به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، علی کبیری اظهار کرد: صنایع دستی به دلیل وضعیت اقتصادی امروز کشور جایی در سبد کالای مردم ندارد چراکه جامعه در تامین مایحتاج اولیه زندگی خود مانده است.
وی به هنر خاتم کاری اشاره کرد و افزود: خاتم هنری است که در خارج از کشور مخاطب بیشتری دارد و این توریستها هستند که بیشتر برای خرید خاتم هزینه میکنند، اما متاسفانه طی سالهای اخیر به علت تحریمها هیچگونه صادراتی رقم نخورده است و این هنر مخاطب خارجی خود راهم از دست داده است.
این هنرمند و کارشناس کمیسیون اتحادیه صنایع دستی اصفهان تصریح کرد: در حالی که مواد اولیه خاتمکاری تولید داخل است، اما دچار تورم گرانی شده است و تلاشهای اتحادیه برای چرایی این موضوع نیز ثمری نداشته است.
کبیری با بیان اینکه مشکلات صنایع دستی قابل حل است و زیاد به مشکلات اقتصادی کشور مربوط نمی شود،گفت: با توجه به گران شدن مصالح و رنگ های خاتم کاری، هنرمندان در مضیقه قرار گرفتند و فروشندگان صنایع دستی در حال ورشکستگی اند.
وی معتقد است که این هنر حذف نمی شود چرا که مهد خاتم، اصفهان است، اما به رکود کشیده می شود و هنرمندان صنایع دستی به دلیل مشکلات موجود به شغل های کاذب کوچ خواهند کرد.
کارشناس کمیسیون اتحادیه صنایع دستی خاطر نشان کرد: خاتم چینی فقط طرحی از خاتم ایران بود که اتحادیه از فروش آن جلوگیری کرد؛ متاسفانه هنرمندان خاتم کار به علت نبود و گران شدن مصالح تقلب می کنند و به جای استفاده از سیم برنج از آلومینیوم استفاده می کنند تا محصولشان ارزان تر تمام شود.
انتهای پیام