صفحه اصلی / سرخط خبرها / رفع فضای بی اعتمادی از اقتصاد
رفع فضای بی اعتمادی از اقتصاد

علی قنبری، اقتصاددان

رفع فضای بی اعتمادی از اقتصاد

سرمقاله

با رفع فضای ناامیدی و بی اعتمادی از اقتصاد، می‌توان اقتصاد کشور را نجات داد و سرمایه گذاران داخلی و خارجی را امیدوار به سرمایه‌گذاری کرد. دولت می‌تواند با تامین سرمایه در گردش، پرداخت تسهیلات کم بهره برای بنگاه‌هایی که نیروی کار را تعدیل کردند و کمک به تامین مواد اولیه بنگاه‌ها، می‌تواند به تداوم فعالیت کسب و کارها و کاهش رکود تولید کمک کند.
با وجود کمبود منابع اما دولت باید تلاش کند تامین کالاهای اساسی با قیمت مناسب برای عموم مردم را در دستور بگذارد. مردم باید مطمئن باشند، تا جای ممکن نیازهای اولیه آن‌ها و دارو تامین خواهد شد. این وظیفه دولت‌ها در عصر جنگ‌ها است. در شرایط فعلی تحریم‌ها، دوبار جنگ در سال گذشته، محاصره، عدم‌امکان صادرات و واردات و فروش نفت(تامین ارز)، علاوه‌بر کاهش ارزش پول ملی و ایجاد تورم، اعتماد به پول ملی و سیاستگذار را نشانه رفته است.
در این شرایط اگر صادرات نفت به‌شدت کاهش پیدا کند، دسترسی به ارز حاصل از صادرات دشوار می‌شود، تحریم‌ها تشدید می‌شوند، انتقال پول با خارج مختل می‌شود و ذخایر ارزی قابل‌استفاده به‌شدت کاهش پیدا می‌کند. حال اگر در این شرایط دولت هم با مشکل بودجه مواجه و هم اقتصاد با کمبود ارز مواجه خواهد شود، همجوشی و تشدید و اثر کاتالیزوری پیدا می‌کند.
ایجاد ثبات و آرامش و کاهش ریسک و مخاطرات سرمایه‌گذاری در کشور از دیگر عواملی هستند که به رشد تولید کمک می‌کنند. ایجاد فضای آرام سیاسی و گسترش همکاری با کشورهای همسایه و سایر کشورها می‌تواند فضای خوب و امیدوارکننده‌ای را در اقتصاد به ارمغان آورد. اگر می‌خواهیم تورم مهار شود باید رشد تولید اتفاق بیفند. در اصل بدون رشد تولید نمی‌توان انتظار مهار تورم را داشت.
به عبارت بهتر رشد تولید به افزایش عرضه در بازار منجر می‌شود و وفتی عرضه افزایش پیدا کند قیمت‌ها خواهد شکست و فراوانی محصول در بازار ایجاد می‌شود. همچنین به هر شکل ممکن و با هر ابزاری که لازم است باید تورم را در اقتصاد کشور کنترل کرد و اقتصاد کشور را از وابستگی به نقدینگی نجات داد و دولت بودجه‌های جاری خود را کاهش دهد.

همچنین مطالعه کنید:

کمبود جهانی گازوئیل تشدید می شود/رکوردشکنی قیمت بنزین در آمریکا

به گزارش کسب و کار نیوز ، این تارنمای تخصصی حوزه انرژی نوشت: جنگ آمریکا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.