صفحه اصلی / اسلایدر / همتی: هیچ الزامی برای خرید نهاده‌های کشاورزی از آمریکا نداریم
همتی: هیچ الزامی برای خرید نهاده‌های کشاورزی از آمریکا نداریم

همتی: هیچ الزامی برای خرید نهاده‌های کشاورزی از آمریکا نداریم

کسب و کار نیوز - رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: هیچ الزامی برای خرید نهاده‌های کشاورزی از آمریکا نداریم.

به گزارش کسب و کار نیوز ، عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی در پاسخ به پیگیری درباره مواضع برخی مقامات آمریکایی از جمله ترامپ مبنی بر اینکه ایران باید محصولات کشاورزی را فقط از آمریکا بخرد، این‌طور گفت: «براساس یادداشت‌های امضاشده هیچ الزامی برای خرید نهاده‌های کشاورزی از آمریکا نداریم».

همتی می‌‌گوید: اصولاً مبنا و اساس نحوه استفاده از «۶ میلیارد دلار اول» براساس متن توافق امضاشده در سال ۱۴۰۲ بین ایران و آمریکا است که دربرگیرنده کالاهای اساسی و دارو می‌باشد.

وی افزود: البته اگر نرخ و کیفیت نهاده‌های آمریکایی در مقایسه با سایر کشورها مناسبتر باشد، مانعی برای خرید از آن کشور نداریم و اصولاً طی سالهای اخیر خریدهای جهاد کشاورزی از طریق شرکتهای بزرگ آمریکایی و اروپایی بوده است.

آقای همتی خاطرنشان کرد: ما سالانه نیاز به خرید میلیاردها دلار کالای اساسی و دارو داریم و برای ما فرقی نمی‌کند پول خرید کالاهای اساسی را از چه‌منبعی پرداخت کنیم. اگر از منابع مسدودی بانک مرکزی بتوانیم این خریدها را انجام بدهیم، به‌عوض درآمدهای جاری و آتی نفتی را جایگزین آن ذخایر مصرف‌شده خواهیم کرد، لذا آنچه مهم است دسترسی بانک مرکزی به منابع ارزی خودش و خرید کالاهای اساسی و داروی موردنیاز مردم می‌باشد.

وی در پایان به تسنیم گفت: باقی پولهای بلوکه‌شده، یعنی ۶ میلیارد دلار دوم و مابقی، همگی صرف کالای اساسی ضرورتاً نمی‌شود بلکه ایران می‌تواند سایر کالاهای غیرتحریمی را هم خریداری کند.

همچنین مطالعه کنید:

صادرات نفت در دوران محاصره متوقف نشد/ بزودی گزارش تردد کشتی‌ها منتشر می‌شود

به گزارش کسب و کار نیوز ، مسعود پل‌مه، دبیر انجمن شرکت‌های کشتیرانی در گفت‌وگو …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.