صفحه اصلی / فرهنگی / سینما تئاتر تلویزیون / منبع مناسبی برای تحلیل سینمای ایران در دهه۶۰ وجود ندارد
منبع مناسبی برای تحلیل سینمای ایران در دهه۶۰ وجود ندارد

حیدری نویسنده کتاب گفتارهای سینمایی فخرالدین انوار گفت

منبع مناسبی برای تحلیل سینمای ایران در دهه۶۰ وجود ندارد

نویسنده کتاب «گفتارهای سینمایی فخرالدین انوار»، گفت: این کتاب پاسخی به ابهامات سینمای ایران در دهه 60 است که همچنان منشاء تحلیل­ها و قضاوت­های گوناگون قرار می گیرد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا ، محمدعلی حیدری  درباره علت تدوین و انتشار کتاب «گفتارهای سینمایی فخرالدین انوار»، اظهار داشت: فخرالدین انوار از جمله مدیران دهه ۶۰ سینمای ایران بود که نقش و تاثیر مهمی در سینمای آن دوران داشته است و از آنجا که اهل مصاحبه نبوده عموماً تجربیات و برنامه ریزی های دوران مدیریت وی مغفول مانده است.
وی از مهمترین دستاوردهای انتشار مجموعه سخنرانی انوار را تحلیل و قضاوت درست سینمای آن دهه دانست و افزود: در واقع این روزها درباره سینمای دهه ۶۰ اظهار نظر های متعددی می شود که خیلی منصفانه و دقیق به نظر نمی رسد و این کتاب به نوعی می تواند مرجع مناسبی برای قضاوت آن دوران سینمای ایران باشد.
نویسنده کتاب «زیر پوست قصه‌ها؛ سینمای رخشان بنی‌اعتماد»، ادامه داد: تصمیم برای تدوین این کتاب از سال ۹۳ گرفته شد و تلاش کردم در این مدت تمامی سخنرانی های آرشیوی انوار در زمان برگزاری جشنواره فیلم فجر، جلسات همفکری بعد از جشنواره با فیلمسازان و مدیران که همه و همه به نوعی می تواند تحلیل درستی از سینمای آن دوران بری ما داشته باشد.
حیدری با اشاره به اینکه کتاب «گفتارهای سینمایی فخرالدین انوار» شامل چهار گفتار از سخنرانی‌های فخرالدین انوار از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۲ است، گفت: گفتار نخست شامل سخنرانی هایی است که طی هفت سال در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر ایراد شده است. گفتار دوم شامل سخنرانی در جمع اهالی سینماست که از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۲ همه‌ساله در اسفندماه صورت می‌گرفت.
وی افزود: گفتار سوم گزارشی است از نشست فخرالدین انوار و محمدمهدی حیدریان با کارگردانان که اردیبهشت و خرداد سال ۷۱ انجام شد و گفتار چهارم به گفتگوی جمعی فخرالدین انوار و سیدمحمد بهشتی با نویسندگان مربوط می شود.
نویسنده کتاب «رازهای جدایی؛ سینمای اصغر فرهادی»، گفت: در نگاه سینماگران و منتقدان، رخدادهای دهه ۶۰ همچنان منشاء تحلیل­ها و قضاوت­های گوناگون است، حال آنکه این رخدادها گاه در پی مناسبات و تصمیم­هایی رقم خورد که چه در آن زمان و چه در سال­های بعد در هاله­ای از ابهام باقی ماند.
حیدری افزود: کتاب «گفتارهای سینماییِ فخرالدین انوار» از این منظر منبعی تازه است درباره­ی یکی از حساس­ترین مقاطع در حیات سینمای نوین ایران است.
وی مهمترین موضوعات مطرح شده در کتاب را نقش نهادهای قانون گذار و قضایی در تصمیم گیری ها، وجود تشکیلات موازی، برگزاری جشنواره فیلم فجر، نحوه سیاستگزاری ها، ارتباط با سینماگران عنوان کرد.
به گزارش کسب و کار نیوز، محمدعلی حیدری گردآوردی کتاب‌هایی چون: «گفتگوهای سینمایی سیدمحمد بهشتی (دهه شصت- جلد ۱)»، «سینمای دهه شصت؛ از نگاه مدیران سینمایی»، «سرگذشت لابراتوارها در سینمای ایران»، «سینمای دهه شصت از نگاه منتقدان»، «از نگاه سینماگران؛ دهه ۱۳۶۰» و «گفتگوهای سینمایی سیدمحمد بهشتی (دهه شصت- جلد ۲)» را در کارنامه خود دارد و همچنین مجری طرح کتاب «زیر پوست قصه‌ها؛ سینمای رخشان بنی‌اعتماد» و «رازهای جدایی؛ سینمای اصغر فرهادی» بوده است.
این کتاب در ۳۸۶ صفحه و توسط نشر دیبایه منتشر شده است.
فراهنگ**۹۲۴۶**۱۴۱۸

همچنین مطالعه کنید:

مهران مدیری با فیلم جدیدش به عربستان می‌رود

به گزارش کسب و کار نیوز ، چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم دریای سرخ عربستان، فهرست …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.