صفحه اصلی / اسلایدر / گزارش صندوق بین‌المللی پول منتشر شد/پیش‌بینی رشد اقتصادی ۳.۱ درصدی ایران
گزارش صندوق بین‌المللی پول منتشر شد/پیش‌بینی رشد اقتصادی ۳.۱ درصدی ایران

گزارش صندوق بین‌المللی پول منتشر شد/پیش‌بینی رشد اقتصادی ۳.۱ درصدی ایران

کسب و کار نیوز- صندوق بین‌المللی پول در پیش‌بینی خود، رشد اقتصاد جهانی را ۳.۳ درصد می‌داند و همچنین پیش‌بینی کرده که اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۵، ۲۰۲۶ نیز رشد ۳.۱ درصدی را تجربه خواهد کرد. به گزارش ایسنا، پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول برای رشد تولید ناخالص داخلی سال ۲۰۲۵ نسبت به تخمین قبلی خود در ماه اکتبر با ۰.۱ درصد، کمی به سمت بالا اصلاح شد، در حالی که برای سال ۲۰۲۶ ثابت ماند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، در گزارش صندوق بین‌المللی پول آمده است: پیش‌بینی می‌شود که امسال، اقتصادهای پیشرفته ۱.۹ درصد و در سال آینده ۱.۸ درصد رشد کنند که نسبت به پیش‌بینی قبلی تقریبا تغییری نکرده است. در میان اقتصادهای پیشرفته، انتظار می‌رود که اقتصاد ایالات‌متحده در سال ۲۰۲۵ به میزان ۲.۷ درصد رشد کند که با ۰.۵ درصد بازنگری به سمت بالا به دلیل بازارهای کار قوی و تسریع سرمایه‌گذاری است. همچنین رشد تولید ناخالص داخلی ایالات‌متحده در سال آینده به ۲.۱ درصد کاهش می‌یابد که با بازنگری اندک ۰.۱ درصدی به سمت بالا همراه خواهد بود.

صندوق بین‌المللی پول گفت: در ایالات‌متحده، تقاضای اساسی همچنان قوی مشاهده می‌شود که منعکس‌کننده اثرات قوی سرمایه، سیاست پولی با محدودیت کمتر و شرایط مالی حمایتی است. پیش‌بینی رشد منطقه یورو به دلیل شتاب ضعیف‌تر از حد انتظار در پایان سال گذشته، به‌ویژه در بخش تولید و تشدید عدم اطمینان سیاسی و سیاست‌گذاری، از ۱.۲ درصد در سال جاری به یک درصد کاهش یافت. همچنین این صندوق اعلام کرد که رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۶ با تقاضای داخلی قوی‌تر، شرایط مالی بهتر و بهبود اعتماد و کاهش عدم اطمینان به ۱.۴ درصد افزایش یابد. برآوردهای رشد آلمان به ترتیب با ۰.۵ و ۰.۳ واحد کاهش یافت و به ۰.۳ درصد و ۱.۱ درصد در سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ رسید.

برآوردهای رشد بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه به‌طور کلی بدون تغییر در ۴.۲ درصد و ۴.۳ درصد بود و پیش‌بینی رشد چین برای سال ۲۰۲۵ با ۰.۱ درصد افزایش به ۴.۶ درصد رسید. صندوق بین‌المللی پول گفت: این بازنگری منعکس‌کننده عبور از سال ۲۰۲۴ با بسته مالی اعلام‌شده در نوامبر است که تا حد زیادی تاثیر منفی بر سرمایه‌گذاری ناشی از افزایش عدم اطمینان سیاست تجاری و بازار دارایی را جبران می‌کند.

انتظار می‌رود که رشد چین در سال ۲۰۲۶، به ۴.۵ درصد برسد و تا ۰.۵ واحد افزایش یابد، زیرا اثرات عدم اطمینان سیاست تجاری از بین می‌رود و افزایش سن بازنشستگی کاهش عرضه نیروی کار را کاهش می‌دهد. پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی هند برای امسال و سال آینده در رقم ۶.۵ درصد باقی ماند. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی رشد ترکیه برای سال جاری را به میزان ۰.۱ واحد افزایش داد و به ۲.۶ درصد رساند، در حالی که آن را بدون تغییر در ۳.۲ درصد برای سال ۲۰۲۶ باقی گذاشت.

صندوق بین‌المللی پول رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ایران را ۳.۱ درصد و نرخ تورم را ۲۹.۵ درصد برای سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی کرد. همچنین پیش‌بینی نرخ بیکاری نیز  ۸.۴ درصد اعلام شده است. همچنین پیش‌بینی می‌شود که تورم کل جهانی در سال ۲۰۲۵ به ۴.۲ درصد و در سال ۲۰۲۶ به ۳.۵ درصد کاهش یابد.

بهبود روابط با دنیا برای توسعه تجارت

مسعود دانشمند، اقتصاددان

توسعه زیرساختها از الزامات مهم رشد اقتصادی و افزایش رفاه عمومی به شمار می رود. سرمایه­گذاری مستقیم بر روی زیرساختها باعث فراهم شدن امکانات تولیدی شده و فعالیتهای اقتصادی را تحریک نموده و با کاهش هزینه های تجارت و انتقالات باعث بهبود رقابت پذیری می شوند و در نهایت به رشد اقتصادی ایران کمک می نماید.

توسعه اقتصاد یکی از مهمترین آرمان های دولت ها و از کلیدی ترین مطالبات مردمی از حاکمیت است. توسعه اقتصاد به این دلیل حائز اهمیت است چرا که علاوه بر افزایش قدرت اقتصادی مردم، قدرت چانه زنی و تاثیر گذاری کشور را در نظام بین الملل بسیار بالا می برد از این رو تلاش برای توسعه اقتصاد امر مبارک و حائز اهمیتی است.

امروز کشور‌های دنیا در موضوع رشد تجارت، افزایش درآمد سرانه و بالا رفتن قدرت اقتصادی خود نگاه ویژه‌ای به موضوع دیپلماسی اقتصادی دارند به این خاطر باید به این مقوله نگاه ویژه‌ای داشته باشیم، چرا که تضمین کننده رشد تجارت خارجی کشور به شمار می‌رود.

توسعه دیپلماسی اقتصادی و هدف گذاری برای تحقق این موضوع بسیار مهم را نباید به یکی دو وزارتخانه ربط داد، هر چند در این بین بانک مرکزی؛ وزارت صمت و وزارت خارجه بسیار تاثیر گذار هستند و در این عرصه باید خوب حاضر شوند و نقش آفرینی کنند.

بهبود روابط با دنیا اولین گام توسعه تجارت خارجی به شمار می‌رود به این خاطر باید روی این مقوله بهتر از گذشته کار شود چرا که تجارت خارجی بیشتر به منزله ارز آوری، تولید رشد یافته و صادرات رونق گرفته است.

رشد اقتصادی از تولید ناخالص داخلی حادث می شود و تولید ناخالص داخلی از مجموع تولیدی که کل کشور انجام می دهد، محقق میشود یعنی از تولید کالاها و ارائه خدماتی هر چه بیشتر. در صورتی که تولید در یک اقتصاد وضعیت ضعیفی داشته باشد اعم در زمینه های مختلفی چون کشاورزی، صنعتی و خدمات، نمی توان به توسعه یافتن آن اقتصاد وکشور امیدوار بود. در صورتی که اقتصاد رشد نکند، قطعا توسعه ای هم رخ نمی دهد، بنابراین تا زمانی که تولید زمین گیر است ونرخ رشد تولید منفی است اقتصاد توسعه نمی یابد.

 

همچنین مطالعه کنید:

افزایش تسهیلات کمک ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد

به گزارش کسب و کار نیوز، پیرو نامه شماره ۲۴۰۸۸۸‏‏‏‏/۰۲ مورخ ۰۴/‏۱۰/‏۱۴۰۲‬ در خصوص افزایش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.