به گزارش کسب و کار نیوز ، برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتگو با موضوع ظهور بریکس و پایان سلطه دلار با محمد آقا قوام نماینده سابق ایران در صندوق بینالمللی پول به صورت تلفنی گفتگو کرد. محمد آقا قوام با اشاره به سابقه تشکیل بریکس عنوان کرد: در سال ۱۳۸۸ این سازمان با چهار کشور برزیل، هند، روسیه و چین تشکیل شد و به مرور تا امروز اعضای آن به سرعت افزایش پیدا کرد و دلیل آن ایده نهفته در آن بود که منفعت اقتصادی زیادی به همراه داشته است.
وی به گسترش بریکس و عضویت ده کشور در آن اشاره و بیان کرد: بریکس در حقیقت یک سازمان همکاری بین دولتی است که هم در حوزه اقتصادی و هم در حوزه سیاسی فعال است و ظرفیتهای خیلی خوبی را میتواند فراهم آورد.
نماینده سابق ایران در صندوق بینالمللی پول در رادیو گفتوگو درباره توانایی بریکس جهت پایان دادن به سلطه دلار اظهار کرد: برای دستیابی به این موضوع باید به ظرفیتهایی که کشورهای عضو بریکس فراهم کردهاند، نگاهی بیندازیم. از نظر جمعیت کشورهای بریکس ۴۵,۳ درصد جمعیت جهان است و تقریباً نیمی از جمعیت دنیا متعلق به کشورهای عضو بریکس است.
وی افزود: حجم اقتصادی این کشورها بر اساس تولید ناخالص ملی، تا سال آینده از حجم اقتصاد هفت کشور صنعتی موسوم به گروه هفت فراتر خواهد رفت. حجم تولید ناخالص کشورهای بریکس حدود ۳۵ درصد جیدیپی جهان است و رشد اقتصادی این کشورها در سال جاری میلادی ۳,۵ درصد برآورد شده است که از رشد اقتصادی جهان بالاتر است.
آقا قوام با بیان اینکه کل ذخایر ارزی کشورهای بریکس بیش از ۵ هزار میلیارد دلار است، گفت: ده کشور عضو بریکس حدود ۲۴ درصد از تجارت جهان را به خود اختصاص دادهاند و با توجه به جمعیت این مجموعه که نزدیک به نیمی از جمعیت جهان را تشکیل میدهند یک فرصت بینظیر در اختیار کشورهای عضو آن قرار میدهد.
نماینده سابق ایران در صندوقهای بینالمللی اشاره کرد: تجارت اعضای بریکس بین یکدیگر حدود ۶۱۵ هزار میلیارد دلار است و اگر این تجارت به جای دلار، با ارزهای دیگری از جمله ارز مشترک بریکس یا حتی ارز ملی انجام شود، سلطه دلار را تا حد زیادی کاهش میدهد. بدون تردید و به طور قطع، سلطه دلار توسط بلوک تشکیل دهنده سازمان بریکس از بین خواهد رفت.