صفحه اصلی / طرح کارورزی از اول تیر کلید می‌خورد

طرح کارورزی از اول تیر کلید می‌خورد

طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی از امروز پنج‌شنبه در سراسر کشور آغاز می‌شود و افراد و فارغ التحصیلی که در سامانه کارورزی ثبت‌نام کرده‌اند پس از شرکت در دوره‌های آموزشی و کسب مهارتهای لازم بر اساس نیاز و تقاضای کارفرمایان بنگاه‌ها به خدمت گرفته می‌شوند.
برابر اعلام معاون اشتغال و توسعه کارآفرینی وزیر کار، طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی از دهه اول تیر ماه اجرایی می‌شود و جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار از مقطع کاردانی تا مقطع دکتری از جمله اهداف این طرح است.
به گفته منصوری جامعه هدف اجرای این طرح، دانش آموختگان دانشگاهی و واحدهای پذیرنده اعم از بخش خصوصی و تعاونی هستند.
در حال حاضر سامانه ثبت نام به نشانی karvarzi.mcls.gov.ir برای کارورزان و واحدهای پذیرنده کارورزان فعال است که می‌توانند آمادگی خود را برای اشتغال یا جذب متقاضیان از طریق ثبت نام در این سامانه اعلام کنند. در صورت جذب کارورزان در این طرح، کارفرمایان به مدت دو سال از معافیت بیمه‌ای برخوردار می‌شوند. کارورزان نیز یک سوم حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار را بابت کمک هزینه آموزشی دریافت می‌کنند.
این هفته برنامه اشتغال فراگیر در چهار طرح اشتغالی از سوی وزارت کار ابلاغ شد که این طرح ها شامل طرح کارورزی فارغ التحصیلان، طرح تکاپو، طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار و طرح کاج می‌شود.
مدیرکل توسعه اشتغال وزارت کار از ابلاغ برنامه جامع اشتغال فراگیر در هفته جاری خبر داده و گفته بود که کلیات برنامه کلان اقتصادی کشور در چارچوب بازار کار به ویژه اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی است.
برنامه اشتغال فراگیر در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به تصویب رسیده و کلیات آن در هیات دولت تصویب شده است.
دولت در برنامه ششم مکلف شده سالانه ۹۵۰ هزار شغل ایجاد کند و وزارت کار در راستای رفع دغدغه بیکاری و حل معضل اشتغال فارغ التحصیلان به دنبال آماده‌سازی نیروهای کار از طریق ارائه آموزشهای مهارتی برای ورود به بازار کار است.
امضای تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشورمان و مرکز آموزش بین المللی" تورین" زیر مجموعه سازمان ILO  از دیگر خبرهای این هفته بود.
در این تفاهم نامه که در حاشیه یکصد و ششمین اجلاس سازمان بین المللی کار منعقد شد، سید حسن هفده‌تن ـ مدیر کل امور بین الملل وزارت کار، ‌ مهمترین مشکل امروز کشورها را عدم انطباق بازار کار با مهارتهای موجود دانست و تاکید کرد که تعادل در بازار کار با نوع مهارتها باید انطباق یابد.
او نقش آموزش‌های مهارتی در ایران را کاربردی دانست و گفت:‌ هم اکنون در ایران ۲۰۰ مرکز دولتی با آموزش‌های رایگان و ۱۲ هزار مرکز خصوصی وجود دارد که وزارت کار مجوزهای آنان را صادر می‌کند و با توجه به موقعیت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، فرصت توسعه همکاری مشترک این سازمان در سطح بین المللی خصوصا مرکز آموزش بین المللی تورین حائز اهمیت است.
به گفته هفده‌تن حوادث کار و بیماریهای شغلی، سالانه ۲۸۰۰ میلیارد تومان ضرر به اقتصاد دنیا تحمیل می‌کند در حالی که با این پول می‌توان سالانه ۵۰ میلیون شغل ایجاد کرد.
در هفته‌ای که گذشت آخرین آمار ثبت نام در سامانه کارورزی ۲۰۰ هزار نفر اعلام شد.
علی ربیعی ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام ثبت‌نام ۲۰۰ هزار نفر از فارغ التحصیلان و جویندگان کار در سامانه مذکور گفت که این طرح از امروز اول تیرماه در سراسر کشور عملیاتی می‌شود.
به گفته وی از مجموع ۲۰۰ هزار نفر ثبت نام کننده، ۵۰ هزار نفر فارغ التحصیل دانشگاهی هستند.
آنطور که ربیعی اعلام کرده ۱۵۰ هزار نفری که تحصیلات دانشگاهی ندارند با حمایت کارفرمایان در کارگاهها مشغول به کار می‌شوند و ثبت نام شدگان ظرف یک هفته آموزش مهارتی مورد نیاز را گذرانده و کارت صلاحیت حرفه‌ای دریافت خواهند کرد.
افزایش سقف تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغالزایی از دیگر خبرهایی بود که این هفته انتشار یافت.
در جلسه اخیر شورای پول و عتبار مقرر شد تا سقف تسهیلات اشتغال برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی، ایثارگران، مشاغل خانگی و موارد مشابه به ۲۰۰ میلیون ریال افزایش یابد. پیشتر این رقم ۱۵۰ میلیون ریال بود.
افزایش سقف فردی تسهیلات قرض‌الحسنه ضروری اعم از درمان، تحصیل و ودیعه مسکن از ۲۰ میلیون ریال به ۱۰۰ میلیون ریال نیز از دیگر مصوبات جلسه شورای پول و اعتبار بود.

همچنین مطالعه کنید:

مدرسه متفاوت دانش‌ آموزان بلوچستانی+ عکس

به گزارش کسب و کار نیوز ، منطقه دشتیاری در این استان، از جمله مناطقی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.