صفحه اصلی / اجتماعی / بهداشت و سلامت / ارایه خدمات “بیمه سلامت” در بیمارستان‌ها با کد ملی/حذف دفترچه بیمه در ۱۲۸ بیمارستان دولتی
ارایه خدمات “بیمه سلامت” در بیمارستان‌ها با کد ملی/حذف دفترچه بیمه در ۱۲۸ بیمارستان دولتی

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اعلام کرد

ارایه خدمات “بیمه سلامت” در بیمارستان‌ها با کد ملی/حذف دفترچه بیمه در ۱۲۸ بیمارستان دولتی

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت مهم‌ترین برنامه‌های این سازمان در سال ۹۷ را تشریح کرد.

مهندس موهبتی

به گزارش کسب و کار، مهندس طاهر موهبتی در نشست خبری سازمان بیمه سلامت با اشاره به شعار هفته سلامت مبنی بر پوشش همگانی سلامت در همه جا و برای همه کس گفت: حتما یکی از موثرترین پایه‌ها در این حوزه، سازمان‌های بیمه‌گر هستند.

وی با اشاره به برنامه‌های سازمان بیمه سلامت در سال جاری گفت: مهم‌ترین برنامه ما در سال ۹۷ استقرار سازمان الکترونیک است. خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده در حال حاضر در ۱۲۸ بیمارستان کشور حذف دفترچه را داشته‌ایم و در شش ماه اول ۹۷ تلاش می‌کنیم دفترچه از کلیه بیمارستان‌های دولتی حذف شود و ارائه خدمت با ارائه کد ملی انجام شود.

موهبتی با بیان اینکه با اجرای فاز اول اعتباربخشی در برنامه استقرار سنجی بحث همپوشانی هم رفع می‌شود، افزود: در دو قسمت می‌توانیم همپوشانی را شناسایی و آن را حذف کنیم. یکی در زمان تمدید دفترچه که این کار از سال ۹۶ آغاز شده و باید توجه کرد که ۹۵ درصد جمعیت بیمه‌شدگان ما برای تمدید دفترچه بیمه خود مراجعه می‌کنند. بنابراین در این زمان می‌توان همپوشانی‌ها را شناسایی و آنها را حذف کرد. همچنین در زمانی که افراد برای دریافت خدمت به مراکز ارائه دهنده خدمت اعم از مراکز دارویی، درمانی، تشخیصی و … مراجعه می‌کنند نیز می‌توان همپوشانی‌ها را شناسایی کرد که البته این کار با طرح استقرار سنجی که طی شش ماه کامل می‌شود اتفاق می‌افتد و می‌توانیم در سال ۹۷ این همپوشانی‌ها را هم حذف کنیم.

وی با اشاره به استقرار پایگاه اطلاعات درمان بیمه شدگان گفت: در این زمینه کارگروهی تشکیل شده است که در شش ماه اول سال ۹۷ آن را مستقر می‌کنیم. خوشبختانه زیرساخت‌های آن ایجاد شده و اطلاعات سازمان بیمه سلامت نیز در آن بارگذاری شده است. با سازمان تامین اجتماعی و نیروهای مسلح هم در سطح IT و مدیرعامل صحبت کردیم و آنها اعلام آمادگی کردند تا برای استقرار پایگاه اطلاعات درمان بیمه شدگان همکاری کنند. باید توجه کرد که استقرار این پایگاه مشکل همپوشانی، استقرار سنجی و … را مرتفع می‌کند و امیدواریم طی شش ماه آینده کار آن به اتمام برسد.

وی با بیان اینکه برای استقرار این پایگاه در قانون بودجه محدودیت‌های زمانی مطرح شده است، گفت: خوشبختانه از نظر زیرساخت‌ها مشکل جدی نداریم و بارگذاری اطلاعات و ارتباط برخط با تامین اجتماعی و نیروهای مسلح طی دو ماه آینده انجام می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به تعیین تعرفه‌های درمانی سال ۹۷ گفت: پیشنهاد وزارت بهداشت برای افزایش تعرفه‌ها برابر تورم و ۱۰ درصد بود، اما سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد پنج درصدی را ارائه دادند. بر همین اساس قرار است امروز در هیات دولت در این زمینه تصمیم گیری شود و شک ندارم با تدبیر دولت و رئیس جمهور این مسئله هم حل می‌شود. آنچه مد نظر وزارت بهداشت بود افزایش ۱۰ درصدی تعرفه‌ها بود. اما با توجه به پیشنهاد پنج درصدی سازمان برنامه و بودجه باید ببینیم که چه تصمیمی گرفته می‌شود.

موهبتی در ادامه با بیان اینکه یکی از مشکلات سازمان‌های بیمه گر به ویژه بیمه سلامت ایران این است که بیش از اعتباراتش هزینه می‌کند، گفت: در تمام این سال‌ها هیچ گاه بیمه سلامت را بدون بدهی ندیده‌ایم و معمولا این سازمان زیان انباشته هم داشته است؛ به طوریکه در سال ۹۵ میزان زیان انباشه در سازمان بیمه سلامت ۴۴۰۰ میلیارد تومان بود و ۱۷۰۰ میلیارد هم عدم وصولی داشتیم. حال اگر به میزان ۷۷۰۰ میلیارد تومان اوراق چاپ نمی‌شد ۱۴ هزار میلیارد زیان انباشته می‌داشتیم.

موهبتی تاکید کرد: طبق قانون دستگاه‌ها مکلف به هزینه کرد در سقف اعتبارات‌شان هستند و در غیر اینصورت کارشان به معنی تصرف غیرقانونی در اموال دولتی محسوب می‌شود و قابل پیگیری است. بر همین اساس ما طبق رویکرد علمی، منطقی و قانونی حق نداریم مازاد بر اعتبارات‌مان هزینه کنیم و این موضوع نیازمند همکاری شرکای‌ ماست. شرکای کاری ما می‌توانند به ما کمک کنند که مازاد بر اعتبارات‌مان هزینه نکنیم. باید توجه کرد که کل هزینه ما در ویزیت پزشک عمومی و متخصص ۱۱ درصد است و در حوزه دارو ۲۳٫۵ درصد هزینه داریم.

موهبتی با بیان اینکه تدوین گایدلاین‌ها و ابلاغ آنها کمک می‌کند تا در مسیری علمی پیش رویم و از سلامت مردم هم صیانت کنیم، ‌ گفت: تا کنون ۳۶ گاید لاین ابلاغ کردیم و تلاش‌مان این است که بتوانیم تعدادشان را افزایش داده و خریدمان را بر اساس راهنمای بالینی انجام دهیم. از طرفی باید در پرداخت مطالبات هم منظم‌تر باشیم و فاصله بدهی‌هایمان را کمتر کنیم. بر همین اساس به دنبال چاپ اوراق و اسناد خزانه هم هستیم، اما این کار هم تنها بخشی از بدهی‌هایمان را جبران می‌کند. بنابراین توقع‌مان از ارائه کنندگان خدمت این است که با کمک‌شان هزینه‌هایمان در سقف اعتبارات باشد و آنها را مدیریت کنیم تا مشکلی ایجاد نشود.

وی با بیان اینکه تلاش‌مان این است امسال شیب کسری‌هایمان به شدت کاهش یابد، افزود: با همکاری شرکای کاری و اصحاب رسانه می‌توانیم در این زمینه توفیقاتی داشته باشیم.

وی درباره برگزاری آزمون وسع نیز گفت: در رابطه با آزمون وسع پیشنهادات‌مان را داده بودیم. در همین زمینه جلسه‌ای در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد و پیشنهاد دادیم اگر به هر دلیلی امکان دسترسی وزارت رفاه به اطلاعات مردم فراهم نیست، روش‌هایی را برای ارزیابی وسع به صورت غیرمستقیم فراهم کنیم. به عنوان مثال افرادی که نمی‌توانند حق بیمه پرداخت کنند در سایت کمیته امداد ثبت نام کنند. در حال حاضر ۳۴ میلیون نفر به صورت رایگان بیمه شدند و باید آزمون وسع برگزار شود. اگر کشور پول کافی داشت تمام ملت ایران را رایگان بیمه می‌کردیم؛ هر چند که کشورهایی هم که از نظر منابع مشکلی ندارند، این اقدام را انجام نمی‌دهند؛ چرا که تقاضای القایی ایجاد می‌شود. این درحالیست که ما محدودیت منابع هم داریم. بنابراین فقط کسانی که توان پرداخت حق بیمه ندارند باید به صورت رایگان بیمه شوند. در حال حاضر اعلام می‌کنیم که فقط محرومان واقعی باید رایگان بیمه شوند و در دریافت خدمت مورد حمایت قرار گیرند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در پاسخ به سوالی درباره عدم مراجعه بیمه شدگان رایگان به بخش خصوصی گفت: این کار قبلا در حوزه بیمه همگانی انجام شد و قرار بود در بیمه روستاییان نیز انجام شود، اما با مشکلاتی که ممکن بود اجرای این طرح به دنبال داشته باشد تصمیم گرفتیم که ابتدا آن را به صورت پایلوت در استان گلستان اجرا کنیم. بنابراین پیشنهاد ما این است که بعد از بررسی نتایج پایلوت، در این زمینه تصمیم گیری شود؛ چرا که اگر این موضوع به قانون تبدیل شود نمی‌توانیم آن را اجرا نکنیم. بنابراین امیدوارم به تصمیمی برسیم که کمترین مشکل برای مردم ایجاد شود.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

رشد حدود ۳۰ درصدی صدور مجوز تولید دارو در سال ۱۴۰۲

به گزارش کسب و کار نیوز ، دکتر حسین شمالی با بیان این مطلب اظهار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.