به گزارش کسب و کار نیوز، در این جلسه محمد صادق مشایخ گفت : با توجه به اهمیت ویژه توسعه کارآفرینی در کشور و نقش تعیین کننده بانوان در این حوزه ، بر آن شدیم تا با ارائه راهکارهای تخصصی عملکرد بانوان را در توسعه کارآفرینی و همچنین رشد اقتصادی کشور ، بهینه سازی نماییم.لازمه این اقدام حذف سقفهای شیشه ای از مسیر پیشرفت بانوان در راستای ارتقاء جایگاه مدیریتی و توسعه اقتصادی آنان است.
رئیس کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان افزود : سرمایه گذاری جهت حمایت از بانوان کارآفرین و اعطای وام کارآفرینی به آنان به عنوان مشوقهای حمایتی الزامیست. البته در این مسیر ، بانوان می بایست با تلاش هدفمند و استفاده از ابتکار و نوآوری ، تحول در حوزه کارآفرینی را ایجاد نمایند . به عنوان مثال در حوزه صنعت بسته بندی و سورتینگ ، کشور ما از استانداردهای جهانی عقب است و به همین دلیل در صادرات کالا ، دچار ضعف در ارزش افزوده و جذب بازارهای جهانی هستیم . بنابراین چه بهتر که بانوان کارآفرین در این حوزه نیز برنامه ریزی و اقدام نمایند.
وی ادامه داد : در بحث کارآفرینی بانوان ، دولت می بایست با حمایتهای مالی و بستر سازی های صنعتی به رشد بانوان کارآفرین بپردازد . بانوان کارآفرین نیز از سوی دیگر می بایست از امکانات موجود و حمایتهای دولتی حداکثر بهره برداری را نمایند و البته با نگاه روستا محور و روستای پایدار ، با پرداختن به کارآفرینی در روستاها ، ضمن توفیق در مهاجرت معکوس ، به اشتغالزایی پایدار در روستاها نیز اقدام نمایند.
فرزانه مافی گفت : ظرفیت سازی جهت ایجاد کسب و کارهای اجتماعی به ویژه در حوزه روستایی از اهمیت بسزایی برخوردار است . همچنین لازم است در بخش کارآفرینی بانوان ، تسهیل گری کارآفرینی و اشتغالزایی نیز صورت پذیرد.
عضو حزب کارگزاران سازندگی افزود : به کارشناسان صف و ستاد حوزه بانوان کارآفرین باید آموزش های ویژه داده شود ، همچنین تامین مالی طرحهای کارآفرینی بانوان باید صورت پذیرد و دولت از بانوان کارآفرین بصورت اعطای وام و تسهیلات کارآفرینی حمایت نماید.
ناهید کشاورز فرد گفت : کارافرین باید ارائه دهنده ایده جدیدی جهت خلق ارزش از ایده تا تولید باشد. در بحث روستاها ، مشکل تامین منابع مالی جهت کارآفرینی باید مرتفع گردد.
عضو صندوق کارآفرینی امید افزود : جهت کارآفرینی بانوان به ویژه در حوزه روستاها ، نیاز به تشکیل صندوقهای توسعه خرد جدیست ، چرا که بهترین راه تامین مالی بانوان کارآفرین در روستاها و اشتغالزایی ، دسترسی سهل به صندوقهای توسعه خرد است.
وی اضافه کرد : بانوان کارآفرین ترجیحا طرحهای خود را به روستاها ببرند و بانکهای عامل در این راستا از آنان حمایت کنند.
پریچهر سلطانی گفت : جهت حمایت از بانوان کارآفرین می بایست با تقسیط بیشتر وامها و در نظر گرفتن سهم بیشتر در حوزه اشتغال و کارآفرینی برای بانوان اقدام کرد.
مشاور بانوان کارآفرین شهرکهای صنعتی ایران افزود : باید با ایجاد صندوق ضمانت کارآفرینی به زنان کارآفرین به ویژه در روستاها کمک کرد.همچنین لازم است بانوان از پتانسیلهای اقتصادی کشور بخوبی با خبر و آگاه باشند.
مینا مهرنوش گفت : باید به مساله کارآفرینی بانوان از دو بعد مسائل درون بنگاه و بیرون از بنگاه پرداخت . در این راستا پنج آیتم اصلی باید مورد بررسی قرار گیرد: بازاریابی فروش – منابع انسانی – مالی – حقوقی و فنی .
استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران افزود : مشکل بانوان کارآفرین در تامین مالی (اسمارت مانی) نیست یعنی درون بنگاه نمی نشیند ، بلکه باید از (منتورینگ) استفاده کرد.
از سوی دیگر زنان کارآفرین باید ترس از عدم موفقیت را رها کنند.
مدیر هلدینگ کسب و کار پیشنهاد کرد : جهت توانمندسازی بنگاهها و بانوان کارآفرین ، از خانه های سرمایه گذاری و ایجاد (نتورک) بین سرمایه گذار و سرمایه پذیر باید بهره برد. در مسیر کارآفرینی در خارج از بنگاهها آسیبهای متعددی وجود دارد .ضمن اینکه پول تنها ابزار اثر بخشی در این حوزه نیست ، بلکه با استفاده هوشمندانه از امکانات و دانش مدیریت و اقتصاد می توان در کارآفرینی موفق شد.
زهرا رهایی گفت : یکی از معانی کارآفرینی ، خلق فرصت در حوزه کسب و کار است. که این مبحث عامل اصلی تغییر و تحول درحوزه های اقتصادی ، اجتماعی و حتی سیاسی است و یکی از ارکان اصلی توسعه محسوب می گردد.
این کارآفرین صنعتگر افزود : یکی از راههای مطلوب و جدید کارآفرینی بحث اکوسیستم پایدار کارآفرینی است.اکوسیستم ۶ جزء دارد : ۱-سیاست ۲-بازار ۳- سرمایه انسانی ۴-حمایتهای مختلف ۵-فرهنگ ۶-مالی . مهمترین مساله زنان کارآفرین ، محیط کسب و کار است که می بایست به بهترین شکل برایشان مهیا گردد.
طاهره توکل نیا گفت : باید در راستای کارآفرینی ، شفاف سازی و اطلاع رسانی بازاراهای جهانی بخوبی صورت پذیرد و همچنین قانون بهبود فضای کسب و کار به درستی و بطور کامل اجرا شود.
پریسا درشکی گفت : در بحث کارآفرینی بانوان ، صنعت ورزش بسیار مطلوب و گسترده است که بخشی از آن گردشگری ورزشی است . در این راستا لازم است با اعطای تسهیلات کارآفرینی و جوایز مشاغل به حمایت از طرحهای ورزشی بانوان پرداخت.
علی سعد وند گفت : با توجه به کاهش نرخ باروری زنان و افزایش سطح دانش بانوان کشورمان ، در حال حاضر یکی از بالاترین رتبه ها را از نظر علمی و جایگاه مدرنیته در جهان در حوزه بانوان داریم.
استاد دانشگاه وولونگونگ استرالیا شعبه دبی افزود : کارآفرینی باید از هر نظر پایدار باشد . در حال حاضر بانوان کارآفرین در کشور از پتانسیل بالای هوش و دانش برخوردارند و با استفاده از امکانات موجود می توانند بیشترین موفقیتها را چه در عرصه داخلی و چه خارجی کسب کنند و گامی موثر جهت رشد اقتصادی کشور بردارند.
فیض الله عرب سرخی گفت : مشکلات حوزه کارآفرینی ، اتفاقا جنسیتی نیست و در واقع ، عمومی است . ریشه تفاوتها به جنبه های فرهنگی و اقتصادی باز می گردد که هم در ساختار حقیقی و هم حقوقی موجود است.
معاون وزیر بازرگانی دولت اصلاحات افزود : متاسفانه در فرهنگ ما ، زن همچنان جنس دوم تعریف می شود . پس در عمل نمی توانیم او را اولویت اول نماییم ، لذا جهت حذف تبعیض و رفع این نگاه اشتباه ، ابتدا باید مشکل بعد فرهنگی مساله بانوان را مرتفع نماییم ، سپس به حمایت از حقوق اقتصادی و کارآفرینی آنها بپردازیم.
سید محمد هاشمی اصفهانی گفت : نهضت مشترک زنان و مردان کارآفرین جهت فعال سازی روستاها باید صورت پذیرد.
مشاور اسبق وزیر نفت افزود : ۸۰ درصد از فعالیتهای مولد روستاها مربوط به زنان است و این نشان از نقش تعیین کننده بانوان در اقتصاد روستایی دارد. لذا لزوم تمرکز فعالیت بانوان کارآفرین در حوزه روستایی بیش از هر زمانی حائز اهمیت است.
جاوید قربان اوغلی گفت : در حال حاضر بحث مطالبه گری در حوزه اشتغال ، کارآفرینی و… در میان زنان بیشتر است. جالب آنکه چه در حوزه فرهنگی و چه در حوزه اقتصادی ، زنان روستایی رشد چشمگیری داشته اند .
مشاور وزیر امور خارجه افزود : رشد علمی ، فرهنگی و تخصصی بانوان ایرانی ، در حال حاضر در رتبه پیشرفته ترین کشورهای جهان رسیده است و این مساله بسیار موفقیت آمیز بوده است.لذا در راستای حمایت از بانوان کارآفرین در کشور نیازمند اراده سیاسی و قانون گذاری مجدانه ای هستیم.
فائزه هاشمی رفسنجانی گفت : در کارآفرینی ، باید به ایجاد کار مفید و پایدار و البته همراه با سود برای مجموعه ای از نیروی کار تلاش بشود . در این مسیر می بایست ضمن افزایش فرهنگ و تخصص کارآفرینی ، با اتخاذ سیاستهای تشویقی ، اشتغالزایی برای زنان فقیر و همچنین زنان جویای کار ، جهت بهبود فضای اشتغال و اقتصاد کشور تلاش بشود.
رئیس کانون زنان حزب کارگزاران سازندگی ایران افزود : با توجه به آنکه دولت کنترل کننده و هدایتگر عرصه اقتصاد و اشتغالزایی است ، لذا باید از کارآفرینان با اعطای تسهیلات ویژه و طرحهای تشویقی حمایت کند.در حال حاضر در روستاها و عشایر ، ۸۰ درصد از کارها و فعالیتهای اقتصادی خانوارها بر عهده زنان است ولی زنان همچنان در بحث مالکیت با مشکل مواجه اند . با توجه به آنکه زنان کارآفرین به ویژه در روستاها حداقل بهره مندی از سود حاصل از مشاغلشان را برای خودشان برداشت می کنند و کثرت عواید شغلیشان را صرف مخارج خانواده و فعالیتهای اقتصادیشان می کنند ، می بایست ضمن حمایت و تشویق آنان ، به توسعه کارآفرینی بانوان در روستاها اقدام کرد.
فائزه هاشمی رفسنجانی در جمع بندی افزود : در حوزه کارآفرینی بانوان موارد ذیل پیشنهاد می گردد :
۱-آموزش بانوان بویژه در حوزه های مسائل مالی ، بانکی و حسابداری-در حوزه فرهگسازی و اشتغالزایی پایدار-در حوزه حقوقی- در حوزه اعتبارات ، طرح یابی و طرح نویسی و در حوزه بازاریابی و شبکه های ارتباطی .
۲- استفاده از الگوی صندوقهای توسعه خرد .
۳- شناسایی پتانسلهای مناطق مختلف جهت استخراج ظرفیتها ، محدودیتها و موانع ، تا رسیدن به راهکارها و برنامه ریزیهای عملیاتی .
۴- نقش دولت و حکومت در حمایت از کارآفرینی و همچنین تلاش کارآفرینان جهت حداکثر سازی بازدهی عملکرد . دولت باید در این راستا ضمن حمایت مطلوب از کارآفرینان ، به تسهیلگری کارآفرینی بپردازد . فعالان حوزه کارآفرینی نیز ضمن اخذ مجوزها و کلیه امکانات و تسهیلات ، از تمامی ظرفیتهای علمی و تخصصی خود باید استفاده کرده تا حداکثر بازدهی را در این راستا بدست آورند.
۵-تسهیل سازی در روند اخذ مجوزها باید صورت پذیرد . ضمن رفع موانع بوروکراسی و قوانین اداری پیچیده و مزاحم ، باید دولت با یک برنامه ریزی دقیق و ایجاد کارگروهی در زمینه حمایت از کارآفرینی ، قوانین خوبی که اجرا نمی شوند را شناسایی و اجرایی نموده و از آن سو مجلس با اصلاح قوانین مزاحم و پیچیده در این راستا تلاش نماید.
۶-دولت باید با ایجاد صندوقهای اعتباری خاص جهت استفاده زنان کارآفرین و تامین بودجه برای آموزش آنها ، از آنان حمایت کند . البته با برون سپاری موضوع آموزش و حمایتهای مالی و تخصصی به (ان جی او) ها ، نتایج حاصله بصورت هم افزا مطلوب تر خواهد شد.
۷- استفاده از حمایتهای تشویقی برای بانوان کارآفرینی. به عنوان مثال اختصاص اعتبارات و قوانین تشویقی خاص به شرکتهایی که تعدادی از اعضای هیات مدیره آن بانوان کارآفرین هستند.
۸- برگزاری نمایشگاهها و جشنواره های متعدد در حوزه تولیدات زنان روستایی و کارآفرین حتی در راستای صادرات محصولات بانوان کارآفرین.
۹- ترویج کارآفرینی توسط اتاقهای بازرگانی ، سندیکاها و اصناف .
۱۰- ایجاد پایلوت کارآفرینی و اشتغالزایی بانوان با همکاری کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد.
سی و پنجمین جلسه کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان » برگزار شد
سی و پنجمین جلسه کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان با موضوع«راهکارهای بهینه سازی عملکرد زنان کارآفرین در راستای رشد و توسعه اقتصادی کشور و حذف سقف شیشه ای از افق عملکرد بانوان کارآفرین»، برگزار شد