چهارشنبه , ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۵
صفحه اصلی / سرخط خبرها / قیمت غیرواقعی خودرو در شرایط جنگی
قیمت غیرواقعی خودرو در شرایط جنگی

بابک صدرایی، کارشناس خودرو

قیمت غیرواقعی خودرو در شرایط جنگی

سرمقاله

به نظر می‌رسد بازار خودرو در آستانه ورود به دوره‌ای از رکود عمیق قرار دارد. از یک سو فروشندگان به امید افزایش قیمت‌ها از عرضه خودداری می‌کنند و از سوی دیگر خریداران به انتظار کاهش قیمت‌ها نشسته‌اند.
در شرایطی که فضای عمومی کشور تحت‌تاثیر مستقیم حملات اخیر قرار گرفته، نشانه‌هایی از شکل‌گیری رکود سنگین در بازار خودرو دیده می‌شود. وضعیت کنونی شباهت‌هایی با دوره‌های بحرانی پیشین از جمله اوایل جنگ ایران و عراق دارد. در چنین شرایطی بازار خودرو دچار انجماد شده و تا زمان تثبیت نسبی شرایط معاملات متوقف می‌شوند.
افزایش قیمت خودرو بیش از هر چیز تابع واقعیت‌های اقتصادی، نرخ ارز، تورم و هزینه‌های تولید است و ارتباط مستقیمی با رونق یا رکود بازار ندارد. زمانی که بهای تمام‌شده یک خودرو بر پایه ارزی مشخص محاسبه می‌شود، تغییر نرخ ارز به‌طور مستقیم قیمت آن را جابه‌جا می‌کند. همان‌گونه که سایر کالاها با تورم افزایش قیمت پیدا می‌کنند، خودرو نیز از این قاعده
مستثنا نیست.
به طور کلی وزارت صمت باید وعده‌ووعیدهایی متناسب با واقعیت‌ها بدهد. هر وعده بزرگ که می‌دهند و عملی نمی‌شود، بلافاصله بازار واکنش منفی نشان می‌دهد و قیمت خودرو گران می‌شود. علاوه بر آن، برای کنترل وضعیت بازار، باید دستگاه‌های کنترلی را به حداقل برسانیم تا توزیع خودرو به درستی انجام شود. مشکل کشور ما تنها تولید نیست و ما در توزیع نیز مشکلاتی داریم. سیستم توزیع، نظم بازار را به هم می‌زند و قیمت‌ها را افزایش می‌دهد.

همچنین مطالعه کنید:

۸۸ درصد تسهیلات ودیعه اسکان موقت جنگ رمضان پرداخت شد

به گزارش کسب و کار نیوز ، در مجموع یک‌هزار و ۱۳۲ واحد تخریب شده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.