شافعی با تاکید بر لزوم توجه ویژه به بخش صنعت، یادآوری کرد: تاکنون ۱۰ برنامه توسعهای در کشور اجرا شده، اما با وجود بندهای مختلف توسعهای، اما همچنان در بخش صنعت در رده پایینی قرار داریم.
وی تصریح کرد: باید واکاوی کنیم چرا با وجود اینکه برنامههای توسعه صنعتی را بسیار زودتر از بسیاری کشورها آغاز کردهایم، اما در این زمینه عقب افتادهایم و برنامههای آینده صنعت را برپایه تجربیات گذشته طرح ریزی کنیم تا دچار دور باطل نشویم.
شافعی با اشاره به برنامه توسعه صنعتی که زمان وزارت آقای جهانگیری در وزارت صنعت تهیه شده بود، تاکید کرد: اگر آن برنامه اجرایی میشد، امروز وضعیت صنعت کشور اینگونه نبود.
رئیس اتاق ایران گفت: هرچند در برنامههای توسعهای کشور نقش توسعه صنعتی بی بدیل است، اما نتوانسته خود را همگام با توسعه فناوری جهانی خود را حرکت دهد.
وی تصریح کرد: امروز مهمترین مساله بخش صنعت کشور، شکاف تکنولوژیک آن با صنعت روز جهان است و این شکاف باید به عنوان یک اولویت برطرف شود.
شافعی ادامه داد: در غیر این صورت در مسائل قیمت تمام شده و رقابت با سایر کشورها، از صحنه خارج خواهیم شد.
به گفته رئیس اتاق ایران، بین سالهای ۸۵ تا ۹۵ بیشترین کاهش اشتغال در بخشهای صنعتی و تولیدی کشور را شاهد بودیم که بالاترین صدمه و لطمه و زیان به این بخشها بود.
وی تصریح کرد: آثار تحریمها، هزینههای تحمیلی قانون هدفمندی یارانهها، افزایش نرخ ارز، افزایش نرخ سود تسهیلات بخشهای تولیدی و صنعتی کشور که همگی خارج از کنترل صنعتگران کشور بود، منجر به نا اطمینانی در این بخشها شد.
وی با بیان اینکه بازگشت اطمینان به بخش تولید و صنعت کشور، راه آینده را برای حرکتهای توسعهای هموار خواهد کرد، افزود: در زمینه تولید، مهمترین مساله بازگشت اعتماد به جامعه صنعتی و تولیدی کشور است.
بازگشت اعتماد به جامعه صنعتی و تولیدی کشور، پیشنیاز حرکت به سمت توسعه
و سوگلیهای اقتصادی را در برابر بخش خصوصی از بین برد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از «غلامحسین شافعی»، رئیس پارلمان بخش خصوصی، در مراسم روز ملی صنعت و معدن در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی، با اشاره به رانتهای موجود در اقتصاد کشور، گفت: قبح فساد در حال فروریختن است.