صفحه اصلی / سرخط خبرها / ضرروت تعامل با دنیا
ضرروت تعامل با دنیا

علی قنبری، اقتصاددان

ضرروت تعامل با دنیا

سرمقاله

در شرایط کنونی چاره‌ای جز کاهش میزان تحریم‌ها و چالش‌های سیاسی نداریم. در غیر این صورت اقتصاد ایران توانایی خروج از بحران را نخواهد داشت. دستگاه دیپلماسی باید در این زمینه اقدامات موثری انجام دهد.
قیمت ارز تابع دو عامل مهم است. یک عامل داخلی است که به وضعیت و تصمیمات اقتصادی مربوط می‌شود، مانند عرضه و تقاضا و شوک‌های داخلی که به بازار وارد می‌شود و دیگری مربوط به عوامل خارجی و بین‌المللی است. در زمینه دلایل داخلی افزایش قیمت دلار می‌توان به کمبود عرضه، فزونی یافتن تقاضا و اتفاقات سیاسی که در مورد دولت و مجلس و جریانات سیاسی مطرح است، اشاره کرد.
با افزایش اختیارات بانک مرکزی می‌توانیم ثبات ارزی و به دنبال رشد تولید را شاهد باشیم. برای این که استقلال واقعی بانک مرکزی را تجربه کنیم، باید تمام سیستم بانکی توسط بانک مرکزی اداره شود، بنابراین لازم است تا کلیه بانک‌ها و موسسات اعتباری تابع سیاست‌های بانک مرکزی باشند.
با وجود ثبات ارزی و اقتصادی سرمایه گذار با اطمینان خاطر بیشتری آماده سرمایه گذاری در فعالیت‌های مولد است. قطع به یقین این موضوع برد- برد است چرا که با رشد تولید همه مردم از مزایای آن بهره مند می‌شوند و دولت نیز با دریافت مالیات بخش قابل توجهی از درآمد‌های خود را کسب می‌کند که مانع کسری بودجه و اضافه برداشت از نظام بانکی کشور می‌شود.
متاسفانه نمی‌توان نسبت به آینده امیدواری چندانی داشته باشیم. تمامی شواهد و قرائن از این حکایت دارند که کشور به سمت بحرانهای بیشتر حرکت می‌کند. همانطوری که گفتم، اقدامات اخیر هم موجب تضعیف قدرت ریال شده است. فرصت ها به سرعت در حال از دست رفتن هستند.

همچنین مطالعه کنید:

پرداخت کالابرگ به مردم پایان رانت‌خواری خواهد بود

به گزارش کسب و کار نیوز ، ارز ترجیحی با هدف کمک به معیشت مردم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.