صفحه اصلی / اقتصادی / اقتصاد کلان / دو نرخی شدن کالاها عامل ایجاد فساد و رانت در بازار است
دو نرخی شدن کالاها عامل ایجاد فساد و رانت در بازار است

رییس سازمان صنعت استان تهران:

دو نرخی شدن کالاها عامل ایجاد فساد و رانت در بازار است

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، «دو نرخی شدن کالاها را عامل ایجاد فساد و رانت در بازار» دانست و گفت: توسعه دامنه اقلام مورد معامله در بورس کالا به شفافیت و واقعی سازی قیمت ها کمک می کند.

عرضه محصولات پایه مانند محصولات پتروشیمی در بورس کالا، سبب شفافیت معاملات شده و جلوی انحصار و رانت را می گیرد.
در ماه های اخیر به علت نوسان نرخ ارز، مشکلاتی در نحوه تخصیص کالا به متقاضیان رخ داد. زیرا دلالان در پوشش تولیدکننده پایین دستی، اقدام به خرید این محصولات و صادرات آن می کنند که کمبود برخی کالاها را در بازار به دنبال داشته است.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، برخی کارشناسان معتقدند سازوکار عرضه کالا در بورس، بهترین ابزار برای ایجاد شفافیت و رفع رانت است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران امروز(دوشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به روند تنظیم بازار کالاها در کشور اشاره کرد و گفت: ایست اجباری قیمت ها تبعاتی دارد اما با توجه به شرایط خاص، اگر رویکرد دولت، توزیع برخی کالاها با یک قیمت خاص باشد، این اقدام انجام می شود.
«یدالله صادقی» افزود: این اقدام به صورت موقتی و تا رسیدن بازار آن محصول خاص به آرامش انجام می شود و در طولانی مدت نخواهد بود.
وی اضافه کرد: بورس کالا نسبت به دیگر بازارها شفاف تر است و با رعایت قواعد این بازار و آزادی عمل برای ورود عرضه کنندگان و خریدارانی که اهلیت داشته باشند، شاهد توسعه دامنه فعالیت بورس کالا به بیشتر کالاها خواهیم بود که به شفافیت و واقعی شدن قیمت ها کمک می کند.
صادقی درباره قیمت گذاری دستوری در اقتصاد گفت: به طور طبیعی در صورتی که قیمت گذاری دستوری به سرکوب قیمت برای تولیدکننده منجر شود، محدودیت تولید را با خود به همراه دارد؛ زیرا تولیدکننده باید سود منطقی خود را به دست آورد.
به گفته وی، سرکوب و تبعیض قیمتی به عنوان سیاستی تلقی می شود که اعمال آن به صورت فراگیر وجود ندارد.
وی بیان کرد: اگر قرار باشد در برخی از مواقع خاص، قیمت ها کنترل و نیز قیمت دستوری در بازار حاکم شود و کالا با قیمت پایین تر از نرخ تمام شده به دست مصرف کننده برسد، باید تکلیف مابه التفاوت قیمت ها مشخص شود؛ در غیر این صورت تولیدکننده، انگیزه خود را برای تولید بیشتر از دست می دهد.

همچنین مطالعه کنید:

صدور ۹ همت برگه‌ تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک

به گزارش کسب و کار نیوز ، بر اساس گزارشات وزارت اقتصاد از مبارزه با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.