به شمار میرود اما به جز امریکا، کشورهای دیگری با دانشگاههای سرشناس هستند که میان کلاسهای درس و بازار کار پل زدهاند.
به گزارش کسب و کار نیوز و به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، امریکا بزرگترین مرزهای کارآفرینی را تشکیل داده است و محیط آکادمی آن بزرگترین سکوی پرش در میان دانشگاههای جهان به شمار میرود اما به جز امریکا، کشورهای دیگری با دانشگاههای سرشناس هستند که میان کلاسهای درس و بازار کار پل زدهاند. بخشی از این پل زدن البته در حوزه کارآفرینی خلاصه نمیشود. همچنان یکی از ردههای سنتی و البته قدرتمند، رسیدن از دانشگاه به بازار کار بنا بر میزان استقبال بخشهای مختلف از استخدام دانشجویان و فارغالتحصیلان است. اینجاست که مشخص میشود هر دانشگاه با قدرتی که در برند خود و تربیت نیروی کار دارد تا چه اندازه میتواند سهم خود را از این استقبال افزایش دهد. نشریه بیزینس اینسایدر فهرستی دارد از دانشگاههایی که فارغالتحصیلان آنها بیشترین شانس را برای یافتن شغل دارند. دانشگاههای سرشناس امریکا در ردههای بالای این فهرست قرار دارند اما در ترجمه این مطلب دانشگاههای امریکایی کنار گذاشته شدند تا مشخص شود کدامیک از کشورهای دیگر در تربیت کارآمدترین دانشجویان و هدایت آنها به سمت بازار کار بیشترین نقش را دارند.
انگلستان: دانشگاه کمبریج
این دانشگاه در ردهبندی نشریه بیزینس اینسایدر در رتبه چهارم ایستاده است. این دانشگاه ۱۵۰ دپارتمان مختلف در ۶ دانشکده و کمپ دانشگاهی دارد و حوزه وسیعی از رشتهها را پوشش میدهد: هنر و علوم انسانی، علوم زیستی، پزشکی، علوم اجتماعی، علوم تجربی و تکنولوژی. فارغالتحصیلان این دانشگاه به صورت معمول خیلی راحت جذب بازار کار میشوند.
انگلستان: دانشگاه آکسفورد
در دنیای انگلیسیزبانها دانشگاه آکسفورد به عنوان قدیمیترین و باسابقهترین دانشگاه شناخته میشود و حالا در ردهبندی بیزینس اینسایدر در رده هفتم ایستاده است. آغاز آموزش در این دانشگاه به سال ۱۰۹۶ میلادی بازمیگردد. در فهرست هیئت علمی این دانشگاه در ادوار مختلف میتوان نام ۲۶ برنده جایزه نوبل و ۳۰ تن از رهبران سیاسی جهان از جمله بیل کلینتون را دید. دانشگاه آکسفورد با تمام قدمتی که دارد در دنیای امروز خیلی خوب توانسته است موقعیت خود را حفظ کند و دانشجویانش را با افتخار به سمت بازار کار در حوزههای مختلف روانه کند.
آلمان: دانشگاه فنی مونیخ
جایگاه هشتم در جدول، بلافاصله پس از آکسفورد به دانشگاه فنی مونیخ تعلق دارد. تاریخ تاسیس این دانشگاه به سال ۱۸۶۸ بازمیگردد و فارغالتحصیلانش بهخصوص در رشتههای علوم طبیعی شناختهشده هستند، از جمله رودالف دیزل، مخترع موتور دیزل. همراهی این دانشگاه با تغییرات در فلسفه علم و رخدادهای روز سبب شده تا از آن با عنوان دانشگاهی با روحیه کارآفرینی یاد شود. این دانشگاه از ابتدای اهدای جایزه نوبل، اهدای این جایزه به ۱۳ نفر از اعضای هیئت علمی خود را دیده است و داشتن مدرک این دانشگاه برگ برنده بزرگی در استخدام توسط شرکتها محسوب میشود
ژاپن: دانشگاه توکیو
دهمین دانشگاه در میان دانشگاههایی با بیشترین میزان جذب دانشجو در بازار کار در ژاپن قرار گرفته. دانشگاه توکیو که یکی از پیشروترین مراکز تحقیقاتی محسوب میشود در ازای هر ۷ دانشجو یک استاد دارد که در میان سایر دانشگاهها یکی از قابلتوجهترین نسبتها است. این دانشگاه بر پایه سیستم پژوهشمحور اداره میشود و حدود ۳۰ هزار دانشجو دارد که بیشتر آنها شهروندان کشورهای دیگر هستند. این دانشگاه در رتبهبندیهای مختلف مقام اول را در آسیا به خود اختصاص داده است.
هنگکنگ: دانشگاه علوم و تکنولوژی هنگکنگ
دومین کشور آسیایی لیست در منطقه خودمختار چین واقع شده. دانشگاهی که در ردهبندی در مقام سیزدهم ایستاده است. این دانشگاه در مقایسه با قدمت سایر دانشگاههای بلندآوازه بسیار جوان محسوب میشود. تاسیس آن بازمیگردد به سال ۱۹۹۱. تاکید این دانشگاه بر روی آموزش علوم، تکنولوژی، مهندسی و مدیریت کسبوکار است. از آنجایی که در اواخر دهه ۸۰ تقاضای بسیاری از سوی دولت هنگکنگ برای تربیت نیروی انسانی کارآمد وجود داشت، این دانشگاه تاسیس شد تا خیلی زود دانشجوهایش را روانه بازار کار کند. تاکید بر آموزش دانشجویان برای جذب در بازار کار همچنان سبب شده است تا فارغالتحصیلان این دانشگاه از اولین گزینهها برای استخدام توسط دولت و شرکتهای خصوصی باشند.
کانادا: دانشگاه تورنتو
این دانشگاه در سال ۱۸۲۷ تاسیس شد، بیش از ۶۰ هزار دانشجو دارد و بیشتر از ۹۰۰ دوره و رشته تحصیلی. دانشگاه تورنتو که در رده چهاردهم ایستاده است به عنوان مرکز خلاقیت و پژوهش شناخته میشود. تمرکز بر حوزه پژوهش سبب دستاوردهای بسیاری توسط دانشجویان اعضای هیئت علمی این دانشگاه شده که از مهمترین آنها میتوان به موفقیت بزرگ در کشف انسولین و میکروسکوپ الکترونی اشاره کرد.