به گزارش کسب و کار نیوز، روزنامه نیویورک تایمز در سرمقالهای خود مینویسد: «روهینجاییها باید بتوانند به خانههایشان در میانمار بازگردند اما مجبور کردن آنها برای بازگرداندنشان روشی درست نیست.
هیچ کس از روهینجاییها درباره برنامه بازگشتشان سوالی نپرسیده و آنها زمانیکه نیروهای بنگلادشی وارد اردوگاه شدند و گفتند که باید نخستین گروه شامل ۲۲۰۰ نفر آماده بازگشت باشند، به شدت وحشت زده شدند. همه آنها از پیر و جوان یکصدا گفتند که ما نمیخواهیم برویم.
روهینجاییها از سوی سازمان ملل یکی از تحت پیگردترین افراد در سطح جهانی هستند و با بدترین هراسها و تهدیدها از آغاز خشونتها در میانمار در ۲۰۱۲ روبرو بودهاند.
براساس گزارش عفو بینالملل، بیش از ۷۵۰ هزار مسلمان روهینجایی در نتیجه درگیریهای اوایل سال گذشته میلادی به بنگلادش گریخته و بسیاری هم در داخل میانمار بی خانمان شدهاند اما دولت میانمار اعمال خشونت علیه آنها را رد میکند.
از ۲۵ اوت سال ۲۰۱۷ قریب به ۲۴ هزار مسلمان روهینجایی به دست نیروهای دولتی میانمار کشته شدهاند.
بیش از ۳۴ هزار تن دیگر نیز به آتش انداخته شده و بیش از ۱۱۴ هزار تن دیگر نیز مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند.»
روزنامه نیویورکتایمز همچنین آنگ سان سوچی، رهبری دو فاکتوی میانمار را بابت نقشش در پیگرد این روهینجاییها مورد انتقاد قرار داده است.
بسیاری از گروههای مختلف حقوق بشری در کنار سازمان ملل برنامه بازگشت روهینجاییها را مورد انتقاد قرار داده و گفتهاند که شرایط برای چنین کاری باید مهیا شود اما تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.
انتهای پیام