به گزارش کسب و کار نیوز، امیر کشانی صبح امروز (دوشنبه) در جمع خبرنگاران در خصوص برپایی ششمین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار میشود، اظهار کرد: در راستای افزایش تعامل صنعت و دانشگاه در این دوره اتاق بازرگانی تحت کمیسیون آموزش، کمیته ارتباط صنعت با دانشگاه ایجاد شد و به دنبال ارتباط معنادار تمام دانشگاههای اصفهان با صنایع هستیم.
وی با بیان اینکه ششمین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه روزهای ۳۰ آبان و ۱ آذرماه امسال به میزبانی اتاق بازرگانی ایران و موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران در اصفهان برگزار میشود، ابراز امیدواری کرد: نتایج حاکی از این همایش موجب همبستگی بیشتر صنعت و دانشگاه شود.
معاون امور جوانان اتاق بازرگانی اصفهان در خصوص اهداف برپایی این همایش، گفت: متأسفانه ضعف تاریخی در ارتباط دانشگاه با صنعت داریم، از سوی دیگر وجود ۲۶۰۰ واحد دانشگاهی در ایران حاکی از این است که دانشگاههای ما بهصورت هدفدار ساخته نمیشوند، بنابراین در سایه برگزاری این همایش در نظر داریم دانشگاهها بهصورت تخصصی با تربیت نیروی انسانی متخصص، انجام پژوهش، آموزش صنعت و … بر موضوعات صنعتی وارد شوند.
وی با بیان اینکه در پنل های تخصصی این همایش روسای دانشگاهها و فعالان صنعت حضور دارند، ابراز امیدواری کرد که با برپایی این همایش علاوه بر تعامل صنعت و دانشگاه، اعتماد صنعت به دانشگاهها ایجاد شود و حس رقابت این دو بخش از بین رود.
کشانی در خصوص تجربیات دورههای قبلی برپایی این همایش، اظهار کرد: در شهرهایی که دورههای قبلی این همایش برگزار شد، شاهد ارتباط دائمی بین صنعت و دانشگاه هستم.
وی افزود: در اصفهان نیز به دنبال برگزاری این همایش در نظر داریم بین مشاغل و صنایع کوچک و متوسط با دانشگاهها تعامل برقرار کنیم.
رئیس کمیسیون آموزش اتاق بازرگانی اصفهان همچنین با بیان اینکه در روز بعد از برپایی این همایش از “سامانه صد” سامانه جامع ارتباط صنعت و دانشگاه رونمایی میشود، اظهار کرد: در این سامانه واحدهای صنعتی که نیازمند پژوهش و تحقیقات هستند اعلام نیاز میکنند و دانشگاهها به عنوان متولی میتوانند از این فرصت استفاده کرده و به دنبال آن ارتباط پژوهشی و تحقیقاتی بین واحدهای صنعتی و دانشگاهها ایجاد خواهد شد.
وی همچنین به افتتاح “متسا” مرکز توسعه سرمایه انسانی اتاق بازرگانی اصفهان اشاره کرد و گفت: با همکاری اتاق بازرگانی و دانشگاهها نیروهای موردنیاز صنایع و واحدهای تجاری بعد از استعدادیابی، آموزشهای دوگانه صنعت، دانشگاه و دولت تربیت و در این راستا برای افراد شغل ایجاد میشود.
کشانی با تأکید بر اینکه واحدهای صنعتی کشور به شدت در جذب نیروی انسانی دچار مشکل هستند، اظهار کرد: آموزشهای بسیاری در دانشگاههای کشور داده میشود، اما متأسفانه درست به هدف نزدهایم.
وی در ادامه با اشاره به برپایی مراسم رونمایی از طرح حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی در این همایش، گفت: ۱۵ هزار عنوان پژوهش در شهر اصفهان شناسایی کردهایم که متأسفانه هیچکدام از پژوهشهای دانشگاهی اجرا نمیشود.
رئیس کمیسیون آموزش اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه ایران رتبه ۱۵ دنیا را در تولید علم و مقالات علمی دارد، تصریح کرد: متأسفانه در تجاریسازی علم رتبه ۱۱۰ را در دنیا داریم و امروز در حالی از بیکاری حرف میزنیم که تعداد قابلتوجهی از واحدهای صنعتی کشور، بدون نیروی متخصص هستند و نیروهای خود را از خارج کشور تأمین میکنند.
دبیر اجرایی ششمین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه نیز در ادامه این نشست، با بیان اینکه برنامهریزی برای برپایی این همایش از حدود ۸ ماه پیش در اتاق بازرگانی اصفهان انجام شد، گفت: بر این اساس خروجی مشخصی برای همایش تعریف شد و سه پنل تخصصی در حوزه گردشگری، نساجی و کشاورزی و صنایع غذایی برای روز نخست و سه پنل تخصصی دیگر در بخشهای فولاد، معدن و تجارت و سرمایهگذاری برای روز دوم همایش برگزار خواهد شد.
محمد عسکری افزود: در هر پنل تخصصی ۶ نفر از صنعت، دانشگاه و دولت حضور خواهند داشت و در بیانیه پایانی این همایش ۱۸ آیتم استخراج میشود.
وی با بیان اینکه ۵۴ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد، اظهار کرد: از این تعداد ۱۷ مقاله موردپذیرش قرار گرفت و درنهایت دو مقاله برتر و دو مقاله برگزیده برای ارائه در همایش انتخاب شد.
انتهای پیام