به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از سایت ارم نیوز، یک منبع در هیئت مذاکره کننده سازمان ملل در ژنو گفت که مارتین گریفیتس، فرستاده این نهاد بینالمللی به یمن تصمیم خود مبنی بر توقف مذاکرات یمن را در نشستی که قرار است ساعت ۱۰ امشب (شنبه) به وقت ژنو برگزار شود، اعلام خواهد کرد.
این درحالی است که هیئت مذاکره دولت مستعفی یمن تصمیم گرفته که علیرغم تعلیق مذاکرات به منظور انجام چند نشست در ژنو بماند.
از سوی دیگر، خالد الیمانی، وزیر خارجه دولت مستعفی یمن پیشتر مدعی شده بود که انصارالله نمیپذیرد که در مذاکرات ژنو شرکت کند. آنها با این کار مرتکب اشتباهی بزرگ میشوند و عدم حضور هیئت مذاکره انصارالله در مذاکرات ژنو نشان دهنده “بیاحترامی” آنها به تلاشهای آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل و گریفیتس است.
وی افزود: ما به ژنو آمدیم تا بر سهممان در تلاش فرستاده سازمان ملل و تیم او در روند صلح تأکید کنیم اما ما به مدت نامحدود در اینجا نیستیم و تا پایان دوره مذاکرات در ژنو نخواهیم ماند.
وی در ادامه مدعی شد: ما میخواستیم به نماینده سازمان ملل متحد ثابت کنیم که روی مذاکرات تمرکز کردهایم و به همین دلیل نیز در اینجا هستیم.
این درحالی است که هیئت مذاکره کننده وابسته به انصارالله به دلیل کارشکنی و ممانعت ائتلاف متجاوز عربی به رهبری عربستان تصمیم به عدم حضور در این مذاکرات گرفته است و طبق اعلام هیئت مذاکره انصارالله، هیچ ضمانت واقعی برای بازگشت هیئت ملی به کشور پس از پایان رایزنیها در ژنو وجود ندارد.
در همین راستا، کمیته عالی انقلاب یمن در بیانیهای اعلام کرد: کارشکنی کشورهای متجاوز آمریکا و عربستان برای فراهم کردن یک هواپیمای عمانی شک و تردید ما را نسبت به نیت شوم آنها مبنی بر عدم اجازه بازگشت هیئت مذاکرات به یمن را افزایش میدهد.
این کمیته در ادامه بیانیه خود آورده است که ائتلاف متجاوز عربی برنامه ریزی کرده تا اعضای هیئت انصارالله را در جیبوتی که قرار است هواپیمایشان در آنجا توقف داشته باشد، بازداشت کند.
مقامات انصارالله همچنین گفتهاند که نسبت به تکرار اتفاقات سال ۲۰۱۶ در مذاکرات کویت نگراناند.
شروط سهگانه انصارالله برای شرکت در مذاکرات ژنو
انصارالله یمن برای شرکت در مذاکرات صلح ژنو سه شرط تعیین کرد.
در همین راستا، حمید عاصم، از اعضای هیئت مذاکره کننده انصارالله یمن گفت که نیروهای جنبش انصارالله برای شرکت در مذاکرات ژنو خواستار آن هستند که با یک هواپیمای عمانی به این شهر بروند، زخمیهای آنها به مسقط پایتخت عمان منتقل شوند و همچنین تضمینهایی داده شود که بتوانند پس از پایان یافتن مذاکرات ژنو به صنعا بازگردند.
ائتلاف متجاوز عربی از مارس ۲۰۱۵ به بهانه حمایت از آنچه “دولت شرعی” یمن میخواند در امور داخلی این کشور مداخله کرده و به دنبال حملات هوایی این ائتلاف به مناطق مسکونی تاکنون حدود ۱۰ هزار تن جان باختهاند که بیشتر آنها غیر نظامی هستند.
انتهای پیام