صفحه اصلی / سرخط خبرها / بلقیس اسفراین در اولویت ثبت جهانی قرار می گیرد
بلقیس اسفراین در اولویت ثبت جهانی قرار می گیرد

بلقیس اسفراین در اولویت ثبت جهانی قرار می گیرد

مدیر پایگاه ملی مجموعه تاریخی بلقیس اسفراین گفت: دفتر امور پایگاه های جهانی میراث فرهنگی، پرونده شهر تاریخی بلقیس را در اولویت ثبت میراث جهانی قرار می دهد.

علیرضا نجفی اظهار داشت: مدیرکل این دفتر در بازدید هفته جاری از دومین بنای عظیم خشتی و گلی کشور، نسبت به این امر قول مساعد داد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، وی با اشاره به اقدامات و فعالیت های انجام شده در مجموعه تاریخی بلقیس گفت: در بازدید مدیرکل پایگاه های جهانی میراث فرهنگی، بر توجه بیشتر به این اثر و افزایش اعتبارات آن تاکید شد.
نجفی، اعتبار مصوب استانی امسال برای مجموعه شهر تاریخی بلقیس را هفت میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: پنج میلیارد ریال از این رقم برای مرمت، کاوش و حفاظت و ۲ میلیارد ریال برای کمپ گردشگری مجموعه هزینه می شود.
وی با بیان اینکه امسال هنوز اعتباری ملی برای این مجموعه تاریخی ابلاغ نشده، ابراز امیدواری کرد که با تخصیص به موقع و به اندازه اعتبارات استانی و ملی، زمینه برای ثبت جهانی این اثر فراهم شود.
شهر کهن اسفراین معروف به شهر بلقیس به عنوان دومین بنای عظیم خشتی و گلی ایران، پس از ارگ بم، شناخته می شود که در فاصله سه کیلومتری جنوب غربی شهر اسفراین قرار دارد.
این شهر گستره ای ۱۸۰ هکتاری دارد که از لحاظ قدمت به استناد متون تاریخی، قبل از اسلام شکوفا بوده و در سال ۳۱ هجری توسط مسلمانان فتح شده است.
طبق یافته های باستان شناسی، قدیمی ترین آثار استقرار در این شهر به اواخر دوره ساسانی مربوط می شود و زندگی در آن تا پایان دوره صفویه ادامه داشته است.
معماری این شهر به شیوه دوره ساسانی است و مورخان و جغرافی دانان، اسفندیار پسر گرشاسب بنیانگذار این شهر خوانده اند.
مجموعه بلقیس شامل ارگ و خندق پیرامون آن، شارستان، ویرانه های معروف به تپه منار (مسجد جامع)، مقبره شیخ آذری، قسمت صنعتی شهر، آب انبار، کاروانسرا، مجموعه معروف به یخدان ها و یک گورستان وسیع در نزدیکی دروازه شرقی آن است.
استقبال خوب گردشگران برای دیدن این بنای عظیم تاریخی در ایام نوروز، آن را به پربیننده ترین اثر تاریخی و گردشگری استان خراسان شمالی تبدیل کرده است.
این مجموعه تاریخی به شماره ۴۴۹۷ در فهرست آثار ملی ثبت شده و با توجه به اهمیت و غنای تاریخی آن در سال ۱۳۸۸ به عنوان پایگاه میراث فرهنگی مصوب و فعالیت مطالعاتی، مرمتی و باستان شناسی آن آغاز شد.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد، مرکز خراسان شمالی قرار دارد.

همچنین مطالعه کنید:

ترانزیت ۲۰ میلیون تن کالا از ایران تا انتهای سال

به گزارش کسب و کار نیوز، امین ترفع، در دومین همایش ملی ترانزیت با عنوان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.