صفحه اصلی / اسلایدر / با حمایت وزارت صمت اجرایی می شود/طرح ۴ ماهه جبرانی تولید
با حمایت وزارت صمت اجرایی می شود/طرح ۴ ماهه جبرانی تولید

با حمایت وزارت صمت اجرایی می شود/طرح ۴ ماهه جبرانی تولید

کسب و کار نیوز- وزارت صمت یک طرح ۴ ماهه جبرانی تولید (از ابتدای اسفند ۱۴۰۳ تا پایان خرداد ۱۴۰۴) در نظر گرفته است. به گزارش مهر، با توجه به قطعی‌های گاز و برق که ماه هاست گریبان تولید را گرفته و زنگ خطر کاهش مستمر تولید را به صدا درآورده است، به گونه‌ای که به گفته محمد اتابک وزیر صمت عدم النفع صنایع کشور از ناترازی انرژی و قطع برق به ۳۰۰ همت رسیده است، وزارت صمت یک طرح ۴ ماهه جبرانی تولید -از ابتدای اسفند ۱۴۰۳ تا پایان خرداد ۱۴۰۴- در نظر گرفته است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، بررسی طرح مذکور نشان می‌دهد که در قالب سیاست جبران تولید قرار است تولید مستمر و فعال کردن حداکثر ظرفیت تولید تا ۳ شیفت کاری توسط واحدهای تولیدی طی ۴ ماه آتی در دستور کار قرار گیرد. همچنین ضرورت تأمین حداکثری منابع مالی توسط بانک مرکزی در مدت ۴ ماه مذکور و تولید حداکثری مواد اولیه در زنجیره تولید توسط صنایع مادر (پتروشیمی، صنایع فولادی، مس، آلومینیوم و…) از دیگر عناوین این طرح است.

تأمین نیاز ارزی و ریالی واحدهای متقاضی خرید دیزل ژنراتور و بازنگری و افزایش سهمیه بندی گازوئیل واحدهای تولیدی مطابق با برنامه تولید ۱۴۰۴ نیز از دیگر برنامه‌های وزارت صمت در طرح مذکور است. از دیگر برنامه‌های طرح باید به پرداخت‌های متناسب و برانگیزاننده به کارگران جهت فعالیت مستمر واحدها در روزهای تعطیل و عادی در نظر گرفتن مشوق‌ها و حمایت از تولیدکنندگان اشاره کرد.

لزوم تحقق تأمین ارز ثبت سفارش‌های مواد اولیه و اجزا و قطعات واحدهای تولیدی و ایجاد مسیر سبز گمرکی با حداقل تشریفات جهت ترخیص اجزا و قطعات واحدهای تولیدی توسط گمرک نیز در این طرح مورد تاکید قرار گرفته است.

همچنین وزارت صمت پیش بینی کرده که با میسر کردن تنفس حداقل ۶ ماهه تعهدات مالی نظیر پرداخت چک‌های سررسید شده برای واحدهای تولیدی به سازمان‌های مالیاتی، برق، بیمه و… مسیر تولید را هموار کند. در این بین بررسی آخرین آمار وزارت صمت از وضعیت تولیدات صنعتی در ۱۰ ماهه امسال نشان می‌دهد که عمده کالاهای صنعتی در این بازه زمانی با افزایش تولید مواجه شده‌اند.

بر این اساس در این مدت و در قیاس با ۱۰ ماهه پارسال تولید تایر خودرو ۱۰.۱ درصد، تولید لوازم خانگی ۱۱ درصد، تولید صنایع غذایی ۴.۴ درصد و تولید صنایع بهداشتی و آرایشی ۶.۷ درصد با رشد مواجه شده است. در این بازه زمانی تولید لوازم خانگی کوچک ۲۵ درصد و تولید پوشک بچه ۷ درصد نیز در قیاس با ۱۰ ماهه پارسال افزایش یافته است. البته در این بین تولید روغن نباتی ۲.۶ درصد و تولید تلویزیون ۲۱ درصد با کاهش مواجه شده است.

همچنین بررسی وضعیت صادرات کالاهای منتخب صنعتی در ۹ ماهه امسال نیز نشان می‌دهد که در این مدت صادرات صنایع شیمیایی و پلیمری از ۱۹.۴ میلیارد دلار در ۹ ماهه پارسال به ۲۴.۲ میلیارد دلار در ۹ ماهه امسال رسیده که بیانگر رشد ۲۴.۸ درصدی است.

همچنین صادرات لوازم خانگی و اداری از ۴۰۷ میلیون دلار در ۹ ماهه ۱۴۰۲ به ۴۴۷ میلیون دلار در ۹ ماهه امسال رسیده که نشان دهنده رشد ۹.۸ درصدی است. طی ۹ ماهه امسال صادرات منسوجات، پوشاک، چرم و سلولزی نیز با رشد ۱۴.۲ درصدی به ۸۳۷ میلیون دلار و صادرات صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی با ۱۸.۱ درصد رشد به ۲.۰۶ میلیارد دلار رسیده است.

حل مشکلات تولید در اولویت است

مسعود دانشمند، اقتصاددان

وقتی که بازاری برای فروش محصولات خود نداشته باشیم، کارخانه های ما در تولید کالا متوقف می شوند و اگر بخواهیم که از رکود خارج شویم باید تولیدات داخلی خود را افزایش داده و در بازار نیز شاهد رونق باشیم. امروزه آثار کاهش تورم و رکود در کشور را شاهد نیستیم. باید تمهیداتی چه در بازاهای داخلی و صادراتی بیاندیشیم تا مشکلات پیش روی کارخانه ها مانند سرمایه در گردش و تهیه مواد اولیه حل شود تا آنها بتوانند به چرخه خودشان در اقتصاد کشور ادامه دهند. برای حل این اوضاع هنوز تمهیدات جدی در بازار دیده نمی شود. از دولت خواهش می کنیم در این زمینه تلاش کند.

علاوه بر این‌ها باید در نظر داشت که منفی شدن سرمایه گذاری به معنی آن است که سرمایه‌گذاری‌های گذشته دیگر یا وجود ندارند یا به سمت تعطیلی و رکود پیش می‌روند. واقعیت آن است که خیلی واحد‌های تولید این روز‌ها تعطیل و در نهایت تبدیل می‌شوند.

متاسفانه مشکلات اقتصادی سبب شده است، نگهداری کیفیت کاری دشوار شود، طبیعی است وقتی عمر برندها کوتاه است، خدمات پس از فروش نیز عمری کوتاه می‌شود و به هر روی کارخانه ای که دیگر وجود دارد، طبیعتا سرویسی به خریداران خود بابت نگهداری وسایل ارائه نمی دهد.از سوی دیگر به مرور زمان تولیدکنندگانی هستند که بدون توجه به اهمیت نگهداری بازار و حفظ رضایت مشتری ، در مواجهه با شوک های تورمی هم قیمت را بالا می‌برند و هم کیفیت را کاهش می‌دهند.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۲۰ تا ۱۲۵ میلیون تومانی قیمت خودرو در کمتر از دو هفته

به گزارش کسب و کار نیوز ، بررسی آخرین قیمت‌ها در بازار خودروهای داخلی نشان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.