صفحه اصلی / سرخط خبرها / آینده کشاورزی مازندران بوی واردات می‌دهد
آینده کشاورزی مازندران بوی واردات می‌دهد

آینده کشاورزی مازندران بوی واردات می‌دهد

کارشناس خاک و کشاورزی با اعلام هشدار درباره وضعیت کشاورزی، مازندران را در آینده نزدیک استانی وارد کننده در حوزه محصولات کشاورزی دانست.

 

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، علیرضا عبداله پور به مشکلات عمده صنعت کشاورزی استان اشاره و اظهارکرد: عدم وجود زیرساخت های مناسب در بسترهای کشاورزی نظیر سیستم های آبیاری مدرن، استفاده نابه جا و بی رویه از کودهای شیمیایی، عدم حمایت از بازار محصولات کشاورزی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی آسیب های جبران ناپذیری را عاید این صنعت ریشه دار استان کرده است.

اهمیت آب و خاک در کشاورزی

کارشناس خاک و کشاورزی با بیان این که برای یک سانتیمتر مربع از خاک حاصلخیز به طور میانگین به ۳۰ تا صد سال زمان نیاز است، گفت: عدم حضور یا ورود مؤسسه، اداره یا سازمانی که به طور جدی عهده دار حفاظت از منابع آب و خاک باشد کاملا مشهود بوده و نیاز به پاسداشت از فاکتورهای اصلی کشاورزی در این برهه از زمان امری ضروری است.

عبداله پور با توجه به اندیشه و نگرش مردم و مسئولان درباره محیط زیست و منابع طبیعی یادآورشد: متاسفانه بسیاری از افراد جامعه به محیط زیست و منابع طبیعی به عنوان انفال عمومی نگاه نکرده و آن را میراثی برای آیندگان در نظر نمی گیرند.

وی اضافه کرد: تبعات این نگرش اکنون سبب محدودیت کشت برنج در کشور به دلیل کمبود آب و خاک شده به طوری که از ۳۱ استان تنها گیلان و مازندران مجوز ارائه این محصول را دارند.

کاهش سطح زیر کشت اولین تهدید برای کشاورزی

این محقق و پژوهشگر حوزه خاک شناسی با اشاره به این که کاهش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی و فشار جمعیت دو عامل تهدید کننده صنعت کشاورزی در مازندران هستند، خاطرنشان کرد: تغییر کاربری اراضی کشاورزی که تا حدود زیادی در سنوات قبل انجام گرفت، باعث تخریب بسیاری از اراضی شد و صدمات زیادی را به بدنه این صنعت وارد آورد.

وی از ساخت و سازهای غیر مجاز در اراضی به عنوان آفت بزرگ صنعت کشاورزی نام برد و افزود: دادن مجوزهای غیرقانونی و استفاده نابه جا از زمین های کشاورزی برای گسترش زندگی شهری و روستایی با اعمال ساخت و ساز در آن ها بزرگترین خسارت را به کشاورزی استان وارد آورد.

عبداله پور مقصر اصلی در کاهش سطح زیر کشت محصولات را مسئولان و متولیان حوزه کشاورزی دانست و تصریح کرد: چنان چه حمایت از بخش کشاورزی توسط دستگاه های ذیربط به هر طریقی انجام می گرفت، هرگز کشاورز مازندرانی برای تبدیل اراضی خود وسوسه نشده و سود مکفی عاید از فروش محصولات می توانست وی را به پاسداشت و حفظ کشاورزی امیدوار کند.

فشار جمعیت تهدید دیگر کشاورزی استان

وی با نگاه ویژه به پدیده افزایش جمعیت و فشار بی رویه جمعیت مهاجر به استان به عنوان یک تهدید گفت: ظرفیت منابع طبیعی استان مازندران پذیرای این جمعیت شناور و مهاجر نبوده و مصداق آن را در ایام و فصول تعطیلات به عینه شاهد هستیم.

این کارشناس کشاورزی با یادآوری این مطلب که منابع آبی استان درست مدیریت نمی شوند، خاطرنشان کرد: گرم شدن کره زمین، کمبود نزولات جوی، عدم هدایت اصولی آب های سطحی در مازندران باعث کمبود آب شرب برای ساکنان در برخی مناطق شده است.

عبداله پور اضافه کرد: حال با وجود چنین مشکلاتی شاهد افزایش جمعیت مهاجر به استان هستیم و این موضوع عرصه را برای ساکنین شهرهای استان تنگ تر خواهد کرد.

۸۰ تا ۹۰ درصد منابع آبی مربوط به کشاورزی است

وی هدر رفت آب در بخش کشاورزی را بین ۸۰ تا ۹۰ درصد عنوان و تاکید کرد: عدم نگرش مدرن در صنعت کشاورزی و استفاده از تکنولوژی های روز دنیا در این صنعت باعث هدر رفت فراوان آب در این حوزه شده است.

عبداله پور با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در مورد محیط زیست که فرمودند محیط زیست میراث آیندگان است و باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: مسئولین و متولیان حوزه کشاورزی باید با به کارگیری از تجربیات کشورهای توسعه یافته در این صنعت  به مدد این بخش آمده و توان حمایتی خود را افزایش دهند.

وی با اعلام هشدار درباره آینده کشاورزی در استان های شمالی خاطرنشان کرد: چنانچه این روند نزولی برای کشاورزی ادامه داشته باشد این صنعت در مازندران به خطر افتاده و در آینده نزدیک مازندران به یک وارد کننده محصولات کشاورزی بدل خواهد شد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

بازی برد و بخت

به گزارش کسب و کار نیوز، بازی جدید بلوبانک سامان، یک بازی برد و بخت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.