به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، علیرضا هاشمی با اشاره به اینکه تعداد میشمرغها در کشور بر اساس اعلام رییس اداره نظارت بر حیاتوحش اداره محیط زیست استان آذربایجانغربی تنها حدود ۳۰ تا ۳۵ عدد در منطقه بوکان است، اظهار کرد: زیستگاه اصلی میشمرغ منطقه بوکان است. ممکن است بهندرت در مناطق دیگری مانند قرهقشلاق دیده شود ولی آنطور نیست که این منطقه زیستگاه میشمرغ باشد و آنجا زادآوری کند.
وی با بیان اینکه علت کاهش جمعیت میشمرغها در کشور وابسته بودن زیستگاه این پرنده به مزارع است، تصریح کرد: در طی سالهای گذشته بسیاری از تخمها موقع برداشت محصول از بین رفتهاند. علاوه بر این، میشمرغ سنگینترین پرنده پروازی است و به همین دلیل لانه زمینی دارد و این موضوع سبب آسیبپذیری میشمرغ میشود. متاسفانه این پرنده به محض دیده شدن در خارج از مناطق حفاظت شده سازمان محیط زیست شکار میشود.
مدیرعامل انجمن پرندهشناسی طرلان افزود: سازمان حفاظت محیط زیست علاقهمند است که مزارع و زمینهایی را که این پرنده در آنها زادآوری میکند، خریداری کرده تا به صورت منطقه امن از آنها حفاظت کند. برای این کار نیز نیازمند تفاهم با کشاورزان است.
هاشمی با اشاره به اینکه کشور ما نیز مانند کشورهای دیگر برای هر گونهای که در معرض خطر باشد برنامه عمل ملی تدوین میکند، گفت: میشمرغ علاوه بر برنامه عمل ملی، برنامه جهانی دارد که در آن تهدیدها و فرصتهای گونه در نظر گرفته شده است. در اروپا نیز جمعیت میشمرغ وضعیت خوبی نداشت ولی برای حفظ این گونه شروع به تکثیر در اسارت و حفاظت از زیستگاهها کردند.
وی در پایان با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست نیز در پی حفظ میشمرغ است، اظهار کرد: حیاتوحش کشور آنقدر تحت فشار است که ممکن است کاهش جمعیت میشمرغها و انقراض آنها در کشور بین مشکلات گم شود. وقتی کل زیستگاههای حیات وحش در حال نابودی است، انقراض تکتک گونهها جای خود را دارند.
انتهای پیام