سرمقاله
بسیاری از کارآفرینان متقاضی تولید هستند و به دلیل اینکه با موانع بسیاری مواجه شده و موفق به دریافت مجوز نمیشوند، دست به فعالیت های غیرقانونی چون دلالی و قاچاق میزنند. در واقع تولید کننده را با هفت خان برای شروع فعالیت مواجه میکنند. متاسفانه فعالیت مدیرانی که در دستگاه های سنتی حاکم هستند، دلسوزانه نبوده است و به جای مانع زدایی، مانع تراشی کرده اند.
فرار مغزها از بخش مولد به بخش غیر مولد نیز خطری بزرگ است. برخی صاحبنظران به خطر فرار مغزها از داخل به خارج از کشور تاکید میکنند. خطر بزرگتری که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، فرار مغزها از بخش مولد به بخش غیر مولد و چه بسا فرار از فعالیت های مجاز به سمت اقتصاد زیرزمینی و غیر مجاز است. دلیل فرار مغزها از بخش مولد به بخش غیر مولد و یا فرار از بخش حقیقی اقتصاد به بخش مجازی و زیرزمینی، سوء مدیریت در دستگاه ها است. قاچاق در فضای مجازی ضربه شدیدی به تولید داخلی می زند. همانند این هست که در دروازه را ببندید ولی از گوشه کنار سوراخ بزنند و بدون اطلاع نیروهای امنیتی این کالاها وارد کشور شود. این در حالی است که قاچاق در فضای مجازی به دلیل پوشش و حجم بالاتر، سرعت بیشتر و شعاع پوششی وسیع و بسیارخطرناک تر از قاچاق در فضای حقیقی دارد.
قاچاقچیان در فضای مجازی می توانند به صورت خرده خرده و چمدانی هم کالا را از آن بر آب ها بدون اینکه با مانع مهمی مثل گمرک ها و مرزبانی برخورد کنند وارد کشور کنند. لذا جلوگیری از قاچاق در فضای مجازی اهمیتش بسیار بالاتر از جلوگیری در فضای حقیقی است. حجم اقتصاد ما میتواند تا هفت برابر رقم اعلامشده فعلی باشد؛ ما اقتصاد بزرگی داریم و متاسفانه اقتصاد ما دچار کمشماری است و بسیاری از بازارها زیر پایش نظام مالیاتی قرار ندارند، همچنین جولان افسارگسیخته بخش غیرمولد، متاسفانه اقتصاد ما را دچار تورم شدید کرده است؛ بنابراین باید فعالیتهای غیرمولد را پایش کرده و با جرایم مالیاتی، عرصه را بر آنها تنگ کنیم.