به گزارش کسب و کار نیوز، محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران در اختتامیه کنفرانس وحدت اسلامی طی سخنانی اظهار داشت: دومین سالی است که کنفرانس وحدت اسلامی در غیاب آیت الله هاشمی رفسنجانی برگزار می شود و در اکثر سالها ایشان به عنوان سخنران افتتاحیه یا اختتامیه کنفرانس سخنرانی می کردند.
رییس شوری اسلامی شهر تهران وحدت جهان اسلام و مبارزه با تفرقه و اختلافات مذهبی میان مسلمانان را یکی از مهمترین اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی دانست که آیت الله هاشمی رفسنجانی آن را تئوریزه کردند و کتاب سرگذشت فلسطین نوشته اکرم زعتر را در سال ۱۳۴۲، با مقدمه ای انقلابی و ادبیاتی صریح منتشر کردند.
وی در ادامه یادآور شد: میتوان گفت، مثلث نهضت انقلاب اسلامی، مساله فلسطین و وحدت جهان اسلام در همین سال تشکیل گردید و اکنون پس از ۵۵ سال همچنان این مثلث، تفکری پیش رو در جهان اسلام محسوب می شود.
محسن هاشمی در ادامه سخنانش به آیهای که آیت الله هاشمی رفسنجانی در کنفرانس وحدت اسلامی عموما به آن استناد میکردند اشاره داشت و افزود: آن آیه مشهور سوره انفال است که میفرماید: وَأَطِیعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِیحُکُمْ در این آیه خداوند اختلاف ونزاع میان مسلمانان را مایه ضعف و از دست دادن اقتدار و توانمندی آنان عنوان میکند.
رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: اما آیا این اختلاف، اختلاف فکری و عقیدتی است؟، زمانی که ما سخن از اجتهاد و آزادی اندیشه و بیان می گوییم ، طبیعی است که اختلاف فکری و عقیدتی و بحث ایجاد می شود واین نوع اختلاف نه تنها تهدید نیست بلکه فرصت و به تعبیر پیامبر رحمت است اما مشکل از جایی شروع می شود که اختلاف فکری و عقیدتی به کینه ودشمنی و نزاع وخشونت کشیده می شود که این موضوع باید خط قرمز جوامع اسلامی و علما و رهبران مذهبی باشد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه امروز مساله نزاع و خشونت بین مسلمانان، به مهمترین مساله جهان اسلام تبدیل شده است گفت: حتی موضوع فلسطین را تحت الشعاع خود قرار داده و برادر کشی و درگیری بین مسلمانان، موجب غفلت از مساله فلسطین گردیده است و شاید یکی از دلایل دامن زدن قدرتهای استعمارگر به اختلافات در جهان اسلام نیز همین موضوع باشد که دیگر ملتهای اسلامی مساله فلسطین را دنبال نکنند.
محسن هاشمی با طرح اینکه راه حل چیست؟ اظهار داشت: آیت الله هاشمی رفسنجانی در آثار وسخنرانیهای متعدد خود درباره وحدت اسلامی ، دو راه حل عملی را مطرح کردند، راه حل نخست، تقویت گفتگوی علمی ومباحث فکری میان علما ورهبران مذاهب و فرق اسلامی بود، هر زمانی که باب گفتگو و بحث فکری وعلمی بین علما ورهبران گشوده شود، راه خشونت و نزاع میان پیروان بسته می گردد.
به گفته وی، راه حل دوم، مدارا در رفتار و پذیرش، تنوع و تکثر در عقاید ورفتارهای مذهبی میان مسلمانان است.
هاشمی در ادامه تاکید کرد: ما در حج مشاهده می کنیم که پیروان انواع مذاهب وفرق اسلامی در کنار یکدیگر حج به جا می آوردند و نماز می خوانند وهیچ فردی ، مزاحم ومانع دیگری نمی شود و نماز و اعمال او را باطل نمی داند، همین فرهنگ اگر در میان مسلمانان در همه جوامع اسلامی نهادینه شود و تفاوت در اعمال شرعی ،مقدسات ، اعتقادات و عبادات بین پیروان مذاهب گوناگون پذیرفته شود ، ریشه بسیاری از خشونتها و نزاعها بین مسلمانان خشکانده خواهد شد.
بنا براعلام معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، رییس شورای اسلامی شهر تهران در پایان پیشنهادی برای پیگیری بحث وحدت اسلامی در آینده ارائه داد و افزود: ریشه تفرقه، نزاع و خشونت میان مسلمانان، بیش از آنکه در مسایل عبادی و اعتقادی باشد، معلول تفاوت در اندیشههای سیاسی مذاهب اسلامی است. حتی در یک مذهب مانند تشییع هم شکاف در اندیشه سیاسی موجب اختلاف ودرگیری در برخی کشورهای اسلامی نظیر لبنان وعراق در دهه های گذشته شده است، بنابراین بررسی نقش تفاوت در اندیشه سیاسی رهبران مذاهب اسلامی، در تضعیف وحدت و اختلافات مذهبی در جهان اسلام موضوعی است که اگر به درستی بررسی و شفاف شود میتواند مبدائی برای کاستن از اختلافات و درگیریهای مذهبی فرض شود.
انتهای پیام