اسلامیان روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا تصریح کرد: پارسال تولید فولاد خام به ۲۱٫۸ میلیون تن رسید و برای امسال برنامه ۲۴ میلیون تن هدف گذاری شده است.
اسلامیان یادآوری کرد: ظرفیت تولید فولاد کشور به حدود ۳۲ میلیون تن رسیده است و انتظار می رود در افق چشم انداز ۱۴۰۴ به هدف ۵۵ میلیون تن دست یابیم که اکنون نزدیک به ۶۰ درصد راه، پیموده شده است.
وی تصریح کرد: اکنون این ادعا وجود دارد که صنعت فولاد کشور خودکفاست، اما در مسیر هدف چشم انداز ۱۴۰۴باید تلاش های بیشتری صورت گیرد تا این امر محقق شود.
** جنگ روانی با تحریم
«دونالد ترامپ» که از بهمن سال ۱۳۹۵ به عنوان رییس جمهوری آمریکا بر سر کار آمده است، شامگاه هجدهم اردیبهشت ماه خروج از توافق هسته ای برجام را اعلام و دستور بازگشت تحریم ها را در دوره ۹۰ و ۱۸۰ روزه صادر کرد.
اسلامیان درباره بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران گفت: رییس جمهوری آمریکا جنگ روانی راه انداخته است تا به کشور آسیب برساند،
اما هوشیاری مسئولان و مردم به طور قطع دشمن را ناامید می سازد و آنها با این اقدام، طرفی نمی بندند.
رییس انجمن تولید کنندگان فولاد ایران تاکید کرد: صنعت فولاد ایران ۹۵ تا ۹۶ درصد خودکفاست و با بهره گیری از مواد اولیه و امکانات داخلی نیاز خود را برآورده می سازد، بنابراین در داخل نباید با سیاه نمایی به خود آسیب بزنیم.
وی اضافه کرد: امروز ایران در جایگاه سیزدهمین تولیدکنندگان فولاد جای گرفته است، در حالی که در کمتر از یک دهه پیش، سالیانه شش تا ۹ میلیون تن فولاد به کشور وارد می شد. بنابراین توان کنونی، نشانه قابلیت مهندسان و متخصصان داخلی است و نیروی انسانی توانمند کشور، خودکفایی را در این صنعت پیاده ساخته است.
رییس انجمن تولید کنندگان فولاد ایران افزود: دولت در دوران دفاع مقدس با نفت هشت دلاری برای هر بشکه، کشور را اداره کرد و امروز هم نباید فریب دروغ پردازی دشمن را در قالب تحریم بخوریم.
** شرایط خوب تولید، زمینه ای برای رشد
اسلامیان گفت: امسال برنامه رشد حدود ۱۰ درصدی تولید نسبت به پارسال پیش بینی شده است و این مهم نشانه شرایط خوب و باورپذیری تحقق اهداف در چارچوب سند چشم انداز است، اما هدف ۱۴۰۴ به منظور تامین بازار داخلی نیست، بلکه حدود ۱۵ میلیون تا ۲۰ میلیون تن از فولاد تولیدی باید به بازارهای صادراتی انتقال یابد.
وی افزود: اکنون ورق سرد و گرم بیش از نیاز داخلی تولید می شود و این درحالی است که قبلا سهمی از این بخش به بازارهای بین المللی صادر می شد.
به گزارش کسب و کار نیوز، پیش از این رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفته بود؛ با توجه به شرایط اقتصادی کشور، ضمن تجدید نظر نسبت به طرح های توسعه فولاد، اولویت باید حفظ تولید واحدهای کنونی باشد.
به اعتقاد اسلامیان، امروز باید به تامین نیازمندی های فولادسازان اعم از واحدهای بزرگ، متوسط و کوچک پرداخته شود و بر ضرورت تامین ارز تولیدکنندگان این بخش متناسب با شرایط آنها تاکید کرد.
اقتصام ** ۱۵۵۹*۱۹۶۱**۱۷۷۶**۱۳۶۸