صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / تنظیم فشار خون با زهر خفاش خون آشام!
تنظیم فشار خون با زهر خفاش خون آشام!

تنظیم فشار خون با زهر خفاش خون آشام!

یک پپتید یافت شده در سم خفاش خون‌آشام ممکن است به توسعه یک کلاس جدید از داروهای تنظیم کننده فشار خون و بسیاری از بیماری‌های دیگر منجر شود.

خفاش

به گزارش کسب و کار نیوز و به نقل از گیزمگ، در تحقیقات جدید به رهبری دانشمندان دانشگاه کوئینزلند(Queensland) شرح داده شده است که چگونه یک پپتید جدید موجود در زهر خفاش‌های خون‌آشام می‌تواند راه را برای توسعه یک کلاس کاملا جدید از داروهای فشار خون هموار کند.

با این حال این مطالعه توسط کارتل‌های مواد مخدر که در مکزیک هستند، دسترسی دانشمندان را به منطقه تجمع این موجودات قطع کرده‌اند و موجب توقف مطالعات شده‌اند.

تیم تحقیقاتی در چند سال اخیر به بررسی ویژگی‌های منحصر به فرد سم خفاش خون‌آشام پرداخته است و دریافته است که زهر این گونه خفاش شامل چندین ترکیب مهم ضد انعقاد است.

مطالعه جدید نیز نشان می‌دهد که این زهر حاوی یک ترکیب جدید و هیجان‌انگیز دیگر است که می‌تواند کاربردهای بالقوه‌ای برای انسان داشته باشد. این بار یک پپتید در زهر خفاش خون‌آشام پیدا شده است که می‌تواند در درمان همه چیز از بیماری‌های قلبی و عروقی گرفته تا بیماری‌های کلیوی استفاده شود.

“برایان فرای” یکی از محققان این مطالعه توضیح می‌دهد: پپتیدها شکل جهش یافته ژن کالسیتونین(CGRP) هستند که توسط بدن ما برای آرام کردن رگ‌های خونی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پپتید(Peptide) بسپارها یا پلیمرهای کوچکی هستند که از به هم پیوستن اسیدهای آمینه با ترتیب مشخص و با پیوند پپتیدی تشکیل شده‌اند.

پپتیدهای خفاش‌ها به طور غیر منتظره‌ای گزینشی عمل می‌کنند و اثر درمانی فوق‌العاده و عوارض جانبی کمتری دارند.

فرای می‌گوید کشف این ترکیب جدید باور نکردنی با تحقیق و توسعه بیشتر می‌تواند منجر به درمان‌های گسترده انسانی شود. به عنوان مثال پمن درمان بیماری فشار خون بالا در عروق خونی کوچک می‌تواند با افزایش جریان خون در بافت جدید پیوند زده شده، باعث افزایش میزان موفقیت پیوند بافت مانند پیوند پوست شود.

متاسفانه پیشرفت این پژوهش در مکزیک به دست کارتل مواد مخدر با مشکل مواجه شده است. این تحقیقات برای سال‌ها در نقطه‌ای نزدیک به کوئرناواکا در ایالت مورلوس مکزیک انجام شده است، اما اکنون حضور قاچاقچیان مواد مخدر کار را دشوار کرده است.

محققان می‌گویند ما نمی‌توانیم به سایت اصلی خود در مکزیک دسترسی پیدا کنیم، زیرا این منطقه توسط قاچاقچیان مواد مخدر گرفته شده است.

محققان خوشبین هستند که سایت‌های جدید ایمن‌سازی شوند و آنها بتوانند کار خود را ادامه دهند اما معلوم نیست چه مدت طول خواهد کشید.

فرای می‌گوید چندین سال طول می‌کشد تا تحقیقات در محل جدید شکل بگیرد.

وی گفت: ما مجبور خواهیم شد تا سایت‌های جدیدی را پیدا کنیم که ایمن باشند. آن هنگام برای پیدا کردن گونه‌های پپتید جدید و داروهای بالقوه و کمک به درمان و نجات جان انسان‌ها تلاش خواهیم کرد.

مطالعه خفاش‌های خون‌آشام یادآور می‌شود که طبیعت هنوز هم یک منبع فوق العاده از ترکیبات کشف نشده است.

طبق گزارش صندوق جهانی حیات وحش بیش از ۷۰ درصد از داروهای جدید مولکول کوچک که طی ۲۵ سال گذشته معرفی شده‌اند از منابع طبیعی، حیوانات یا گیاهان تولید شده‌اند.

فرای می‌گوید: این کشف نمونه دیگری از این است که چرا باید از حیات وحش حفاظت کرد، چرا که ما نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم که منابع زیستی مهم بعدی برای توسعه داروها و درمان‌های جدید از کجای طبیعت به دست خواهد آمد.

خفاش خون‌آشام

خفاش خون‌آشام یا خفاش وَمپایر نامی عمومی برای خفاش‌هایی است که خون دیگر حیوانات را می‌مکند. تنها سه گونه از این خفاش‌ها فقط از خون تغذیه می‌کنند که هر سه آنها بومی آمریکای مرکزی و جنوبی هستند.

افسانه‌ها و اسطوره‌ها در تمام جهان، خفاش‌ها را به عنوان اهریمنان خون‌آشام به تصویر می‌کشند.

طول بال این خفاش‌ها حدود هشت اینچ و بدن آنها به اندازه انگشت شست یک انسان بزرگسال می‌باشد. اگر نوع تغذیه و برنامه غذایی آن‌ها نبود، مردم توجه زیادی به این جانوران کوچک نداشتند. خفاش‌های خون‌آشام از خون پرندگان بزرگ، گله‌ها، اسب‌ها و خوک‌ها تغذیه می‌کنند.

این خفاش‌ها با دندان‌های تیزی که دارند، بریدگی‌های ریزی را در پوست حیوانی که خوابیده است، ایجاد می‌کنند. بزاق خفاش‌ها دارای ماده‌ای شیمیایی است که از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند. بنابراین خفاش به راحتی می‌تواند خونی را که در زخم ایجاد شده بمکد.

ماده شیمیایی دیگری که در بزاق آنها وجود دارد، ماده بی حس کننده‌ای است که جلوی بیدار شدن حیوان را می‌گیرد.

خفاش‌های خون‌آشام، شکار خود را از طریق صدا، بو و پژواک پیدا می‌کنند. در این هنگام آنها در یک متری سطح زمین به پرواز در می‌آیند و از حسگرهای ویژه گرمایی استفاده می‌کنند که در بینی‌هایشان قرار دارد و به آنها کمک می‌کند تا سیاهرگ‌هایی را پیدا کنند که به پوست بدن شکارشان نزدیک است.

بزاق این خفاش‌ها در جلوگیری از لخته شدن خون بهتر از هر ماده دارویی دیگر می‌باشد و می‌تواند در پیشگیری حملات قلبی و سکته‌ها کمک موثری باشد.

به گفته پزشکان، بزاق این حیوانات حاوی ترکیبی است که می‌تواند خون را رقیق کند و در نتیجه لخته‌های خونی را در عروق مغزی حل کرده و از بین ببرد. در حال حاضر بیشتر انواع سکته‌های مغزی با مصرف داروهای از بین برنده لخته‌های خونی ظرف ۴ ساعت پس از سکته تحت درمان قرار می‌گیرند. اما دارویی که از بزاق خفاش برای این منظور تولید می‌شود، می‌تواند همین تاثیر را تا ۹ ساعت پس از حمله داشته باشد.

خفاش‌های خون‌آشام یکی از انواع گونه‌هایی هستند که به عنوان آفت به آن‌ها نگاه می‌شود، اما میلیون‌ها خفاش سودمند وجود دارند که مردم آنها را به اشتباه نابود می‌کنند.

این مطالعه جدید در مجله Toxins منتشر شده است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

«افزایش سن بازنشستگی» از فروردین ۱۴۰۳/ با قانون جدید چگونه می‌توان زودتر از موعد بازنشسته شد؟

به گزارش کسب و کار نیوز، محمد محمدی با اشاره به موافقت شورای نگهبان با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.