فاطمه افتخاری پاراگلایدر سوار ایران در گفت و گو با ایسنا با اشاره به احتمال حذف سهمیه پاراگلایدر زنان برای بازیهای آسیایی جاکارتا از طرف انجمن ورزشهای هوایی گفت: سهمیه رشته پاراگلایدر ایران در بازیهای آسیایی ۱۶ خلبان، شامل ۱۰ مرد و ۶ زن در قالب چهار تیم رشتههای فرود و مسافت زنان و مردان است که از طرف مسئولان برگزار کننده بازیهای آسیایی تعیین شده است. متاسفانه سهمیهای که فدراسیون ورزشهای هوایی و کمیته المپیک برای این رشته در نظر گرفتند ابتدا چهار یا پنج خلبان بود که بعدا این تعداد را به سه خلبان کاهش دادند و اعلام کردند سهمیه فقط برای دو مرد و یک زن است.
او ادامه داد: : بعد از اینکه مسئولان انجمن ورزشهای هوایی سه بار مدارکم را درخواست کردند، دائما میگفتند در حال پیگیری هستیم اما حس کردم که دارد دیر میشود، بنابراین از طریق مراجع بالا این موضوع را پیگیری کردم و متوجه شدم در لیست انجمن ورزشهای هوایی اسم هیچ خانمی نیست و در این مورد سکوت کرده بودند.
افتخاری بیان کرد: انجمن ورزشهای هوایی که معتقد است وقتی تیمها کامل نباشند شانس مدالآوری کم میشود، در حال تلاش برای اعزام تعداد بیشتری خلبان است، ولی چیزی که باعث اعتراض من شد این است که این انجمن از ابتدا نام ۱۰ خلبان مرد را به فدراسیون ورزشهای هوایی معرفی کرد و در حال تلاش برای افزایش سهمیه مردان است. درست این بود که در کنار ۱۰ خلبان مرد ۶ خلبان زن را هم معرفی کند. به هر حال تلاشی برای افزایش سهمیه خانمها و آقایان بود اما وقتی می گوید به صورت کلی سهمیه محدوداست و زنان را نادیده و حذف شده در نظرمیگیرد و میخواهد سهمیه مردان را افزایش دهد، به گونهای نادیده گرفتن تلاشها و افتخارآفرینیهای زنان ایرانی است.
او در مورد برگزاری بازیهای انتخابی برای تعیین ورزشکاران اعزامی به بازیهای آسیایی گفت: سال گذشته خود انجمن مسابقه انتخابی بازیهای آسیایی جاکارتا را در تهران برگزار کرد و سه نفر اول خانمها مشخص شدند. چطور این سه خانم را نادیده گرفتند و حالا که تعداد سهمیه کم است میگویند خانمها که هیچی، اسم ۱۰ آقا را میدهیم تا چانه بزنیم پنج نفرشان را اعزام کنیم.
او در ادامه افزود: هدف اعزام ورزشکاری است که در این رشته دارای مدال انفرادی و تیمی است، در حالی که هیچ مسابقه انتخابی برای این بازی در سطح کشور انجام نشده است. وقتی برای این رشته مسابقهای برگزار نشده است، انجمن از کجا میدانند لیست اعلامیاش، پنج نفر برتر ایران هستند.
افتخاری در خصوص اعتراض به حذف سهمیه زنان گفت: اعتراضم شامل دو سوال میشود، سیستم انتخاب این ۱۰ خلبان مرد که انتخاب شدند چیست؟ چون بر اساس پنج نفر برتر قهرمانی کشور که برگزار شد انتخاب نشدند و دوم چطور ۶ سهمیهای که مسئولان برگزاری بازیهای آسیایی جاکارتا برای بانوان به ایران دادند را نادیده میگیرند؟
او با اشاره به این موضوع که انجمن ورزشهای هوایی اعلام کرد هیچ خانمی شانس مدال آوری ندارد، بیان کرد: این در حالی است که کشور افغانستان ۶ خلبان زن به این بازیها اعزام میکند و یکی از آنها که در ایران حضور دارد از گروهم خواسته آموزشش دهیم. ۱۱ سال سابقه پرواز دارم و در دورههای آموزش پرواز مسافت همکاری میکنم. انجمن ورزشهای هوایی معتقد است من و امثال من که باید دختری را آماده کنیم تا از طرف افغانستان به بازیها اعزام شود شانسی برای مدال آوری نداریم، اینکه نام هیچ خانمی از ابتدا اعلام نشده است تا بعدا برای سهمیه اش بجنگیم، بیتوجهی و بیتفاوتی انجمن نسبت به خانمها است.
افتخاری به این موضوع که امسال برای اولین بار پاراگلایدر وارد بازیهای آسیایی شده است اشاره کرد و گفت: این رشته جام جهانی و مسابقههای انتخابی و مقدماتی مربوط به خود را دارد. ایران در جام جهانی پاراگلایدرخیلی شرکت میکند و در دنیا خلبانهای مسافتمان رتبههای بالا دارند. مسابقههای آسیایی که در نپال برگزار شد تیم ایران دوم شد و مدال نقره را گرفت. خلبانان ایرانی از جایگاه خوبی در آسیا برخوردار هستند .
او ادامه داد: همچنین کشورهای کره جنوبی و ژاپن در آسیا قوی هستند و اگر کشورهای اقیانوسیه را هم جزء آسیا حساب کنیم استرالیاییها هم قوی هستند علاوه بر این هند خلبانان خوبی دارد اما این رشته در کشورهای دیگر در حد مبتدی است در حالی که خلبانان ایران در مسابقههای سوپر فینال جهانی شرکت میکنند و رتبه به دست میآورند. به همین دلیل براساس جایگاهی که خلبانان ایران دارند شانس مدالشان زیاد است. میتوانند تیم مسافت زنان را ببندند و باید بگویم حتما مدال میآوریم. چون جایگاه خلبانهای زن آسیا را میدانم و مطمئنم اگر ایران یک تیم کامل زنان مسافت اعزام کند چرا شانس مدال آوری نداشته باشد؟
افتخاری بیان کرد: انجمن ورزش های هوایی اشاره میکند که مسابقه وقتی در چهارچوب تیمی برگزار میشود، با اعزام یک خانم تیم تشکیل نمیشود. مثلا تیم خانمها باید سه نفر باشد و سه امتیاز به دست بیاید وقتی یک خانم اعزام شود باید با بقیه تیمها که سه امتیاز دارند رقابت کند این حرف درست و منطقی است ولی از طرف مردان هم همنیطور است. آنها تیمهایشان پنج نفره است ولی از ایران دو نفر میخواهند بروند. یعنی اعزام با این تعداد پایین درست نیست و باید یک تیم کامل را بفرستند. اما چرا حالا که دارد تلاش میکرد سهمیه را بالا ببرد اسم هیچ خانمی را اعلام نکرد و فرض کرده است هیچ زنی وجود ندارد.
او در پایان با بیان این موضوع که به فدراسیون ورزشهای هوایی اعلام کردم حاضرم با هزینهی شخصی در این بازیها شرکت کنم گفت: ۱۰ سال است که در مسابقههای مختلف شرکت میکنم و تا حالا انجمن و فدراسیون ورزشهای هوایی یک ریال به من کمک نکردند همه مسابقهها و سهمیههایی که گرفتم با هزینهی شخصیام بوده است. جامعه پاراگلایدر هیچوقت انتظاری ندارند و مطمئنم خلبانهای دیگر حاضر هستند اگر مشکل بودجه داریم با هزینه شخصی برای کشورشان افتخارآفرینی کنند.
انتهای پیام