سیدمهدی مقدسی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: حمایت از کالای ایرانی باید به گفتمان غالب سال تبدیل شده و به عنوان اصلیترین اولویت مسئولان و مردم مورد توجه قرار گیرد و برای تحقق آن اقدام عملی صورت گیرد.
وی اظهار کرد: قوانین موجود برای تحقق شعار سال مناسب و کافی است و اگر برای تحقق شعار نیازی به اصلاح قوانین و وضع قانون جدید است دولت میتواند با تقدیم لایحه به مجلس خواستار بازنگری یا تصویب قانون جدید باشد که بیتردید مجلس این آمادگی را دارد تا خارج از نوبت و به فوریت با نظر نمایندگان تصمیمگیری کند.
وی به راهکارهای عملی برای تحقق شعار سال اشاره کرد و گفت: کاهش سود بانکی در اعطای تسهیلات به حوزه تولیدات صنعتی و کشاورزی از الزامات تحقق شعار سال برای رونق و حمایت از کالای ایرانی است و اگر بانکها توان کاهش سود بانکی را ندارند دولت باید با پرداخت مازاد سود بانکی در قالب یارانه وام، به واحدهای تولیدی کمک کند تا تولیدکنندگان بتوانند با دریافت وام ارزان قیمت هزینه تولید را کاهش داده و تولیدات خود را با قیمت مناسب روانه بازار مصرف کنند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تبلیغ کالای ایرانی در رسانه ها و فرهنگ سازی برای خرید کالای ایرانی را از دیگر الزامات برشمرد و گفت: برای تحقق این الزام باید تولیدکنندگان ضمن ارتقای کیفیت تولیدات خود انگیزه مصرف کنندگان را برای خرید کالایی با قیمت ارزان تقویت کنند.
وی بر لزوم مشورت و هماندیشی تولیدکنندگان با شرکتهای دانش بنیان به منظور تولید کالای مرغوب و با کیفیت تاکید کرد و گفت: ارتقای کیفیت، تنوع در تولیدات محصول، بستهبندی مناسب و توجه به ذائقه مشتریان، کاهش قیمت و حمایت دولت با در نظر گرفتن مشوقهای تقویت تولید داخلی از دیگر الزامات تحقق شعار سال است.
وی بر ورود جدی دولت به پدیده شوم قاچاق کالا اشاره کرد و گفت: دولت باید یک برنامه مشخص عملیاتی ارائه کند و اگر نیاز به کمک از سایر قواست، اعلام کند که قطعا مجلس حمایت و همکاری لازم را برای اجرای سیاستهای دولت به منظور مبارزه جدی با قاچاق کالا اعلام خواهد کرد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس بر بهرهگیری از فکر و اندیشه شرکتهای دانش بنیان و استفاده از نظرات نخبگان در ارتقای کیفیت تولیدات ایرانی تاکید کرد و گفت: این تعامل به کاهش هزینههای تولید و عرضه محصول مرغوب کمک شایانی خواهد کرد.
وی خواستار تفویض اختیارات بیشتر دولت به استانداران برای تصمیم گیری در خصوص رونق تولیدات درون استانی شد و افزود: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی نیز باید به صورت منسجم در این خصوص عمل کند و با افزایش اختیارات استانداران، تصمیمات نافذ و قابل اجرایی در این ستاد اتخاذ شود.
وی تاکید کرد: در سال ۱۳۹۶ مشاهده شد که علیرغم تذکرات مکرر، برخی تصمیمات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استانها اجرا نشد و این یک نقص است که باید برطرف شود. ستاد اقتصاد مقاومتی در استانها با اختیار کامل تصمیمگیری و مصوبات را اجرایی کند و این طور نباشد که مصوبات بخواهد در سطح کلان کشور و از طریق وزارتخانهها و یا دولت اعلام نظر شود.
مقدسی بر لزوم افزایش تعرفههای گمرکی برای محصولاتی که امکان تولید آن در داخل کشور وجود دارد تاکید کرد و گفت: این افزایش تعرفه موجب خواهد شد که قدرت رقابت برای تولیدکنندگان داخلی از بین نرود.
وی گفت: اقدام توامان جهت افزایش تعرفه واردات محصولاتی که امکان تولید آنها در کشور وجود دارد در کنار مبارزه جدی با قاچاق کالا قدرت رقابتپذیری در بازارهای جهانی برای محصول ایرانی را تقویت خواهد کرد، البته تولید کننده ایرانی نیز نباید از این سیاست تشویقی سوء استفاده کند بلکه باید ارتقای کیفیت تولید به همراه کاهش قیمت در دستور کار قرار دهد.
وی تاکید کرد: از تیم اقتصادی دولت انتظار میرود که به صورت منسجم برای تحقق شعار سال اقدام عملی انجام دهند و از تجربه سایر کشورها نظیر کره، چین، مالزی، ژاپن و … که توانستهاند صنایع داخلی کشورشان را حمایت کنند بهرهبرداری کرده و صنعت و تولید کشور را از بحران خارج کرده و به نقطه مطلوب برسانند.
انتهای پیام