صفحه اصلی / اقتصادی / اشتغال و تعاون / دولت روحانی؛ تنها دولت ارائه‌دهنده لایحه دوفوریتی اشتغال پایدار روستایی

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور اظهار کرد:

دولت روحانی؛ تنها دولت ارائه‌دهنده لایحه دوفوریتی اشتغال پایدار روستایی

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: در تاریخ دولت یا حکمرانی در ایران هیچ دولتی را پیدا نمی‌کنید که تحت عنوان اشتغال پایدار روستایی و عشایر لایحه دوفوریتی برای روستاییان و عشایر ارائه کرده باشد.

به گزارش کسب و کار نیوز-‌منطقه خراسان، ابوالفضل رضوی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان خراسان رضوی در استانداری، اظهار کرد: ۵۰ درصد اعتبارات در ۲۶/۱/۹۷ داده شده که بانک‌ها باید در این زمینه پاسخگو باشند. هر سه بانک استان مبلغی کم دارند. ۵۰ درصد اعتبارات در اختیار بانک کشاورزی است که باید در حال حاضر  ۱۵۲ میلیارد تومان در بانک کشاورزی موجود باشد. پست بانک، بانک توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید در مجموع باید ۱۵۲ میلیارد تومان داشته باشند. هر چهار بانک باید پیگیری شوند.  

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: براساس سه آیتم معکوس درآمد خانوار روستایی، جمعیت روستایی و نرخ بیماری روستایی استان که نمایندگان مجلس تصویب کردند، اعتبارات بین استان‌ها توزیع شده که بیشترین درصد متعلق به استان سیستان و بلوچستان با مبلغ ۶۴۲ میلیارد تومان است زیرا معکوس درآمد خانوار این استان فرق دارد. دومین استان خراسان رضوی با اعتبار ۶۱۰ میلیارد تومان است. این استان به دلیل جمعیت روستایی دومین سهم را دارد. 

وی افزود: استان خراسان رضوی، اولین استانی است که ۵۰ درصد اعتبارات را دریافت کرده است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مشکلات کشور ما مسئله بیکاری است، عنوان کرد: بیش از سه میلیون نفر بیکار رسمی داریم که ۶۰ درصد آن‌ها از دیپلم به بالا هستند. ایجاد کار  و رفع بیکاری‌ آن‌ها با ایجاد شغل برای بیکاران ۱۰ سال پیش متفاوت است، نمی‌توانیم برنامه‌هایی که ۱۰ سال پیش داشتیم را امروز نیز داشته باشیم.

وی ادامه داد: ۳۷ درصد بیکاران ما دانشگاهیان هستند که باید آن‌ها را با ایجاد شرکت‌های توسعه منطقه‌ای شهرستانی متشکل از افرادی که دارای فکر، اندیشه، برنامه‌ریزی‌های عملیاتی، تجربه کاری، مدیریتی و تمکن مالی هستند سامان دهیم. باید این افراد را به هم زنجیر کنیم تا کار انجام دهند. این شرکت‌ها از این نظر که می‌توانند اشتغال پایدار را در شهرستان‌ها دنبال کنند، بهترین هستند.

رضوی با اشاره به اینکه خرید بیشتر از نظر قیمت از تولیدکنندگان روستایی و فروش ارزان‌تر به مصرف‌کنندگان انجام شدنی است، تصریح کرد: این کار در استان خراسان که از بزرگ‌ترین استان‌های کشاورزی ما است و انواع محصولات را هم دارد، انجام می‌شود. می‌توان بازارهای خرید محصولات روستایی را از طریق فضای مجازی با حذف واسطه‌هایی انجام داد. در تهران برای اینکه برخی از کشاورزان بارها و محصولات خود را به میدان‌های تره‌بار مراکز استان برسانند باید هفت واسطه طی کنند تا به پخش‌کننده برسند. 

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور  اظهار کرد: در تاریخ دولت یا حکمرانی در ایران هیچ دولتی را پیدا نمی‌کنید که تحت عنوان اشتغال پایدار روستایی و عشایر لایحه دوفوریتی برای روستاییان و عشایر ارائه کرده باشد و تنها دولت آقای روحانی است. لایحه دوفوریتی در آذر ۹۵ ارائه شد که مجلس آن را تبدیل به یک فوریتی کرد ویک فوریتی را نیز به شهریور ۹۶ کشاند. 

وی اضافه کرد: ما برای جلوگیری از ایجاد بسیاری از سوالات، آیین‌نامه اجرایی را که قانون ۶۰ روز به ما فرصت داده بود، کمتر انجام دادیم. روش اجرایی نیز برای آیین‌نامه مشخص کردیم. با وجود روش اجرایی هنوز مشکل زیاد است. 

رضوی با اشاره به اینکه باید اشتغالی ایجاد شود که درآمد ایجاد کرده و ثروت ملی را افزایش دهد، تصریح کرد: وام در صنایع دستی تا ۱۰۰ میلیون تومان است. سقف پروژه‌های درخواستی ۱۵ میلیارد تومان بوده و  ما حق نداریم که برای مرکز در اختیار خود اعتباری را نگه داریم و نگه نداشتیم. ۳۰ درصد از اعتبارات استان‌ها را برای رقابت بین استانی نگه داشتیم و حق نداریم از آن استفاده کنیم مگر اینکه تا آخر خرداد قراردادها با بانک‌ها به ۷۰ درصد نرسیده باشد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور خاطرنشان کرد: تا آخر خرداد زمان دارید که ۷۰ درصد را با بانک‌ها قرارداد کنید. زمانی که وام‌گیرنده با بانک قرارداد بست، بانک متعهد به پرداخت وام است. قرارداد مصوب، در ردیف ما جایگاهی ندارد. قرارداد منعقد بانک با مشتری جایگاه دارد. وام بالای ۱۰۰ میلیون را یک جا پرداخت نمی‌کنیم بلکه پرداخت به صورت پلکانی به نسبت پیشرفت فیزیکی کار است. تا ۶ میلیارد را استاندار حق دارد، تصویب کند و از ۶ میلیارد به بالا تا ۱۵ میلیارد باید طرح ملی برای بررسی به مرکز ارائه شود. 

وی افزود: اختیارات کمیته‌های فنی شهرستان‌ها در اختیار استاندار است. کارمزد این وام برای روستاییان و عشایر مرزنشین ۴ درصد و برای سایرین ۶ درصد است. شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر می‌توانند سرمایه در گردش تا سقف ۱ میلیارد با کارمزد ۱۰ درصد دریافت کنند. زمان بازپرداخت وام سرمایه در گردش ۱۸ ماه است و به توافق بانک و وام‌گیرنده بستگی دارد. بانک می‌تواند ۶ ماه تنفس دهد یا  یک سال را با هم بگیرد. 

رضوی ادامه داد: در خصوص زمان مشارکت، پروژه‌ها تا دو سال می‌توانند دوره مشارکت داشته باشند. ممکن است پروژه‌ای یک ساله اجرا شود. دوره تنفس هم حداکثر یک سال است که به زمان اجرا بستگی دارد. در مجموع پروژه‌های اجرایی و  احداثی در روستاها و نواحی صنعتی می‌توانند تا سه سال تنفس داشته باشند.

 معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در خصوص وثایق و تضامین، گفت: طبق قانون بانک‌های عامل و صندوق‌ها موظف هستند که جهت آسان شدن پرداخت تسهیلات مذکور از انواع تضامین شامل سند منازل مسکونی، روستایی، زمین کشاورزی، واحدهای دامپروری و تجاری در روستاها و نواحی صنعتی سفته دریافت کنند، بانک‌ها نمی‌توانند عنوان کنند که این قانون را قبول ندارند و حق ندارند از متقاضی سند ملک در شهر طلب کنند. اگر روستایی سند ندارد و شورای روستا تایید کند که  ملک متعلق به خود فرد است، به عنوان وثیقه قبول می‌کند.

وی بیان کرد: استاندار می‌تواند در این استان ۳۰ درصد بخش‌ها را جابه‌جا کند تا سرعت عمل اتفاق بیفتد. در خصوص رسته‌ها نیز رئیس دستگاه استانی باید با استاندار توافق کنند و اگر استاندار موافقت کرد، رئیس دستگاه استانی با سطح ملی هماهنگ کند. از ایجاد پروژه‌های سنتی که جواب مثبت نداده، خودداری کنید.

رضوی با اشاره به اینکه ما سه بسته پیوست داریم، تصریح کرد: ۱۰۰ میلیارد برای ایجاد این پیوست‌ها اعتبار داده شده و این سه بسته پیوست آموزشی، بازاریابی محصول و مشورتی است. ما از برخی پروژه‌ها غافل هستیم که بسیار خوب می‌توانند کمک کنند، در زمینه تولید لباس، در استان در سال ۳۰ میلیون زائر حضور دارند که از این تعداد ممکن است ۱۵ میلیون هیچ خریدی نکنند و ۱۵ میلیون خرید انجام دهند و لباس‌های مختلف بخرند که همه از چین وارد می‌شود. با این وضعیت بهتر است که کارگاه‌های خیاطی را راه‌اندازی کنید.

وی اضافه کرد: ۲۷ میلیارد دلار درآمد از سنگ‌های زینتی و قیمتی وجود دارد که ۱.۵ میلیون نفر شغل مستقیم و ۲ میلیون نفر شغل غیرمستقیم ایجاد کرده است. ما هم‌مرز با افغانستان هستیم که گران‌ترین زمرد و الماس دنیا را دارد، می‌توانیم زمرد از افغانستان وارد کنیم. گیاهان دارویی نیز بحث مهمی است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور عنوان کرد: تمام روستاها ۵ سال از پرداخت مالیات معاف هستند که این وضعیت، ایجاد انگیزه می‌کند. ۱۰ سال نیز مناطق محروم معاف از مالیات هستند. 

وی افزود: استان خراسان رضوی در طرح‌های مشارکتی پیشتاز بوده و حیف است که این پیشتازی حفظ نشود. من انتظار داشتم که خراسان رضوی جزو ۱۰ استان اول باشد. شاید از نظر تعداد طرح‌ها ۵ استان اول باشید اما از نظر پرداختی‌ها نیستید.
انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

۳۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد/رونق مشاغل خانگی

به گزارش کسب و کار نیوز ، اهمیت کارآفرینی و ضرورت توجه به آن در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.