محمدرضا نعمت زاده برای پاسخ به سه سوال نادر قاضی پور، عزیز اکبریان و علیرضا محجوب نمایندگان ارومیه، کرج و تهران در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
برخورد نکردن با مدیران شرکت صنایع فولاد مبارکه، ذوب آهن، مس و آلومینیوم که حقوق های نجومی دریافت کرده اند،اخذ نکردن پروانه کسب توسط فروشگاه های کوروش از اتحادیه شهرستان ها و تمام شدن هزینه فولادهای هفت گانه بیش از واقعیت سه سوال این نمایندگان بود که قاضی پور به نمایندگی از اکبریان و محجوب از نعمت زاده مطرح کرد .
وزیر صنعت، معدن و تجارت به این سه سوال پاسخ کامل داد اما نماینده ارومیه اعلام کرد که قانع کننده نبود و بنابراین سوال ها به رای گذاشته شد.
مجلسی ها نیز با ۸۹ رای موافق، ۷۳ رای مخالف و ۱۴ رای ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر در جلسه اعلام کردند که از پاسخ های وزیر صنعت، معدن و تجارت قانع شدند.
**حقوق پایه مدیرعامل فولاد مبارکه ۳۶ میلیون تومان است
قاضی پور روز یکشنبه در تشریح سه سوال گفت: تا سال ۱۴۰۰ و براساس برنامه پنجساله ششم توسعه باید تولید فولاد در کشور به ۵۴.۶ میلیون تن افزایش پیدا کند که طبق استراتژی توسعه صنایع کشور حداقل تا آخر سال ۹۴ باید به ۴۷.۶۳ میلیون تن می رسیدیم، طبق این برنامه باید ۹ میلیون تن آن صادر می شد که با عملکرد بسیار بد، ضعیف و جانب دارانه هنوز موفق نشده ایم که کل مصرف داخلی را تولید کنیم چه برسد به اینکه صادرات را افزایش دهیم.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان این که فولاد یعنی زیرساخت توسعه ای کشور اما امروز تنها ۵ تن تولید داخل داریم که هزینه بسیار زیادی به دنبال دارد، افزود: باید حداکثر استفاده از مواد اولیه و منابع داخلی در مراحل مهندسی و احداث مورد توجه قرار می گرفت، اما در سال ۹۲ شاهد بودیم که شما پنج نفر را به عنوان مدیرعامل و سرپرست سازمان ملی فولاد عزل و نصب کردید.
وی به طرح های دولت های نهم و دهم اشاره و اظهار کرد: گزارشی از طرح های در دست احداث دولت احمدی نژاد در کمیسیون صنایع مجلس مطرح شد که انتظار داشتیم شما با سابقه کاری که دارید و حداقل هزینه و زیان طرح ها را به سرانجام برسانید اما اوضاع برعکس شد.
قاضی پور خاطرنشان کرد: در جهان ایجاد کارخانه فولاد با ظرفیت پنح میلیون تن صرفه اقتصادی ندارد اما شاهد هستیم در ایران اسلامی به دلیل پایین بودن دستمزد کارگران و ارزان قیمت بودن مواد اولیه کارخانه های فولاد با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن بدون سود و زیان احداث می شود.
وی با بیان این که انتشار اخبار کذب به مجلس جرم است، تصریح کرد: بنده می توانم با استناد به ماده ۲۰۶ آئین نامه داخلی شما را به قوه قضائیه معرفی کنم چرا که شما سه سهام مدیریتی دارید و براساس سخنان رهبر معظم انقلاب در ۲۲ مرداد سال ۹۳ افرادی که حقوق نجومی دریافت کرده اند تنها نباید عزل و نصب شوند و نباید موضوع برداشت های غیرمجاز و حقوق نجومی فراموش شود بلکه باید پرداخت ها پیگیری شود.
نماینده مردم ارومیه در مجلس تصریح کرد: حتی مراجع تقلید به حرام بودن حقوق های نجومی تاکید کردند، ما موضوع را طی نامه ای از شما پیگیری کردیم چرا که مدیر فولاد مبارکه اصفهان که در چند شرکت عضو هیات رئیسه است طی سال های ۹۳ و ۹۴ حقوق های نجومی دریافت کرده است اما تاکنون پاسخی از شما دریافت نکرده ایم.
وی گفت: مدیرعامل فولاد مبارکه حقوق پایه ای برابر ۳۶ میلیون تومان دارد که شما در گزارشی به کمیسیون صنایع عنوان کردید این فرد تنها سه میلیون دریافتی دارد، آیا در اصفهان خانم های باسواد کم است که مدیرعامل ذوب آهن اصفهان آقای صادقی همسرش را به عنوان مشاور انتخاب کرده است، این عزل و نصب ها باعث پرداخت حقوق های نجومی می شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مدیرعامل فولاد مبارکه همزمان در چند شرکت عضو هیات مدیره است به طور نمونه عضو هیات مدیره یک موسسه خیریه است که چندین شرکت هلدینگ را تحت پوشش دارد چرا به موضوع حقوق های نجومی در اصفهان رسیدگی نمی شود؟
وی با بیان این که بسیاری از فرزندان شهدا، ایثارگران شاغل در ذوب آهن درخواست اعمال آئین نامه استخدامی فصل ۱۶ را دارند اما شما این موضوع را قبول نکردید، تصریح کرد: بیمه عمر و حوادث بازنشستگان ذوب آهن همچنان بلاتکلیف است پس چرا رسیدگی نمی کنید.
قاضی پور افزود: متاسفانه باز هم شاهد آمار کذب در صحن و همچنین در کمیسیون از جنابعالی بودیم و این در حالی است که با افتتاح قارچ گونه فروشگاه های زنجیره ای تنها در شهرستان ارومیه ۳۲۹ پروانه خواروبار فروشی ابطال شد و این امر بدین معنا است که هزاران نفر با این شرایط بیکار شده اند.