صفحه اصلی / ورشکستگی بانک ها واقعیت ندارد

ورشکستگی بانک ها واقعیت ندارد

 
 اما باید گفته که این مباحث ریشه در واقعیت ندارد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، علی دیواندری روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت برگزاری بیست و هفتمین همایش سالیانه سیاست های پولی و ارزی، در پاسخ به پرسش خبرنگاران با اشاره به اظهارنظرهای مسئولان بانک مرکزی و اطلاعیه های این بانک در رد این شایعات گفت: مشکلی در این زمینه برای سپرده گذاران بانک ها وجود ندارد.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی درباره ادغام بانک ها و اینکه آیا این اقدام برای جلوگیری از ورشکستگی آنها انجام می شود، اظهار داشت: ادغام یک راهبرد برای کاهش هزینه ها و افزایش انرژی و توان موسسه ها است و این رویه در همه جای دنیا و در صنایع مختلف برای هم افزایی بیشتر انجام می شود.
دیواندری ادامه داد: به نظر می رسد در موضوع ادغام بانک ها یک خلط مبحث انجام شده است، زیرا ادغام به این معنی نیست که موسسه های مربوطه حتما مشکل دارند.
وی گفت: اگر در گذشته امور یک موسسه به یک بانک محول شده، این به معنی ادغام نیست زیرا موسسه های مربوطه تعطیل شدند و امور اجرایی آن به بانک ها واگذار شد.
دیواندری درباره بسته بودن نماد برخی بانک ها در بورس نیز گفت: این موضوع به بازار سرمایه باز می گردد و ما اطلاع دقیقی در این زمینه نداریم که چرا وقتی صورت های مالی بنگاه به تصویب رسیده ، همچنان نماد آن بسته مانده است.
دیواندری به آثار اجرای برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) بر نظام بانکی اشاره کرد و گفت: از آنجا که سال گذشته این موضوع به طور مفصل در همایش سیاست های پولی و ارزی مورد بحث و بررسی کارشناسان قرار گرفت، امسال در محورهای اصلی همایش گنجانده نشده بلکه انطباق با استانداردهای بین المللی و شفافیت در صورت های مالی مورد نظر کارشناسان قرار گرفته است.
بیست و هفتمین همایش سیاست های پولی و ارزی امسال با محوریت ' ثبات مالی، بستر رشد اقتصادی پایدار' در روزهای ۱۰ و ۱۱ تیرماه امسال برگزار می شود .
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی درباره محدودیت هایی که گروه ویژه اقدام مالی (FATF) برای فعالیت بانکی ایران در عرصه بین المللی ایجاد کرده است و راهکارهای ایران برای رفع آن اظهار داشت: این موضوع در حیطه وظایف وزارت امور اقتصادی و دارایی است اما به طور کلی ممکن است برخی توصیه های این نهاد با قانون اساسی و سایر قوانین کشور در تعارض باشد که باید این موارد بررسی شود.
دیواندری با یادآوری اینکه کشورها در عمل به توصیه های این نهاد آزادی عمل دارند، تاکید کرد، اف ای تی اف یک نهاد سیاسی نیست بلکه یک نهاد تخصصی است که برای جلوگیری از پولشویی و تامین مالی تروریسم به همت گروهی از کشورها ایجاد شده است و هیچ کس ایران را ملزم نکرده که همه توصیه های آن را اجرایی کند.
 
** ضرورت همگرایی بازارهای پولی و بازار بدهی 
دیواندری با تاکید بر اینکه نباید نرخ سودهای بانکی را در بستری جدا از کل بازار دید، از بازار بدهی، بازار سرمایه و صندوق های سرمایه گذاری در بورس به عنوان دیگر بازارهای موازی نظام بانکی یاد کرد و گفت: اگر هماهنگی بین این بازارها نباشد، شاهد جابجایی منابع خواهیم بود و ممکن است در جهت تامین مالی اقتصاد حرکت نکنند.
وی بخشی از بروز مشکل نقدینگی را نبود تعادل در نرخ سودهای اعلامی بازارهای مختلف عنوان کرد و گفت: این موضوع یکی از محورهای اعلامی بیست و هفتمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی است.
دیواندری با یادآوری اینکه اکنون حجم بازار بدهی کشور به ۴۰۰ هزار میلیارد ریال(۴۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است، گفت: بازار پول، بازار سرمایه و بازار بدهی بویژه در حوزه نرخ ها از هم منفک نیستند و از این رو تجربه دو ساله ایران در ایجاد بازار بدهی در همایش امسال مورد بررسی قرار می گیرد.
رئیس پژوهشکده پولی و مالی با تاکید بر اینکه جنگ قیمتی بر سر نرخ های سود اکنون کنترل شده است، اظهار داشت: برای ساماندهی این امر نیاز است بانک مرکزی تدابیری را اتخاذ کند که بازارها به سمت آرامش بیشتر حرکت کنند.
وی از مدیریت تنگنای اعتباری بانک ها به عنوان یکی دیگر از محورهای این همایش یاد کرد و گفت: در طی سال های گذشته بانک مرکزی راهکاری متنوعی را برای رفع این مشکل دیده است که نتایج آن در همایش سیاست های پولی و ارزی عرضه می شود.
دیواندری رسیدن به رشد اقتصادی با ثبات و پایدار را ضرورت امروز جامعه عنوان کرد و با یادآوری نرخ رشد ۱۲.۵ درصدی کشور در سال ۱۳۹۵ گفت: بر اساس این آمار، رشد اقتصادی در بخش غیرنفتی پارسال روند رو به جلویی را طی کرده به شکلی که در فصل زمستان به عدد ۵.۶ درصد رسیده است.
 
**دستاورد دولت در ثبات در بازار ارز
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی ساماندهی بازار ارز و مدیریت نوسان ها را مهمترین دستاورد بانک مرکزی در چهار سال گذشته عنوان کرد که باید برای صیانت از آن تلاش کرد و از این رو یکی از محورهای همایش امسال به این امر اختصاص یافته است.
به گفته وی، ساز و کارهای مدیریت نوسانات ارز و تک نرخی کردن آن از جمله موضوعاتی است که در همایش امسال بررسی می شود.
 
** هشت سخنران کلیدی و ارایه ۱۶ مقاله در همایش بیست و هفتم 
به گفته دیواندری، نقش بانک مرکزی در حفظ ثبات مالی و ساختار نهادی و عملیاتی بازار سرمایه و بدهی و ثبات مالی از جمله موصوعاتی است که در همایش سالیانه سیاست های پولی و ارزی مورد بررسی قرار می گیرد.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی افزود: در بیست و هفتمین همایش سیاست های پولی و ارزی که در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار خواهد شد، هشت سخنران کلیدی به ارائه دیدگاه های خود می پردازند که «ولی اله سیف» رییس کل بانک مرکزی، «علی طیب نیا» وزیر امور اقتصادی و دارایی و «اکبر کمیجانی» قائم مقام بانک مرکزی از جمله این افراد هستند.
وی از برگزاری پنج میزگرد تخصصی با موضوعات مرتبط با حوزه پولی و بانکی در این همایش دو روزه خبر داد و گفت: معرفی و قدردانی از چهره های ماندگار نظام پولی کشور از دیگر برنامه های این همایش است.

همچنین مطالعه کنید:

صدور دسته چک با ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.