صفحه اصلی / اقتصادی / کشاورزی / افزایش ۳۹ درصدی صادرات آبزیان فرآوری شده در ۶ماهه ۹۷
افزایش ۳۹ درصدی صادرات آبزیان فرآوری شده در ۶ماهه ۹۷

افزایش ۳۹ درصدی صادرات آبزیان فرآوری شده در ۶ماهه ۹۷

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: در 6 ماهه نخست امسال، صادرات انواع آبزیان فراوری شده نسبت به پارسال 39 درصد رشد داشته است.

به گزارش کسب و کار نیوز از وزارت جهاد کشاورزی، «عیسی گلشاهی» افزود: امسال در هر یک از ردیف های کالاهای صادراتی آبزیان حداقل ۱۸ درصد رشد صادرات داشته ایم.
وی اظهار داشت: پارسال سهم صادرات آبزیان فرآوری شده به صورت کنسرو، ناگت، برگر، ماهی ریز خشک شده و فیله شده نسبت به مجموع صادرات محصولات شیلاتی نزدیک به هشت درصد بوده است.
وی به تولید ۱٫۲ میلیون تن انواع آبزیان دریایی و پرورشی در کشور اشاره کرد و افزود: از این میزان تولید، نزدیک به ۳۵۰ هزار تن آبزی در کشور فرآوری می شود.
گلشاهی گفت: از ۳۵۰ هزار تن آبزی فرآوری شده ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تن فقط مربوط به تن ماهیان صنعتی است که در صنایع کنسرو استفاده می شود؛ بخشی مربوط به ماهیان ریز شمال و جنوب کشور مانند کیلکا و ساردین است که قسمتی از آن به صورت کنسرو در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد و سایر آن نیز به صورت ساده، خشک شده و یا برای تولید پودر ماهی استفاده می شود.
وی ادامه داد: در بخش ماهیان تجاری، برخی از ماهیان کم حجم صید مشخص دارند مانند ماهیان شیر، انواع حلوا، شوریده و سلطان ابراهیم در چرخه فرآوری قرار گرفته و به صورت فیله، قطعه بندی شده و بسته بندی شده در بازار عرضه می شود.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران اظهار داشت: امسال برای نخستین بار، ماهیان گرمابی مانند کپور نقره ای و کپور معمولی و قزل آلا که به طور عمده به صورت تازه خوری مصرف می شدند در چرخه فرآوری قرار گرفتند.
وی گفت: برآوردها نشان می دهد با افزایش تولید داخل، واردات آبزیان کاهش و گرایش واحد های فرآوری به ماهیان تولید داخل بیشتر شده است.
گلشاهی با بیان اینکه اکنون ۴۰۰ واحد فرآوری آبزیان در کشور داریم، ادامه داد: از این تعداد ۱۲۸ واحد در زمینه فرآوری آبزیان به صورت استخوان گیری شده، استیک شده، قطعه بندی و بسته بندی شده فعالیت می کنند.
وی، ارزش افزوده در حوزه آبزیان را بسته به نوع فرآورده و تعداد کالا بین ۲۸ تا ۱۴۰ درصد بیان کرد و گفت: در گروه آبزیان، محصولات فرآوری شده ارزش افزوده خوبی ایجاد می کند و ضمانت کننده سود زنجیره تولید هستند.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان افزود: با این حال در دنیا، مردم تا زمانی که به آبزیان تازه با کیفیت دسترسی داشته باشند کمتر به سمت آبزیان منجمد و یا فرآوری شده می روند و اگر به سمت فرآوری شده ها بروند، محصولاتی را انتخاب می کنند که ویژگی سهولت در مصرف را داشته باشند.
به گزارش کسب و کار نیوز، پارسال از محل صادرات ۱۲۵ هزار تن انواع محصولات شیلاتی ۵۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور بدست آمد. همچنین پیش بینی ها نشان می دهد امسال تولید انواع محصولات شیلاتی به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن یعنی رشدی بین هشت تا ۱۰ درصدی برسد.
اقتصام**۹۱۸۶ ** ۲۰۲۳

همچنین مطالعه کنید:

ایران کریدور ترانزیتی تبادل محصولات ژاپنی/ آینده اقتصادی جهان از آنِ آسیاست

به گزارش کسب و کار نیوز، «غلامرضا نوری قزلجه» در دیدار با «تسوکادا تاماکی» سفیر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.