داریا هازودا، معاون بخش پژوهش بیماریهای واگیردار کمپانی بزرگ مرک و همچنین محقق ارشد آزمایشگاه مشترک مرک در مرکز تحقیقات علوم کمبریج است. این محقق در بخش کشف داروهای جدید (اولین مرحلهی تحقیق و توسعهی یک دارو) کار کرده است و با بیش از ۲۵ سال سابقهی کار در این زمینه، موفقیتها و شکستهای بسیاری دیده که یکی از بارزترین آنها توسعهی درمان اچآیوی است. او در مصاحبه با بیزنس اینسایدر میگوید:
اکنون بهترین زمان برای کار در زمینهی علوم زیستی است. مطالعات متعدد و نوآوریهای روزافزون حاصل از این مطالعات، مبین همین موضوع هستند.
هازودا در ادامه به برخی از مهمترین دستاوردهای اخیر این حوزه اشاره میکند:
• امروز شاهد انفجاری در زمینهی پژوهش حوزهی میکروبیوم انسانی هستیم. میکروبیوم به مجموعهی میکروارگانیسمهایی گفته میشود که درون بدن ما زندگی میکنند و در سلامت ما نقش دارند. تا همین ۵ سال پیش، پیشرفت بسیار اندکی در این زمینه صورت گرفته بود.
• فناوری کریسپر که بهتازگی ابداع شده، یک گام بزرگ در دستورزی ژنتیکی است و در آینده میتواند زمینهساز بسیاری از درمانهای نوین باشد.
• تحقیقات فراوان روی سیستم ایمنی، کمک کردهاند درک ما از انتقال بیماریهای مسری افزایش چشمگیری پیدا کند.
• زیستشناسی بیماریهای واگیردار اکنون به بررسی عواملی بیش از پاتوژنها (عوامل بیماریزا مانند ویروس، باکتری و دیگر میکروارگانیسمها) میپردازد؛ برای مثال کشف روابط شبکهای جاندارانی مانند پشه و ماهی زبرا. این جانداران میتوانند قطعهی مهمی از پازل واگیری بیماری باشد.
با تمامی این پیشرفتها، هنوز هم بسیارند مواردی که ما دربارهی علوم زیستی نمیدانیم. اخیرا کمپانی مرک در ویدئویی از مردم پرسیده است که بیصبرانه منتظر چه اختراعات و کشفیاتی هستند و تنها تعداد اندکی به روشهای نوین برای درمان و سلامت اشاره کردهاند. به باور هازودا، بسیار مهم است که مردم متوجه باشند هنوز مسیری طولانی برای کشف و تحقیق در علوم زیستی وجود دارد و ایدههایی که امروز متهورانه به نظر میرسند، جزئی از زندگی عادی فردا خواهند بود.