به گزارش کسب و کار نیوز ، عیسی بزرگزاده امروز در نشستی خبری با اشاره به وضعیت منابع آبی کشور، اظهار کرد: وضعیت منابع آبی مطلوب نیست، ۲۱ میلیارد تومان برای پروژههای بحرانی اعتبار مورد نیاز است و باید گفت که پروژههای تامین پاسخگو نیستند.
وی با اشاره به مقایسه وضعیت ذخیره آب مخازن سدهای پنجگانه تهران، گفت: در روز هفدهم خردادماه حجم مخازن سدهای تهران ۴۵۵ میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به سال قبل ۲۱۷ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
وی افزود: میزان پرشدگی سدهای پنجگانه تهران ۲۴ درصد تخمین زده شده است و باید پذیرفت که شرایط منابع آبی در تهران مطلوب نیست.
وضعیت بحرانی سدهای تهران، ارومیه و بوکان
وی با اشاره به شرایط نگرانکننده برخی سدهای کلیدی کشور بیان کرد: مجموع ۱۳ سد مرتبط با دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد کاهش ذخیره دارند. در تهران نیز شرایط سدهای امیرکبیر، لار، طالقان، لتیان و ماملو مطلوب نیست؛ سد امیرکبیر ۵۱ درصد عقبماندگی و سد لار تنها ۸ درصد پرشدگی دارد.
بزرگزاده افزود: سد طالقان با وجود اینکه تا پیش از این شرایط نسبتاً بهتری داشت، اکنون از سال قبل نیز عقبتر است. سدهای لتیان و ماملو نیز بهطور میانگین ۳۴ درصد کاهش و ۲۵ درصد پرشدگی دارند.
کدام استانها شرایط بحرانیتری دارند؟
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه تهران، مشهد و اصفهان بهعنوان سه شهر بزرگ کشور بهطور ویژه نیازمند توجه در سیاستگذاریهای مصرف آب هستند، گفت: خراسان رضوی، خوزستان، فارس، کرمان، بوشهر، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، استان مرکزی و تبریز نیز از جمله مناطقیاند که باید در مدیریت منابع آبیشان بازنگری و برنامهریزی جدی صورت گیرد.
بزرگزاده نسبت به تداوم شرایط نگرانکننده آبی در بسیاری از استانهای کشور هشدار داد و گفت: بر اساس دادههای جمعآوریشده تا تاریخ ۱۶ خرداد ۱۴۰۴، میانگین بارش کشور ۱۴۳ میلیمتر بوده است که این میزان نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۳۹ درصد و نسبت به سال گذشته که ۲۳۹ میلیمتر بارش ثبت شده بود، حدود ۴۰ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: در زمستان امسال اگرچه بارشها در اسفند بهبود نسبی یافت، اما بهدلیل از دست رفتن بخش اعظم فصل زمستان، جبران کاهش بارشها ممکن نبود. همانگونه که پیشبینیها نیز نشان میداد، حتی بارشهای نرمال در بهار نیز نتوانستند عقبماندگی زمستان را جبران کنند.