به گزارش کسب و کار نیوز، جداول آماری منتشر شده ایمیدرو نشان می دهد، میزان تولید شمش آلومینیوم (خالص) واحدهای یاد شده به ترتیب در ایرالکو (اراک) در مدت ۹ ماهه امسال ۱۱۰ هزار و ۶۴۲ تن بود، هرمزال و المهدی (بندرعباس) نیز به ترتیب ۷۱ هزار و ۱۳۲ تن و ۴۶ هزار و ۵۴۰ تن تولید داشتند.
واحدهای یاد شده در دوره مورد بررسی در مجموع ۵۲۹ هزار و ۵۷۶ تن بوکسیت تولید داشتند و میزان هیدرات آلومینیوم هم به رقم ۲۹۸ هزار و ۱۵۷ تن رسید.
پودر آلومینا، آلیاژ و بیلت مجتمع های آلومینیوم سازی یاد شده در مدت این گزارش به ترتیب ۱۷۵ هزار و ۲۰۵ تن، هشت هزار و ۸۲۲ تن و ۱۱ هزار و ۴۵۵ تن بود.
وزارت صنعت، معدن وتجارت براساس برنامه راهبردی تدوین شده برای افق ۱۴۰۴ هدف یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن را پیش بینی کرده است.
گزارش های پیشین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) حاکی از آن است که میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای طرح های توسعه زنجیره آلومینیوم ۱۱ میلیارد دلار است که ۲۱٫۵ درصد از کل سرمایه گذاری مورد نیاز بخش معدن وصنایع معدنی را تا افق ۱۴۰۴ در برمی گیرد.
آمار تجارت خارجی بخش معدن وصنایع معدنی ایران در دوره ۹ ماهه امسال نشان داد که صادرات زنجیره آلومینیوم و محصولات آن به وزن ۷۵ هزار و ۴۵۵ تن به ارزش ۱۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار رسید که از نظر وزن و ارزش نسبت به دوره مشابه پارسال به ترتیب ۴۷ و ۴۳ درصد کاهش نشان می دهد.
واردات زنجیره آلومینیوم و محصولات مربوطه نیز در دوره مورد بررسی ۸۴ هزار و ۵۶۳ تن ثبت شد و به ارزش ۱۶۶ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار بود که به ترتیب از نظر وزن و ارزش در مقایسه با ۹ ماهه پارسال، کاهش ۵۱ و ۱۹ درصدی را به ثبت رساند.
کشورهای منطقه خلیج فارس به همراه ایران سالیانه بطور متوسط بیش از ۵٫۵ میلیون تن تولید شمش آلومینیوم دارند که کشورهای بحرین، عربستان و قطر در این ارتباط سهم بیشتری دارند.
برپایه بررسی ها نشان می دهد در زمینه مصرف انرژی در صنایع مختلف ۲۵ درصد قیمت تمام شده صنعت آلومینیوم مربوط به انرژی است و بنابراین در این عرصه کشورمان با برخورداری از ذخایر گسترده نفت و گاز، می تواند جایگاه خود را ارتقا بخشد.
به گزارش کسب و کار نیوز، طرح آلومینیوم جنوب از دهه ۸۰ شمسی به عنوان یکی از پروژه های متوقف شده محسوب می شد؛ در دولت یازدهم با باز شدن ال سی، توسط سازمان ایمیدرو به مرحله اجرا درآمد و اکنون این طرح در سه مرحله ۳۰۰ هزار تنی تعریف شده که اکنون انتظار می رود مرحله نخست آن سال آینده افتتاح شود.
«آلومینیوم جنوب» بزرگترین طرح تولید شمش آلومیینوم در ایران است که با مشارکت پنج بانک در زمینه تامین مالی، یکی از دستاوردهای پس از انقلاب اسلامی محسوب می شود.
اقتصام** ۱۵۵۹ ** ۲۰۲۳
تولید شمش آلومینیوم در ۹ ماه به بیش از ۲۲۸٫۳ هزار تن رسید
سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران (ایمیدرو) آمار تولید شمش آلومینیوم (خالص) را در سه واحد تولیدی ایرالکو، المهدی و هرمزال در 9 ماهه امسال 228 هزار و 314 تن اعلام کرد که از این رقم بیش از 48 درصد سهم ایرالکوست.