صفحه اصلی / اقتصادی / انرژی / صرفه جویی ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب با اجرای ۲۵۰ طرح آبخیزداری
صرفه جویی ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب با اجرای ۲۵۰ طرح آبخیزداری

صرفه جویی ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب با اجرای ۲۵۰ طرح آبخیزداری

طرح های آبخیزداری امسال با بودجه ۷۰۰ میلیارد تومانی صندوق توسعه ملی برای مدیریت منابع طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی در حوزه‌های آبریز، می تواند به صرفه جویی ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب بینجامد.

به گزارش کسب و کار نیوز، براساس یافته های ایستگاه های رسوب سنجی، در سال های اخیر با تبخیر سه برابری منابع آبی و کاهش بارندگی ها به یک سوم متوسط بارش جهانی روبرو شده ایم.
همچنین در پی بی توجهی به آبخیزداری و آبخوانداری سالیانه ۱۶ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم در هکتار فرسایش خاک داریم که سه برابر آمار جهانی است.
بخش زیادی از این فرسایش به حوزه های کارون، کرخه و سفیدرود مربوط می شود.
امسال به دلیل اهمیت موضوع آبخیزداری ۷۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای این طرح ها پیش بینی شده که قرار است حدود ۲۸۰ میلیارد تومان از این منابع با توزیع استانی به جلوگیری از فرسایش و رسوب خاک، کنترل سیل و مدیریت آب در کشور اختصاص یابد.
در همین پیوند، مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: امسال با اجرای ۲۵۰ طرح آبخیزداری، آبخوانداری و کنترل سیلاب در مناطق مخلف کشور ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب استحصال می شود.
به گزارش یکشنبه وزارت جهاد کشاورزی، «ابوالقاسم حسین پور» افزود: این طرح ها با هدف افزایش نفوذ آب به درون زمین و بهره گیری از ظرفیت سیلاب برای تغذیه آبخوان های زیرزمینی با اولویت حوزه آبخیز مشرف به دشت های کشور اجرا می شود.
«ما با توجه به شرایط خشکسالی، تغییر اقلیمی، فرونشست زمین در دشت ها، مناطق سیل خیز، کم آبی و ناپایداری منابع آب، جمعیت زیستی هر منطقه و غیره با اختصاص اعتبارات صندوق توسعه ملی به استان های کشور برای اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری برنامه ریزی کرده ایم».
حسین پور تصریح کرد: کار اجرایی طرح آبخیزداری و آبخوانداری امسال بزودی آغاز می شود و طبق برنامه تا آذرماه به پایان می رسد.
وی ابراز امیدواری کرد نتایج اجرای آبخوانداری با اقدامات بیولوژیک، بیومکانیک، سازه ای و مدیریتی، زمستان و بهار آینده پس از آبگیری در بارش های سال آبی جاری روشن شود.

** آبخوانداری؛ طرح های زودبازده چندمنظوره
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: طرح های آبخیزداری و آبخوانداری به عنوان طرح های زودبازده چندمنظوره از جمله فعالیت های کم هزینه با بازدهی اقتصادی بالاست که در شرایط اقلیمی و محیطی کشور نقش موثری در حفظ منابع پایه و استمرار تولید کشاورزی و عرصه های طبیعی ایفا می کند.
حسین پور افزود: مجمع خیران منابع طبیعی و آبخیزداری در ۶ نقطه کشور به طور خودجوش راه اندازی شده است و با مشارکت در اجرای پروژه های شاخص با هدف پایداری آب و بهره برداری بهینه از بارش های کشور در مناطق روستایی به ما کمک می کنند.
وی توضیح داد: آبخیزداری با ارتقای سهم مدیریت نزولات جوی کمک می کند رواناب های سیلابی که به طور ناگهانی و در یک محدوده ایجاد و از دسترس خارج می شود به سفره های زیرزمینی بپیوندد و موجب تقویت چاه ها، چشمه ها و قنوات شود.
برخی کارشناسان براین باورند که در صورت تصویب لایحه جامع خاک در مجلس شورای اسلامی، حساسیت مسوولان و مردم به لزوم حفاظت خاک و آب افزایش می یابد.
بیست و نهم خردادماه نیز رییس بنیاد آب ایران به خبرنگار ایرنا گفت: اجرای طرح آمایش آب محور و ایجاد یک ساختار منطقی بین تولیدکننده و مصرف کننده می تواند به صیانت از منابع آبی کشور کمک کند.
«عبدالرضا فروغی» افزود: بدون شک با تدوام روند کنونی مصرف آب بحران کمبود منابع آبی کشور پیچیده تر می شود و این ۲ اقدام اساسی می تواند ما را در پشت سر گذاشتن این بحران یاری کند.
فروغی تاکید کرد دولت با اجرای طرح آمایش آب محور باید همه فعالیت های اقتصادی و صنعتی را با منابع آبی متناسب کند و اجرای این طرح سبب می شود در یک دوره پنج تا ۱۰ ساله وضعیت غلط مصرف آب در بخش های مختلف کشور تغییر کند.
رییس بنیاد آب ایران یادآوری کرد: ایجاد ساختارهای منطقی بین تولید، انتقال و توزیع آب در بخش های کشاورزی، صنعتی و محیط زیست می تواند تعادل متناسبی را بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان آب برقرار کند و دریافت قیمت تمام شده آب از مصرف کنندگان یا پرداخت مابه التفاوت آن توسط دولت به عنوان یارانه مدیریت منابع آب کشور در پایداری از منابع آب کشور بسیار موثر خواهد بود.

اقتصام**۹۱۸۶*۱۹۶۱*

همچنین مطالعه کنید:

صرفه‌جویی ۵۰ میلیون مترمکعب گاز با کاهش ۲ درجه‌ای دما

به گزارش کسب و کار نیوز ، مصطفی رجبی مشهدی با تاکید بر لزوم همراهی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.