سرمقاله
اتفاق نامطلوبی که در این مدت برای صنعت خودروسازی رخ داد به سایه جنگ برمیگردد. جنگ باعث شد بازار خودرو در وضعیت کما و بلاتکلیفی مطلق قرار بگیرد. بازار خودرو همچنان یک بازار دلاری و دلالی باقی مانده است. از سوی دیگر، به دلیل ماهیت سرمایهپذیری که این بازار پیدا کرده است، نوسانات آن با قیمت دلار همسو شده و در واقع تنها عامل اصلی تعیینکننده قیمت در بازار خودرو در حال حاضر نرخ دلار است. از سوی دیگر، گردانندگان اصلی این بازار نیز دلالان هستند.
سال ۱۴۰۴ یک سال تقریبا بحرانی بود، بخاطر اینکه اتفاقاتی نظیر جنگ ۱۲روزه رخ داد، مکانیسم ماشه فعال شد، موضوع افزایش قیمت دلار پیش آمد که اگرچه با وجود اینکه سال ۱۴۰۳ قیمت دلار از ۵۰هزار تومان به ۱۰۰هزار تومان رسید، خودرو شاید مثلا ۱۰ الی ۱۵ درصد افزایش قیمت داشت و این باعث جمع شدن فنر قیمت شد و این فنر جمع شده ناگهان باز شد و در نیمه دوم سال ۱۴۰۴ تاثیر قیمت ارز را روی قیمت خودرو نشان داد.
قطعا ما در ۶ ماه اول امسال یک بازار بسیار پررکودی را خواهیم داشت، مگر اینکه یک شرایط نرمالی به وجود بیاید و خیلی از مصرفکنندگان ترس از ریسک نداشته باشند و بیایند دوباره به سمت بازار حرکت کنند و دوباره اوضاع نرمال و عادی شود و آن نیازهای انباشته شده بازار شب عید بخواهد به امسال سال بیاید؛ این در شرایطی است که ثبات برقرار شود. اما اگر شرایط ثبات نداشته باشد، بازار قطعا دچار یک رکود طولانی مدت خواهد شد و به نظرم عرضه هم به وسیله واردات و هم به وسیله تولید خیلی کمتر میشود.
سایت خبری تحلیلی کسب و کار استارت آپ | کارآفرینی | دانش بنیان | اقتصاد