگیری از امکانات ویژه و نیز تعرفههای ارزان قیمت، مناسبترین بندر کشور در زمینه واردات و صادرات مجدد کالا محسوب میشود.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر گفت: همچنین بعد از انقلاب و جنگ تحمیلی، محوطهها و اسکله بارگیری ژاکتهای نفتی که با سرمایه گذاری بخش خصوصی احداث شده است این بندر را جزو بنادر دارای امکان صادرات فرآوردههای نفتی کرده است.
وی افزود: در دوران قبل از جنگ تحمیلی بندر خرمشهر تنها تا ۴ میلیون تن امکان تخلیه و بارگیری داشت اما با توجه به توسعه و افزایش اسکلهها و زیرساختهای این مجتمع بندری، در حال حاضر در صورت لایروبی اروندروند و خارج سازی مغروقهها و امکان پذیری ورود شناورهای با تناژ بالا، بندر خرمشهر ظرفیت تخلیه و بارگیری ۱۰ میلیون تن در سال را داراست.
انتهای پیام