صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / دولت در تصمیم‌گیری‌ها از تخصص دانشگاهیان استفاده کند
دولت در تصمیم‌گیری‌ها از تخصص دانشگاهیان استفاده کند

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تاکید کرد؛

دولت در تصمیم‌گیری‌ها از تخصص دانشگاهیان استفاده کند

صادق زیباکلام بهره‌گیری دولت از تخصص دانشگاهیان، توسعه آزادی‌های سیاسی و افزایش استقلال دانشگاه‌ها را از عوامل تاثیرگذار در رابطه دولت و دانشگاه‌ها عنوان کرد.

مراسم ورودی دانشجویان جدید دانشگاه تهران

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، در گفت و گو با خبرنگار ایسنا درباره نقش دانشگاهیان در حمایت از دولت و حفظ وحدت ملی اظهار کرد: ما در دانشگاه‌ها متخصصان و محققان مختلفی در حوزه‌های اقتصاد، برنامه‌ریزی، محیط زیست و سیاست خارجی داریم. دولت می‌تواند از این دانشی که دانشگاهیان دارند استفاده تخصصی کند.

وی ادامه داد: اما در ایران بنا بر دلایل تاریخی دولت‌ها هیچ‌وقت بهایی برای دانش، علم و تخصص دانشگاهیان قائل نبوده‌اند و همواره دولت‌ها و مسئولان خودشان همان چیزی را که درست تشخیص داده‌اند به کار گرفته‌اند، چه در زمینه صنعت، محیط زیست و …

زیباکلام با بیان اینکه در تاریخ معاصر تخصص دانشگاهیان کمتر مورد استفاده دولت‌ها قرار گرفته است، افزود: شما هیچ وقت مشاهده نمی‌کنید که یک مسئول گفته باشد که در مورد یک موضوع مشخص بنا داریم با دانشگاهیان همکاری کنیم یا قرار است که یک پروژه مشترکی با دانشگاهیان داشته باشیم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران یادآور شد: در بهترین حالت دولت‌ها همواره خواسته‌اند که دانشگاهیان نظرات آنان و سیاست‌هایشان را تایید کنند و دنباله‌رو آن‌ها باشند. دولت فعلی هم خیلی از این قاعده کلی مستثنی نبوده، البته ممکن است که بعضی از مسئولان بگویند که ما به تخصص دانشگاهیان اهمیت می‌دهیم یا خواهان تشریک مساعی با دانشگاهیان هستیم ولی در نهایت هیچ دولتی در حکومت معاصر ایران به دانشگاهیان نگفته است که می‌خواهیم نظر شما را در فلان مسئله داشته باشیم، یا بگذاریم که دانشگاهیان ما هم نظرشان را بدهند و بعد دولت در آن خصوص تصمیم بگیرد.

وی در ادامه اضافه کرد: بنابر این باید با کمال تاسف بگوییم که هیچ وقت دولت‌ها در ایران از نظر و تخصص دانشگاهیان استفاده نکرده‌اند، چون آنها درخودشان نیازی به اینکه با دانشگاه‌ها همکاری داشته باشند نمی‌بینند!

زیباکلام در ادامه در خصوص نقش دانشگاه در مسائل کشور اظهار کرد: بخش دیگری که مربوط به دانشگاه و دولت می‌شود، آزادی‌های سیاسی‌ای است که دانشگاهیان به خصوص دانشجویان انتظار دارند که دولت آن‌ها را رعایت کند و سایه کمیته‌های انضباطی و گزینش‌ها از سر دانشگاه‌ها کنار رود و این طور نباشد که اساتید و به خصوص دانشجویان احساس کنند که اگر فعالیت سیاسی داشته باشند ممکن است که با کمیته‌های انضباطی در دانشگاه مواجه شوند یا اگر قصد تحصیل در مقطع ارشد  و یا دکتری را دارند گزینش آن‌ها را رد کند. بنابر این انتظار دیگر این است که در دانشگاه‌ها حداقلی از آزادی و دموکراسی رعایت شود.

وی در ادامه گفت: حوزه دیگری که در این خصوص به نظرم می‌رسد احترام به استقلال دانشگاه‌ها است. متاسفانه دولت‌ها هیچ وقت اعتبار و جایگاهی برای استقلال دانشگاه‌ها قائل نبوده‌اند. وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی اراده و تصمیمات خودشان را که خیلی وقت‌ها تصمیمات درستی هم نبوده متاسفانه بر دانشگاه‌ها حاکم کرده‌اند و چقدر خوب می‌شد که آقای روحانی انتخاب روسای دانشگاه‌ها را می‌گذاشتند با شور و مشورت خود دانشگاهیان انجام بگیرد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در پایان تاکید کرد: زیرا هیچکس بهتر از اساتید هر دانشگاه، نمی‌تواند خیر و صلاح دانشگاه را تشخیص دهد، نه وزرات علوم و نه شورای عالی انقلاب فرهنگی که هردو نگاه سیاسی دارند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

اختصاص ۲۲۰۰۰ میلیارد تومان مطالبات پایان خدمت ۹۵ هزار نفر بازنشسته

به گزارش کسب و کار نیوز، “داود منظور” معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.